29.12.16

50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΣΧΟ...


Σαν σήμερα, πριν 50 χρόνια έγινε στον Άγιο Λουκά η κηδεία του εμβληματικού ηγέτη της ομάδας μπάσκετ Γιώργου Μόσχου που νικήθηκε από τον καρκίνο στους λεμφαδένες.. O Mόσχος το όνομα του οποίου είχε δοθεί στο κλειστό που είχαμε και γκρεμίστηκε πριν 13 χρόνια μαζί με το στάδιο Ν.Γκούμας, είχε παίξει σε τουλάχιστον 19 αγώνες στην Ευρώπη σκοράροντας 126 πόντους (λείπουν στοιχεία από το εκτός έδρας ματς με την Casablanca το 1966)

Συγχαρητήρια στην ΚΑΕ που θυμήθηκε αυτή την επέτειο, δείχνοντας πως σέβεται και εκτιμά το παρελθόν και την ιστορία του συλλόγου. Σίγουρα η πρώτη διοίκηση ΚΑΕ που το κάνει σε τέτοιο επίπεδο.


Σαν σήμερα, που «έφυγε» ο Μόσχος

«Ο μεγάλος ήρως του μπάσκετ έσβησε. Έδωσε την ζωή του για το μεγαλείο της Α.Ε.Κ. Ολόκληρος η φίλαθλος Ελλάς θρηνεί τον θάνατο του Μόσχου». Από εφημερίδα της εποχής…


Την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 1966, η Αθλητική Ελευθερία είχε την είδηση του θανάτου του μεγάλου Γιώργου Μόσχου και την αναγγελία της κηδείας του. Η ομάδα την προηγούμενη το βράδυ στις 20:30 έπαιξε διεθνές φιλικό στο Παναθηναϊκό Στάδιο με αντίπαλο την αμερικάνικη ομάδα "Γκαλφ", γι'αυτό και η σχετική φωτό, ενώ υπάρχει και μια με τον αρχηγό της ομάδας Γ.Αμερικάνο να κλαίει έξω από το σπίτι του Μόσχου.

Και ρεπορτάζ της 30ης Δεκεμβρίου (πάλι από την Ελευθερία) για την κηδεία του Γιώργου Μόσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: