11.3.20

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 'ΣΚΟΥΠΑ' ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΝΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Στα προημιτελικά του BCL προκρίθηκε και φέτος (για 3η συνεχόμενη χρονιά) η Κυπελλούχος ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ.  καθώς κέρδισε σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών (λόγω covid19) την Telekom Baskets Bonn με 86-90, έκανε το 2-0 και τώρα θα πρέπει να υπερκεράσει έχοντας μειονέκτημα έδρας το εμπόδιο της ERA Nymburk αν θέλει να αγωνιστεί στο φετινό Final4 της διοργάνωσης. Προκρίθηκαν με τη σειρά τους πολύ εύκολα απέναντι στην Bandirma που λόγω οικονομικών προβλημάτων άφησε ελεύθερους όλους τους ξένους της. Η σειρά των αγώνων ξεκινά σε δυο εβδομάδες - αν και με την πανδημία (πλέον) του covid19 τίποτα δεν είναι σίγουρο.. Προσωπικά θα ήθελα η FIBA να αναστείλει τις αναμετρήσεις και να ορίσει ένα Final8 σε ημερομηνία μεταγενέστερη όταν με το ζεστό κλίμα ελπίζουμε να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Παίζοντας και πάλι με προβλήματα τραυματισμών (ο Γιαννόπουλος υπέστη διάστρεμμα πριν το ματς, ο Ray έπαιξε με ένεση και δεν άντεξε πάνω από 10λεπτο ενώ στο τέλος τραυματίστηκε και ο Chalmers) κι έχοντας κάκιστα ποσοστά σε βολές και τρίποντα βρέθηκε να χάνει με 10π στα μέσα της 3ης περιόδου και με την εικόνα της άμυνας και τη συνολικότερη δεν έπειθε πως θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Το παιχνίδι άλλαξε με την είσοδο του Γκίκα, που πρώτα μοίρασε δυο ασιστ και έπειτα σκόραρε σε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες (τα 2 τρίποντα) μέσα σε ένα εννιάλεπτο.
Και μπορεί ο Γκίκας να ήταν ο game changer, o Langford να σκόραρε τη συνήθη 25ρα του βάζοντας σημαντικά καλάθια, αλλά MVP ήταν σαφέστατα ο Marcus Slaughter στην καλύτερή του εμφάνιση (και με διαφορά) στα κιτρινόμαυρα. Κυριάρχησε στη ρακέτα όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση θυμίζοντας τον παίκτη που έκανε θραύση στη Real πριν μερικά χρόνια.

Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: