8.1.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.



Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ», τον οποίο σχηματίσαμε μαζί με άλλους αεκτζήδες και συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για την οποία ερωτηθήκαμε αιφνιδιαστικά από τον συντάκτη της κ. Νίκο Γεωργαντζόγλου μετά την δημοσιοποίησή της και με την οποία διαφωνούμε για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον, η λογική που βάζει σε αντιπαράθεση μεταξύ τους τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΚ («αυτο που προεχει στον Συλλογο ειναι η επιβιωση του ποδοσφαιρικου τμηματοs και οχι το βολλευ η το χαντμπολ»), είναι λανθασμένη και ασυγχώρητη. Η ΑΕΚ είναι ενιαία και δεν αποτελείται από προσωπικά μαγαζάκια.

Δεύτερον, η ορθότητα του αιτήματος για διοίκηση Πρωτοδικείου στη ΠΑΕ («για να κανει αιτηση στο Πρωτοδικειο για ορισμο νεαs Διοικησηs τηs ΠΑΕ και να τρεξει την ομαδα μεχρι το καλοκαιρι»), μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από μια ουσιαστική και ώριμη συζήτηση. Σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να εξαντληθεί και η εμπειρία από την αντίστοιχη διοίκηση Πρωτοδικείου στο μπάσκετ. Δηλαδή τι έκανε και τι δεν έκανε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Διότι και εκεί, τελικά η ομάδα κατέληξε να βολοδέρνει στα τάρταρα (σημ. όλοι ευχόμαστε φέτος την άνοδο), μετά από ατυχείς προσωπικές επιλογές, δηλαδή αφού άλλαζαν οι προπονητές και οι παίκτες σαν τα πουκάμισα, χωρίς αγωνιστικό σχεδιασμό και κυρίως χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα εάν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εκκαθάριση της ΚΑΕ, ώστε να απαλλαγεί η ομάδα μπάσκετ από τα βαρίδια.

Πως θα αποφύγουμε ώστε να μη γίνει μια από τα ίδια και στη ΠΑΕ; Θέλουμε απλώς να αλλάξουν οι μάνατζερ που τη διαχειρίζονται και της πίνουν το αίμα;

Όλα αυτά απαιτούν συνεννόηση από όλους μέσα στο ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ειδικά τώρα που πολύ σωστά ζητήθηκαν από την ΠΑΕ τα οικονομικά της στοιχεία, χρειάζεται ειλικρινής συζήτηση με τα μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τους μικρομετόχους, με κάθε εμπλεκόμενο και όχι τελεσίγραφα.

Τρίτον, η κατάσταση είναι κρίσιμη, η αγωνία όλων για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι δεδομένη και απαιτείται παραμερισμός προσωπικών φιλοδοξιών. Χρειάζεται συλλογικότητα, και η μέγιστη δυνατή ενότητα όλων ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Στη κατεύθυνση αυτή, πρέπει να συγκληθεί ένα έκτακτο ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ώστε πριν τη ΓΣ της ΠΑΕ της 17ης Ιανουαρίου να διαμορφωθεί ενιαία στάση όλων.

