26.11.18

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ, ΠΑΕΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Παίζοντας με τις γνωστές απουσίες (Rathan-Mayes, Καββαδάς & Ξανθόπουλος που ήταν στη 12άδα αλλά μόνο τυπικά αφού δεν μπορούσε να αγωνιστεί) η Βασίλισσα πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη της σε Ελλάδα-Ευρώπη κερδίζοντας και τον Ήφαιστο με 83-69 μπροστά σε περίπου 2500 θεατές στο ΟΑΚΑ. Έτσι πάει με την απαραίτητη ηρεμία στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω των παραθύρων της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου με πιθανή την επιστροφή των τραυματιών ο Luca Banchi θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα με το υπάρχον υλικό. Εκεί περιμένουν αρκετά δύσκολα παιχνίδια - κυρίως στο πρωτάθλημα, γιατι στο BCL με το 6-1 του πρώτου γύρου έχει μπει το νερό στο αυλάκι και έχει γίνει η συνέχεια πιο εύκολη.
Ο αγώνας με την ομάδα του πρώην προπονητή μας Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν αμφίρροπος στο πρώτο ημίχρονο... όταν οι παίκτες του Banchi έπαιξαν άμυνα στην επανάληψη η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και το ροζ φύλλο αγώνα ήρθε αρκετά εύκολα. Στα θετικά της αναμέτρησης πέρα από την πολύ καλή παρουσία από τους συνήθεις ύποπτους Λαρεντζάκη-Hunter και την ουσιαστική εμφάνιση του Maciulis και στις δυο πλευρές του παρκέ, είχαμε άλλο ένα ματς που ο Μωραϊτης έδειξε πως θα πρέπει να υπολογίζεται κανονικά στο rotation, ο Sakota πως πατάει πλέον καλά μετά τον τραυματισμό του και κυρίως πως ο Griffin ικανοποίησε τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά μετά από καιρό. Η συνέχεια είναι απαιτητική και θα χρειαστούν όλοι..
Δείτε βίντεο από το ματς (το 2ο ημίχρονο από courtside view)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο ζουμι τωρα κυριε Χαριδημε μιας και αποτι φαινεται μια χαρα την δουλευει την ομαδα ο ιταλος και ερχεται διακοπη Η ομαδα θελει αλλαγη παιχτων ναι η ου? Και αν ναι ποιων?

haridimos είπε...

Η ομάδα δεν έχει ένα βασικό οργανωτικό playmaker (όπως ήταν πχ ο Ukic), αξιόπιστο σουτερ από μέση-μακρινή απόσταση (όπως οι Punter-Harris πέρσι) και παίκτη να μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι και να σπρώξει τους αντιπαλους ψηλους.
Για μένα θα πρέπει να έρθει κάποιος ψηλός αντί του Roberson, που να μπορει να στέκεται καλύτερα (κάποιος σαν τον Morgan πχ που είχε η Κύμη πρόπερσι και ήταν πέρσι στην Ολίμπια και φέτος σε Μπάνβιτ).
Και -αν ο Ξανθοπουλος έχει σημαντικό πρόβλημα γιατί ήδη πάει για σχεδόν μήνα έξω- θα πρέπει να έρθει κάποιο playmaker, είτε για τη θέση του Griffin και να περάσει ο Rathan-Mayes στο 2, είτε κάποιος τύπου York με καλό σουτ δίπλα από τον Griffin και να φύγει ο Καναδός.

eliot είπε...

Φιλε Χαριδημε μηπως γνωριζεις που μπορω να βρω ποσα εισιτηρια εχουν κοπει σε ματς παο-αεκ και αεκ-παο προ superleague εποχη; δηλαδη απο 1959-60 εως μεχρι 2000-01

Ευχαριστω

haridimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
haridimos είπε...

1985-1986, ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ-Α.Ε.Κ 74.473
1984-1985, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Α.E.K. 72.732