9.12.15

ΜΕ ΜΙΣΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ..


Το ματς της χρονιάς δίνει απόψε στην Ιερουσαλήμ, η ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζοντας την τοπική Hapoel (και πρωταθλήτρια Ισραήλ) στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς. Με το ροζ φύλλο στις αποσκευες της θα συνεχίσει 100% στη διοργάνωση και μετά τις γιορτές, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η πρόκριση δεν θα περνάει αποκλειστικά από τα χέρια της και σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχει χαθεί και ο δεύτερος στόχος πριν τα Χριστούγεννα... Οι οιωνοί μόνο με το μέρος μας δεν είναι, αφού με τις αλλαγές στο ρόστερ έφυγαν δυο Αμερικανοί που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και τους αντικατέστησαν δυο που δεν μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή την φάση - κι απέναντι σε μια εξαιρετικά καλή ομάδα, στο γήπεδό της και με στόχους σε ένα match do or die, είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση... Βέβαια γι'αυτή την εξέλιξη δε μας φταίει κανείς πέρα από τις επιλογές μας...  Παράλληλα ταλαιπωρείται με ίωση και ο Carter και οριακά ίσως προλάβει να ταξιδέψει, χωρίς προπόνηση για να αγωνιστεί..

Η αποψινή θα είναι η 5η μας αναμέτρηση με τη Hapoel στην Ιερουσαλήμ. Για πρώτη φορά, παίξαμε στις 15 Γενάρη του 1992, για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου του Korac, έχοντας ήδη χάσει την πρόκριση από την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη Racing κι έτσι το τελικό 83-92 δε μας πρόσφερε κάτι παραπάνω. Ο Kresimir Cosic, είχε επιλέξει τον Carlton McKinney για να συμπληρώσει το ρόστερ στην Ευρώπη σε αυτή τη φάση αντικαθιστώντας τον Mike Doyle που έπαιξε στα προκριματικά, για παρτενέρ του Jordan Thomas που έπαιζε και στην Α1 .

Μετά από δυο χρόνια, παίξαμε για τα προκριματικά του Korac και γνωρίσαμε την πολύ βαριά ήττα με 88-60 στις 28/9/1993. Στον πάγκο ήταν ο Στηβ Γιατζόγλου και ξένος ο Kannard Johnson που είχε μεγαλη καριέρα στη Γερμανία αλλά δεν μπόρεσε να δέσει στην ομάδα και αντικαταστάθηκε λίγο μετά .
Στο δρόμο για τη Βαρκελώνη, η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη πέρασε νικηφόρα από τα Ιεροσολυμα (7/1/1998) κερδίζοντας με 68-83 την Hapoel στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Willie Anderson. Η σύνθεση : Coldebella 7, Lasa 5, Prelevic 14, Anderson 16, Χατζής 4, Larsen 7, Κακιούζης, Τσακαλίδης 11, Andersen 2, Alexander 17.
Στις 17 Νοέμβρη του 1999, κερδίσαμε ξανά για το Saporta στο δρόμο για τη Λωζάννη, με 77-82 τη Hapoel . O Dusan Ivkovic είχε χρησιμοποιήσει τους : Παπανικολόπουλο, O'Sullivan, Χατζή 6, Κορωνιό 2, Ντικούδη 4, Τσακαλίδη 13, Muursepp 18, Bowie 25, Κακιούζη 14 .

Στο Ισραήλ, έχουμε παίξει και με άλλες αντιπάλους. Στις 7 Δεκέμβρη του 1964, χάσαμε με 74-67 από τη Maccabi Tel Aviv (πήραμε την πρόκριση στη ρεβάνς της Αθήνας). Ο Μίσσας Πανταζόπουλος είχε χρησιμοποιήσει τους : Ζούπα 8, Λαρεντζάκη 7, Αμερικάνο 18, Βασιλειάδη 5, Τρόντζο 19, Μόσχο 6, Γιώργο Νικητόπουλο, Χρηστέα 4 .

