28.12.19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ



Τον Ιωνικό Νίκαιας (Affidea) φιλοξενεί απόψε η ομάδα μπάσκετ για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια καθώς οι αντίπαλοι μας είχαν να βρεθούν στην Α1 από την παρθενική της χρονιά το 1986/87. Στόχος φυσικά η νίκη ώστε να συνεχιστεί το σερί και να κλείσει όσο πιο ψηλά γίνεται τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Αγωνιστικά θα λείψει ο τραυματίας Vlado Jankovic (αναμένεται να ξαναμπει σε κανονικούς ρυθμούς την επόμενη εβδομάδα), όπως φυσικά και ο Stefan Jankovic που είναι σε άδεια εδώ και μέρες και ουσιαστικά αντικαταστάθηκε από τον Jerai Grant που ανακοινώθηκε χτες (ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ Ο JERAI GRANT !) ενώ τη θέση του στην εξάδα των ξένων της Α1 έχει πάρει ο Mario Chalmers που αναμένεται να κάνει το εγχώριο ντεμπούτο του στο ΟΑΚΑ.

Μια που είναι το τελευταίο παιχνίδι του 2019, η ΚΑΕ έχει οργανώσει δράσεις για παιδιά ενώ υπάρχει και γενική είσοδος στα 5 ευρώ.

Ο Ιωνικός είναι από τις θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος αφού έχει κάνει 7 νίκες μέχρι σήμερα, αλλά είναι πλέον μια διαφορετική ομάδα από αυτήν που βλέπαμε μέχρι τώρα. Στον πάγκο στη θέση του Βετούλα (που είχε πάρει αυτήν του Κουφού που άρχισε τη σεζόν) είναι πλέον ο Γιώργος Καλαφατάκης [edit επί του πιεστηριου.. τα έσπασε τελικά και θα μείνει υπηρεσιακός ο Βαγγέλης Μάγειρας που έχει διατελέσει βοηθός και στον κιτρινόμαυρο πάγκο], ενώ παρελθόν (για τον Προμηθέα) αποτελεί και ο καλύτερος παίκτης του μέχρι τώρα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Η εξάδα των ξένων αποτελείται από τους γνωστούς μας Steve Burtt Jr (Ρέθυμνο, Φάρο, Απόλλωνα) Jamal Jones (με θητεία σε ΠΑΟΚ), Roeland Schaftenaar (χρόνια στην Α1 σε Ρέθυμνο, Φάρο κλπ) αλλά και Eugene Lawrence (Nymburk) ενώ αυτές τις μέρες προστέθηκαν ο Jordan Callahan (Περιστέρι πέρσι) με τον Alan Arnette (2ρο3ρι). Στον ελληνικό κορμό δεσπόζει πλέον ο -δανεικός από Ολυμπιακό- Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ οι Γιάννης Δημάκος, Μάριος Μπατής, Σωτήρης Κατούφας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιώργος Χατζηκυριάκος έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Μαζί με Καλαφα ήρθαν τώρα και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου από Άρη και ο Νίκος Μαραγκίδης από Πανιώνιο. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που μπαινει συχνά 12άδα αλλά έχει παίξει μόνο δυο ματς μέχρι τώρα.

Η σημερινή θα είναι η 13η φορά που θα υποδεχτούμε τον Ιωνικό Νίκαιας στην έδρα μας και στα προηγούμενα 12 ματς μετράμε 10 νίκες και 2 ήττες.


Για πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τον Ιωνικό το 1975/76 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α Εθνική και κερδίσαμε δύσκολα με 62-59.
 Ντέρμπυ με νικηφόρα κατάληξη ήταν και την επόμενη σεζόν (1976/77) που κερδίσαμε 79-75 στο κλειστό του Σπόρτιγκ στις 6/11.
Πρώτη ήττα το 1977/78 όταν χάσαμε με 81-86 από την παρέα του Γιαννάκη, που μας πέρασε και στην τελική κατάταξη.

Άνετη επικράτηση το 1978/79 που κερδίσαμε με 96-81, ενώ κερδίσαμε και το 1979/80 με 77-73.

Σε ένα χορταστικό ματς για τους θεατές πήραμε τη νίκη με 105-98 το 1980/81 στην πρεμιέρα του Ραμπίδη(30/11), ενώ την επόμενη χρονιά (1981/82) σε πιο αργό τέμπο κερδίσαμε 70-66.