Χαρίδημος Μανουσάκης

Γάσιας Γεώργιος

Κοτσώνης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Στέφανος

Σίμος Γιάννης

Τζούλιος Συναδινός, μέλος ΔΣ ΑΕΚ

Χρήστος Πιλάλης, μέλος ΔΣ ΑΕΚ


edit, o Νίκος Γεωργαντζόγλου δημοσιοποίησε e-mail που έστειλε χθες

 
ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ
ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΩ ΣΑΣ ΕΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΛΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΙΝΟ) ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΟΝΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ
ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΣΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ Α2 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΜΕ 20 ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ (ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ
ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΣΤΗΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ
Β'ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΙΛΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ
ΣΚΑΚΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...
ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ" ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΕ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΑ.
ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ.
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΓΛΟΥ
ΦΩΝΤΑΣ ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΑΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑ'Ι'ΣΑΝΑΣ
 Είπε και την άποψή του στο basketblog, "Πολιτικά τα κίνητρα"
ενώ μια απάντηση έδωσε ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του ΔΣ της Ερασιτεχνικής
 Πήρε θέση ο Χρήστος Πιλάλης σχετικά με την αποστροφή Νίκου Γεωργαντζόγλου, ότι ενδέχεται τα κριτήρια της -εναντίον του "επίθεσης"- να ήταν "πολιτικά". Το μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μίλησε στο basketblog.gr δίνοντας άλλη διάσταση στην αντιπαράθεση. Ο κ. Πιλάλης είπε κατά λέξη: "Tα κριτήρια της "αντιπαράθεσης" δεν είναι πολιτικά. Ακόμη κι όταν ήμασταν μαζί με τον Νίκο Γεωργαντζόγλου στον Συνδυασμό γνωρίζαμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του, όπως και εκείνος τις δικές μας. Δεν περιμέναμε να πολιτευθεί για να τις μάθουμε. Από κει και πέρα, η διαφωνία μας αφορούσε σε καθαρά διαδικαστικό θέμα. Μέχρι και πρότινος λειτουργούσαμε συλλογικά ως συνδυασμός. Σεβόμασταν απόλυτα τις συλλογικές διαδικασίες. Κατόπιν δικών του προτροπών μάλιστα -επειδή δεν ήθελε να χρεωθεί τις απόψεις της παράταξής μας, ήθελε να κάνει πολιτική και να έχει κοντά την "Original 21"- όσο διαρκούσε η προεδρική θητεία του στην ΚΑΕ, υπογράφαμε εγώ και ο Συναδινός τις ανακοινώσεις.
O ίδιος κρατούσε αποστάσεις από τον Συνδυασμό. Και έπειτα από ενάμιση χρόνο απουσίας ουσιαστικά ήλθε, χθες, να οικειοποιηθεί την παράταξή μας, να πάρει την "σφραγίδα" της, με ανακοίνωση "εδώ και τώρα", που αφορούσε στην ΠΑΕ. Μέχρι και χθες λειτουργούσαμε κατόπιν διαβουλεύσεων. Στη μία το μεσημέρι μας εστάλη ένα προσχέδιο για το οποίο είπαμε ο καθένας τις απόψεις μας. Όπως τις είπε και ο Χαρίδημος Μανουσάκης. Δεν λάβαμε απόφαση για δημοσιοποίηση. Ξαφνικά, γύρω στις τρεις, η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στον Τύπο με την υπογραφή του Συνδυασμού μας. Εικασία κάνω: Τον Νίκο τον είχε πιάσει πρεμούρα για διοίκηση Πρωτοδικείου διότι η επόμενη «ονείρωξή» του είναι να μπει στην ΠΑΕ"!
Ο κ. Πιλάλης είπε ακόμη: "Είπε να μη μιλάμε για το μπάσκετ επειδή δεν βάλαμε χρήματα. Εγώ δάσκαλος είμαι. Με μισθούς περικομμένους ελέω Μνημονίου. Και σε κάθε περίπτωση, όλοι κάτι έχουμε προσφέρει. Και εγώ και ο Τζούλιος (Συναδινός) έχουμε καταγράψει εργατοώρες στην ΑΕΚ. Δεν διεκδικήσαμε την ψήφο μας στην ΑΕΚ με βάση την οικονομική μας ευρωστία. Νομίζω ότι κάτι έχω κάνει στο σκάκι, όπως και ο Τζούλιος στον στίβο, όσο ήταν. Είναι εντελώς ανώριμος ο τρόπος, που σκέφτεται.
Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν του δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετεί. Του αναγνωρίζουμε ότι έχει βάλει αρκετά χρήματα στο μπάσκετ, όπως έβαλε και στην Ερασιτεχνική. Δεν το αμφισβητήσαμε αυτό. Ο καθένας προσφέρει στην ΑΕΚ με κάθε τρόπο. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι, αλλά κατά την περασμένη περίοδο παρακολούθησα όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο μπάσκετ, ενώ ήμουν κοντά στην ομάδα και σε εκτός έδρας αγώνες της.
Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με τον Νίκο, αλλά δεν ξανακατέβουμε μαζί του στις εκλογές. Η λογική του "εδώ και τώρα" δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ας τραβήξει την πορεία του. Ας κρατήσει και τον τίτλο της παράταξης. Δεν είναι οι τίτλοι το θέμα μας. Εμείς θα κινούμαστε πάντα μέσα από την συλλογικότητα. Ήταν λάθος μας, όμως, που αποδεχτήκαμε κατά την περσινή περίοδο την προτροπή του Νίκου. Δεν έπρεπε να τον διευκολύνουμε, ειδικά από τη στιγμή που δεν ήθελε να εκφράζει την παράταξή μας ως ΚΑΕ. Ο Νίκος τελικά κάνει προσωπική πολιτική. Και κάτι άλλο: Το σκάκι δεν είναι του… Πιλάλη. Είναι της ΑΕΚ".

Για τις αιχμές κατά της προσπάθειας του Αλέξη Αλεξίου: "Δεν είμαστε απέναντι στον Αλέξη Αλεξίου. Ίσα-ίσα. Όλοι συμφωνήσαμε για την επιλογή της Β΄ Εθνικής. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια, που καταβάλλει και όπως γράψαμε και στην ανακοίνωσή μας, περιμένουμε η ομάδα μπάσκετ να επιστρέψει άμεσα στην Α2. Από κει και πέρα, λογικό είναι να ανησυχούμε για την εξέλιξη που θα έχει η εκκαθάριση των χρεών της ΚΑΕ, όπως ανησυχούν όλοι οι "Ενωσίτες". Μακάρι και το κομμάτι αυτό να έχει αίσια κατάληξη".
Υ.Γ.  Ενημερωτικά να σημειώσω πως όταν συγκροτήθηκε ο συνδυασμός 'Μαζί για την ΑΕΚ' δεν είχε συμφωνηθεί να υπάρχει επικεφαλής - απλώς είχε συμφωνηθεί να ψηφίσουν τα μέλη που θα εξέλεγε στο ΔΣ ο συνδυασμός, τον Νικο Γεωργαντζόγλου για πρόεδρο . Όμως η πλευρά του ΝΓ έστειλε δελτίο τύπου με υπογραφή 'επικεφαλής συνδυασμού' και στα πλαίσια της προσπάθειας για μη δυναμιτισμό της προσπάθειας δεν δημοσιοποιήθηκε το γεγονός τότε στα μμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: