17.2.20

ΠΑΝΑΞΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΞΑΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

Το 5ο της Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε στα Δυο Αοράκια η Βασίλισσα κερδίζοντας με 57-61 τον Προμηθέα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος της την τελευταία τριετία, αλλά και ο 4ος συνεχόμενος κερδισμένος τελικός Κυπέλλου που την έχει φέρει με ρεκόρ 5-7 από 1-7 που βρισκόταν πριν 21 χρόνια όταν έχασε για τελευταία φορά σε αυτό το επίπεδο.
 Παράλληλα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έγινε ο πρώτος έλληνας προπονητής που κέρδισε τίτλο στον κιτρινόμαυρο πάγκο μετά το πρωτάθλημα του Νίκου Μήλα το 1970, αλλά και ο μοναδικός έλληνας coach που έχει κατακτήσει Κύπελλο με την ομάδα μας.
Αγωνιστικά η Α.Ε.Κ. μπήκε μουδιασμένα και ο Προμηθέας κατάφερε να προηγηθεί με 12-6 στο ξεκίνημα, όμως σιγά σιγά ανέκτησε τον έλεγχο του ματς και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη νωρίτερα αν απέφευγε κάποιες βεβιασμένες ενέργειες ή δεν έβαζε κάποια τραβηγμένα σουτ -κυρίως- ο Κασελάκης. MVP αναδείχθηκε ο Νίκος Ζήσης που κατέκτησε τον ..25ο συλλογικό τίτλο στην τεράστια καριέρα του, 19 χρόνια μετά το πρώτο που ήταν το Κύπελλο του 2001. Έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στην οργάνωση του παιχνιδιού ενώ έβαλε και μεγάλα σουτ.
Δεν ήταν όμως μόνος του. Και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Παπαθεοδώρου έβαλαν το λιθαράκι τους για την κατάκτησή του τίτλου.. Ο Maciulis που γύρισε το παιχνίδι στο α' με τα σουτ του και την άμυνα που έπαιξε.. ο Ray που ήταν όχι μόνο 1ος σκόρερ αλλά και παρών με το μεγάλο τρίποντο στο 51-51 όταν η μπάλα έκαιγε.. ο Γιαννόπουλος με τους 5 συνεχόμενους πόντους στο 2ο δεάλεπτο και την κρίσιμη βολή στο τέλος.. ο Slaughter που κατάπιε τους αντιπάλους στο τέλος.. ο Grant που έπαιξε εξαιρετική άμυνα..ο Χρυσικόπουλος που είχε τη δική του συνεισφορά..ο Jankovic που άρχισε καλά αλλά φορτώθηκε με φάουλ και αποβλήθηκε... ο Μαυροειδής που στάθηκε αρκετά καλά όσο έπαιξε.. ο Ρογκαβόπουλος που στα 18 του μπήκε και έκανε σεμιναριακές άμυνες στο τέλος..ο Chalmers που μετέδιδε την ηρεμία που ξεχειλίζει από την κλάση του.. ο Τολιόπουλος που έβαλε ένα κρίσιμο σουτ και προσπάθησε κι αυτός από την πλευρά του..
Δείτε το ματς όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ακομη κουπα απο τη βασιλισσα. Το μπασκετ μπορει να ταν κακο αλλα οι τιτλοι μενουν. Ενας ακομα λοιπον και συγχαρητηρια σε ολους. Και χωρις γκικα λανγκφορντ. Με παρουσια στο φαιναλ φορ και στους τελικους α1 η χρονια θα ναι σουπερ.
Για τον προμηθεα κατι. Κριμα γιατι οσο συμπαθητικη προσπαθεια κανουν εκει στην πατρα η αλλαζονεια τους ειναι τοση που τους κανει αχωνευτους με πρωτο και καλυτερο τον γραφικο που εχουν στον παγκο