8.6.19

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Δυστυχώς η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενόμενου και των περιστάσεων σε όλη τη σειρά των ημιτελικών (εκτός του 3ου ματς που αποδείχθηκε φωτοβολίδα) αλλά και των playoff γενικότερα κι έτσι έχασε την δυνατότητα να παίξει στους τελικούς της Α1 μετά από 14 χρόνια καθώς αποκλείστηκε από τον Προμηθέα με ήττα 84-85 στην παράταση. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Α.Ε.Κ. έχασε σειρά playoff στην οποία είχε το πλεονέκτημα έδρας σε όλη την ιστορία της Α1 (από το 1986/87). Μάλιστα μέχρι το τζάμπωλ του 5ου αγώνα ήταν και η μοναδική ομάδα στην Α1 που δεν είχε χάσει σειρά playoff με πλεονέκτημα έδρας.. 
 Ακόμα και όταν κατάφερε παρά τα πάμπολλα λάθη της να στείλει το ματς στην παράταση και να έχει το momentum, δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, πληρώνοντας τις πάρα πολλές άστοχες βολές (μόλις 17/27 και 3/9 στο τέλος), τα τραγικά ποσοστά της στα τρίποντα (ξεκίνησε με 1/15 τέλειωσε με 5/32 με τον York να χτίζει τοίχους με τα τούβλα του) αλλά και την κάκιστη επιλογή για τελευταία επίθεση που σχεδίασε ο Banchi (όπως είχε γίνει και με τη Bamberg..).

 Ο Banchi μπορεί να τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι το Φλεβάρη-Μάρτη, να τερμάτισε την ομάδα πρώτη στη regular του BCL αλλά και της Α1 (έστω και με τις συγκυριες των μηδενισμών - αλλά ακόμα κι έτσι ήταν best of the rest εκτος των ευρωλιγκάτων), όμως στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Η κατάκτηση του διηπειρωτικού δεν χρυσώνει το χάπι.. Αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, αποκλεισμός από τη Bamberg με τη ρεβάνς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αποκλεισμός από τον Προμηθέα σε 5ο ματς πάλι μέσα στο ΟΑΚΑ στην Α1. Με τους μηδενισμούς των δυο η ομάδα όφειλε να κάνει το ελάχιστο απαιτητό γι'αυτή ώστε να φτάσει στους τελικούς. Εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων σε όλα τα playoff και αν δεν θέλει να παίζει το Σεπτέμβρη προκριματικά BCL θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Περιστερίου που θα είναι σαφέστατα πιο 'πεινασμένο'.. Σίγουρα ο τραυματισμός του Maciulis ήταν μεγάλο πλήγμα, αλλά η τεχνική ηγεσία είχε δυο μήνες να καλύψει τα κενά που έβλεπε/διαπίστωνε και οι επιλογές που έγιναν και δεν βοήθησαν και αποδιοργάνωσαν την ομάδα, ενώ παράλληλα ο προπονητής μάλλον βάλτωσε με τις αλλαγές ακόμα περισσότερο.. 'Στένεψε' αδικαιολόγητα το rotation και σε μια σειρά με ματς κάθε 48 ώρες (και λιγότερο) αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό..

Δείτε βίντεο από το ματς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια χρονια τα ιδια παντελακη μου. Δυστυχως δεν χτιζουμε τιποτα και δεν παταει η μια χρονια στην αλλη. Πρωτα μας εκανε πλακα ο αρης μεχρι να καταρευσει μετα ο παοκ τωρα ο προμηθεας. Οχι μονο δεν μειωνουμε την αποσταση απο τους 2 αλλα δεν καθιερωνομαστε καν σαν τριτη ομαδα. Ακομα και περσι που πηραμε δυο κουπες για να περασουμε τους ομιλους συνωμοτησε το συμπαν ενω δεν μπηκαμε καν στους 4 στο πρωταθλημα. Με συνεχομενες αλλαγες ξενων και ροστερ δεν φτιαχνεις ομαδα. Δηλαδη αν δεν ειχαμε φερει γιορκ και εμπακουε ποσο χειροτερα θα παιζαμε? Τωρα ξανα απο την αρχη με παπαθεοδωρου? Τι γνωμη εχεις για τον ηλια?
Προσωπικα θα θελα για του χρονου παρις λι- ζησης - μποχωριδης - λαρυ και ενα σουτερ βλεπε γιορκ (θεωρω οτι δεν ειναι ο τραγικος παιχτης που ειδαμε στα πλει οφ θελει χρονο) ας πουμε στα γκαρντ. Να γινονταν με καποιο τροπο να μεινει ο σαντ ρος μαζι με γιανκοβιτς στο 3 σακοτα μαζι με ενα παιχταρα στο 4 και 2 αμερικανους αθλητικους (θεωρω απιθανο να μεινει ο χαντερ) μαζι με ενα ελληνα οχι ομως τον καββαδα στο 5...

haridimos είπε...

ο Ιταλός ενώ ξεκίνησε καλά (και στη διαχειριση των μικρών, που ειχε αρχικη πενταδα Ροκαβοπουλο στην πρεμιέρα και έπαιζε 15-20' ο Μωραϊτης με τον Τσαλμπουρη, έδειξε τελικά πως δεν τους εμπιστευοταν καθολου και πως τους εβαζε μονο αν ηταν οι βασικοι όλοι τραυματίες..) από το Ριο και μετά άρχισε να το χάνει..
Δυο μηνες έψαχνε παικτες να καλυψει τα κενα Γιονας (και μπακαπ σεντερ) και εφερε Γιορκ-Εμπακουε. Ο πρωτος σουταρει ασυστολα με απιστευτη ασυλια, ο 2ος ήταν τραγικος σε ολη την ημιτελικη σειρά..

Ηταν και άτυχος βέβαια.
Αν δεν ειχαν τα δικα τους οι (απατ)αιώνιοι, θα παιζαμε με καποιον απο αυτους προημιτελικό ή ημιτελικο και δε θα κρινοταν έτσι ο Ιταλός..

(Από έλληνες προτιμώ Λυκογιάννη)