1.11.17

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ



Την Πολωνική Rosa Radom υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα μπάσκετ για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με στόχο την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη διοργάνωση.. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αμανένεται να επιστρέψει στον πάγκο μετά την απουσία του στη Ρόδο, καθώς ανάρρωσε από την εγχείρηση, ενώ παρά την παραφιλολογία του Σαββατοκύριακου, ο φερόμενος ως κλεισμένος -μετά την δικαίωσή της προσφυγής του στη FIBA- Καββαδάς, ούτε υπέγραψε, ούτε πολύ περισσότερο δηλώθηκε για τη διοργάνωση.
Η Rosa Radom είναι μια πολύ νέα ομάδα καθώς φτιάχθηκε το 2003, μετρά μόλις 5 σεζόν χωρίς τη φετινή στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας, η μεγαλύτερή της διάκριση είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2016, ενώ Ευρώπη έπαιξαν για πρώτη φορά πέρσι (3-11) πάλι στο FIBA BCL. Οι σημερινοί μας αντίπαλοί στηρίζονται στα guards στους Punter & Harrow γνωστούς μας από τα περάσματα τους στην Α1 με Λαύριο και Ρέθυμνο, τον διεθνή Πολωνό Sokolowski στο 3, τον διεθνή Τσέχο Auda στο 4 και σέντερ τον Ουκρανό Zaytsev (που τον αντιμετωπίσαμε και πέρσι με την Zielona Gora), ενώ ο πάγκος δίνει μόνο επικουρικές λύσεις.

Έχουμε παίξει άλλες τρεις φορές με Πολωνική ομάδα στην Αθήνα. Το 1965/66 στην πορεία για το Final-4 (50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FINAL FOUR ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ) στον πρώτο γύρο αντιμετωπίσαμε την GTS Wisła Kraków. Κερδίσαμε στην Αθήνα με 72-71 (ημ 36-28) στις 4 Νοεμβρίου 1965 (και προκριθήκαμε με νίκη και εκτός έδρας) . Ο Μίσσας Πανταζόπουλος χρησιμοποίησε τους : Λαρεντζάκη 4,  Αμερικάνο 19, Τρόντζο 14, Ζούπα 27, Μόσχο 8, Βασιλειάδη, Τσάβα.
Στις 24 Μάρτη 2005, για τη φάση των ομίλων του top16 της Euroleague κερδίσαμε με 81-70 την Prokom Trefl στο Γαλάτσι. Ο Φώτης Κατσικάρης χρησιμοποίησε τους : Lollis 21 (7ρ), Σ.Νικολαϊδη 2, Ζήση 10 (4ασ), Πελεκάνο 5, Χατζή 15 (3ασ, 2κλ), Nicevic 10, Γλυνιαδάκη 2, Antik 5, Μπουρούση, Bailey 6 (6ρ).

Τέλος πέρσι, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League κερδίσαμε (25/1) με 71-64 την Stelmet Zielona Gora κατακτώντας τη 2η θέση - το ματς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Milosevic που έμεινε εκτός δράσης για το επόμενο κρίσιμο δίμηνο.  Ο Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Ukic 6, McGrath 8, Elonu 5, Milosevic, Χαριτόπουλο 2, Dixon 21 (6/9 3π), Λαρεντζάκη 6, Μωραϊτη, Σκουλίδα 7, Williams 10, Τσαλμπούρη 6.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα διάβαζα ότι ο καββαδας ενώ έχει κλείσει δεν ανακοινώνεται ακόμα γιατί λέει έχει ένα μικροτραυματισμο που τον παει πίσω...Μιλάμε ότι να Ναι. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυθεντικό ρεπορτάζ μπασκετικης αεκ και διαβαζουμε μπαρουφες από τα μέσα δήθεν για μπαμ κάθε τυχαρπαστο που φέρνουμε κάτι ανέκδοτα για αθλητική Ομάδα Το αγαπημένο μου ήταν όταν διωξαμε τον οουενς που η διαρροή έλεγε ότι επειδή έφυγε ξαφνικα ο μαυροκεφαλιδης θέλαμε αλλού τύπου πενταρι να παίρνει περισσότερο χρόνο και ήρθε ο φαλκερ...

haridimos είπε...

O Owens μάλλον έφυγε γιατί έπρεπε να κατεβάσουμε το μπατζετ να καλύψουμε τα 250 του Anosike και άλλα τόσα πάνω κάτω που ήταν η ρήτρα στην Uleb επειδή δεν παίξαμε Eurocup.