Χάσαμε ξανά το 1982/83 με 90-102 αν και τερματίσαμε αρκετά ψηλότερα από τους Νικαιώτες (4οι με 20-6 -δυο μόλις νίκες πίσω από τον Αρη- έναντι 8ου με 13-13).
Ψηλό σκορ ξανά το 1983/84 που κερδίσαμε με 98-92. Την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη μας τη σημειώσαμε το 1984/85 όταν κερδίσαμε με 119-94.

Στις 29 Μάρτη 1986 κερδίσαμε μεν με 100-83 τον Ιωνικό Νίκαιας στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ, αλλά δεν καλύψαμε την διαφορά των 23π που είχαμε χάσει στον Πλάτωνα (110-87) όταν παίξαμε χωρίς τον τραυματία Γκέκο και αυτό το handicap ήταν που μας οδήγησε τελικά στα μπαράζ για την παραμονή μας. Ο Μιχάλης Αναστασιάδης είχε χρησιμοποιήσει τους : Αγιασωτέλη 18, Αποστολίδη 11, Γκέκο 31, Κόντο 25, Παταβούκα 7, Σκουρτόπουλο, Φώτση 8.

Τέλος το 1986/87 στην 1η χρονιά της Α1 πήραμε τη νίκη με 99-93.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Άλλη μια νίκη κ τώρα λίγη ξεκούραση θα προτιμούσα πάντως να μείνει ο ρει πάρα ο τσαλμερς

Ανώνυμος είπε...

Να πω την αληθεια αν και δεν ηθελα παπαθεοδωρου και τον θεωρουσα τελειωμενο μετα το ρεθυμνο η ομαδα κλεινει τη χρονια με ενα 15-1 εμφανιζοντας συνεχως βελτιωμενο προσωπο αρχικα σε αμυνα και μετα και σε επιθεση. Ειμαστε μεσα σε ολους τους στοχους και ηδη στο πρωταθλημα που την 5η αγωνιστικη ειμασταν τελευταιοι περασαμε το περιστερι και ειμαστε μια νικη πισω απο τον προμηθεα. Στο επομενο ματς με το βαζελο μου αρκει να δω ανταγωνιστικη την ομαδα γιατι τις προηγουμενες σεζον οποτε καναμε ενα καλο σερι νικων τρωγαμε μια 30αρα απο τους γαυροβαζελους κι ερχομασταν στα ισα μας. Στο ελ. πρωταθλημα ολα δειχνουν οτι θα δωσουμε μεγαλη μαχη με τον προμηθεα που ενισχυεται κι αυτος με μαυροκεφαλιδη και μαντζαρη. Οι μαχες στο τελικο του κυπελλου (λογικα) και στο πρωταθλημα στην πατρα που πιστευω θα κρινει τη θεση 2 στη σεζον θα ναι επικες.
Πλεον με τον γκραντ στους ψηλους το ροστερ γεμιζει υπερβολικα τα ματς σα το χτεσινο μπορουμε να τα κερδιζουμε με μεγαλο ροτεισον και εχουμε υψηλο ταβανι να φτασουμε στο φλεβαρη μαρτη που θα κριθουν για μας τα περισσοτερα. Το μεγαλο ερωτημα πλεον ειναι ρει η τσαλμερς στα γκαρντ. Ο ρει ειναι παιχταρας και θα ναι κριμα να τον χασουμε. Μακαρι να συνεχιζε γιατι εχει προοπτικη και για τις επομενες σεζον. Παντως με τετοιους λαγκφορντ και σαντ ρος τους πολυ ανεβασμενους πλεον γιονας και λινο τον γκικα και το χαρη να δινουν λυσεις με συνεπεια τον σλοτερ να ειναι φοβερος αμυντικα αν ο γκραντ εχει τα στοιχεια που θελουμε και μπει και ο βλαντο μεσα εχουμε ψηλο ταβανι φετος. Μοναδικη παρσφωνια ο κακλαμανακης που δεν μπορει να ξεχωρισει ουτε σε ματς σαν το χτεσινο.
Καλη χρονια να χουμε με τελικους και τιτλους για την ΑΕΚ το 2020...