To 1973/74 κληρωθήκαμε με τη Hapoel Tel Aviv για το Korac, αλλά οι αντίπαλοί μας αποκλείστηκαν χωρίς αγώνα και δεν παίξαμε στο Ισραήλ. Δυο χρόνια μετά, στις 18/11/1975 χάσαμε με 95-71 από τη Hapoel στο Tel Aviv (και δε μπορέσαμε να ανατρέψουμε τη διαφορά στην Αθήνα). Ο Κώστας Μουρούζης χρησιμοποίησε τους : Θαν.Χριστοφόρου 22, Λουκά Κόντο 6, Βαφόπουλο 6, Κομνηνάκη 15, Γιαννουζακο 20, Τσοσκούνογλου 2, Τρόντζο, Νεσιάδη .

Τέλος στις 27 Γενάρη του 2005 είχαμε γνωρίσει την ήττα από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης την προηγούμενη χρονιά, Maccabi Tel Aviv στο Nokia Arena με 93-92, με τη διαιτησία να μας στερεί τη νίκη όπως είχε δηλώσει ο Pinhas Gherson "The referiees were not at their best and called too much but I may add they helped us to win this game". Ο Φώτης Κατσικάρης χρησιμοποίησε τους : Lollis 8, Σωτ.Νικολαϊδη 4, Ζήση 12, Kus 3, Nicevic 14, Γλυνιαδάκη 6, Antik 2, Μπουρούση, Bailey 21, Τσιάρα 16, Μαγκουνή 6.

2 σχόλια:

Διονύσης είπε...

Καλησπέρα κύριε Χαρίδημε. Καταρχήν θα ήθελα να ξεκινήσω με το θέμα προπονητή, δε γίνεται οι άλλες ομάδες βλέπε Άρη και ΠΑΟΚ με πολύ πιο μικρό μπάτζετ να περνάνε στη επόμενη φάση του Γιούροκαπ και η ΑΕΚ να είναι εκτός συνέχειας με το ενάμησι πόδι. Οπότε θεωρείται εφικτό μέσα στην τρέχουσα περίοδο να έχουμε αλλαγή προπονητή ή θα εξαντληθεί το τριετές πλάνο που έχει εκπονηθεί μεταξύ των κυρίων Αγγελόπουλου-Σάκοτα; Κατά την άποψή σας ποιό θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα να συνεχίστεί το πλάνο με μακροπρόθεσμα κέρδη για την ομάδα (όποια και αν υπάρξουν) ή να διακοπεί και να πάμε σε κάτι καινούργιο με νέο προπονητή και ηλικιακά μεταξύ των άλλων. Δεύτερον το ρόστερ μας τί βελτιωτικές κινήσεις χρειάζετε για την συνέχεια; Και κάτι τελευταίο πιστεύεις ότι υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ή βλέπεις να κάθετε να χάσει η Γαλατά για διάφορους λόγους;

haridimos είπε...

Προσωπικά θεωρώ δύσκολη την αλλαγή προπονητή μέσα στη χρονιά, εκτός κι αν έχουμε τραγικά άσχημα αποτελέσματα. Ακόμα και με αλλαγή, το ρόστερ δε μπορεί να αλλάξει ιδιαίτερα, έχουν μείνει μια αλλαγη ξένου για α γυρο και αλλες 2 για το β.
Μπορούν όμως να βουλώσουν οι τρύπες, που αυτή τη στιγμή είναι δυο : σουτέρ για το 2-3 και αθλητικός ψηλός . Αν με την απομακρυνση/δανεισμό του Scrubb αδειάσει μια θέση από αυτές, για να έρθει κάποιος για την άλλη θα πρέπει να κοπεί άλλος ξένος.. Εκτός κι αν βρούμε Έλληνα σουτερ - που δεν νομίζω να υπαρχει κάτι αξιοπιστο διαθέσιμο πλην του Θανάση Αντετοκούμπο που δε φεύγει όμως από Αμερική (δυστυχώς και για το ταλέντο του)
(Please, ένας είμαι - δε μπορώ τον πληθυντικό :-)