9.3.17

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ..

Δυστυχώς τα φετινά ευρωπαϊκά όνειρα της ομάδας μπάσκετ τέλειωσαν άδοξα στη Salle Gaston-Medecin του Louis II στο Monaco... Οι Μονεγάσκοι όπως και στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκαν πιο ομάδα και έχοντας ξανά και το σπρώξιμο της διαιτησίας που τους άφησε να παίξουν σκληρά χωρίς να χρεώνονται με τα φάουλ που έπρεπε, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά και είναι πλέον (μετά τον αποκλεισμό και της Besiktas) ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
  Οι παίκτες μας δεν μπήκαν με τη συγκέντρωση που επρεπε από την αρχή του αγώνα, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που έδιναν οι σαφέστατα πιο γρήγοροι περιφερειακοί τους και βρέθηκαν να χάνουν με 30-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με τη δεδομένη εμπειρία που έχει το ρόστερ μας, μπορέσαμε να γυρίσουμε στο ματς (36-36 στο 15'20"), αλλά οι Μονεγάσκοι πήγαν ξανά με προβάδισμα 7π στα αποδυτήρια..
Καθοριστική για την έκβαση του ματς, ήταν η αποβολή με διπλή τεχνική ποινή του Jure Zdovc στο 26'11" όταν με το σκορ στο 61-51, χρεώθηκε με φάουλ ο Elonu την ώρα που ο Sakota ευστοχούσε σε τρίποντο.. Ο Σλοβένος μπήκε μέσα στο παρκέ (!!) διαμαρτυρόμενος και με τις βολές από τις τεχνικές και το τρίποντο του Ouattara το σκορ έγινε 68-51 και δεν επαρκούσε πλέον ο χρόνος για την ανατροπή.. Με τον Μανωλόπουλο πλέον στον πάγκο, καταφέραμε απλά να μειώσουμε κάτω από τους 10 πόντους και να χάσουμε τελικά 95-87.. Αν είχε λίγο χρόνο ακόμα ίσως και να πλησιάζαμε περισσότερο.. Η πρόκριση όμως μάλλον χάθηκε στην Αθήνα όπου δεν καταφέραμε να πάρουμε μια μεγαλύτερη διαφορά ..

Η ομάδα έκανε τέσσερις προσθήκες στο ρόστερ από το Γενάρη μέχρι τώρα (έφυγαν οι Falker, Ivanovic, Williams και ήρθαν οι Elonu, McGrath, Newley και Μαυροκεφαλίδης) ώστε να έμπαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην τελική ευθεία.  Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι ο σχεδιασμός ή η αναγκαστική (;) επιλογή να γίνουν οι αλλαγές παραμονές κρίσιμων στόχων (οι πρώτες δυο προσθήκες έγιναν πριν τον ημιτελικό στο Αλεξάνδρειο, οι άλλες δυο πριν τη σειρά με τη Monaco) δεν ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Στο ματς της χρονιάς στο Πριγκηπάτο, από αυτούς τους 4 μόνο ο Λουκάς (18π, 12ρ) δικαιολόγησε την αναμονή γι'αυτόν καθώς ήταν σαν να συνέχισε τις ευρωπαϊκές του βραδιές εκεί που τις άφησε πέρσι όταν ήταν MVP στη regular season του Eurocup.. Ο Newley έδειξε φανερά ανέτοιμος, ο McGrath ήταν άστοχος, ενώ ο Elonu δεν απέφυγε να φορτωθεί και πάλι πολύ γρήγορα με φάουλ.. Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν ο τραυματισμός του Milosevic.. Το κενό του σε ένα ρόστερ με πολλούς έμπειρους αλλά όχι αθλητικούς παίκτες ήταν δυσαναπλήρωτο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: