5.3.20

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μπροστά σε περισσότερους από 6 χιλιάδες φίλους της, η Κυπελλούχος Βασίλισσα κέρδισε με 92-85 την Telekom Baskets Bonn κι έκανε έτσι το 1-0 και το πρώτο βήμα πρόκρισής στα προημιτελικά του BCL. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν οι παίκτες της Α.Ε.Κ. με ένα 8-0 σερί, έκαναν το 77-78, 85-78 κλειδώνοντας τη νίκη. Μπορεί πολλοί να περίμεναν πιο εύκολη επικράτηση καθώς εστίαζαν στην δεινή βαθμολογική θέση των αντιπάλων στο Γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά αυτή είναι αρκετά πλασματική για τη σημερινή τους κατάσταση.. Έχουν αλλάξει προπονητή, άλλαξαν παίκτες (ο Sloan ήρθε την περασμένη βδομάδα, ο Brown στις γιορτές) και έπαιξαν χωρίς άγχος ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα για περίπου 35'..
Ήταν το πρώτο ματς ουσιαστικά που η ομάδα είχε στη διάθεσή της και τον Ζήση και τους Langford-Ray.. Το σχήμα με τα τρία guard έμεινε αρκετά στο παρκέ (μια που και οι Γερμανοί έπαιζαν με αντίστοιχη τριάδα) αλλά δεν λειτούργησε ιδιαίτερα καλά πέρα από το τέλος, κυρίως γιατί ο Ζήσης δεν ήταν σε καλή βραδιά επηρεασμένος προφανώς από την έλλειψη προπονήσεων από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ και ο Langford παρά τους 20π και τα κρίσιμα καλάθια στο τέλος έκανε μεγάλη κατάχρηση σε σουτ. Από την άλλη ο σαφέστατα MVP Ray έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, σκοράροντας 27π με εξαιρετικά ποσοστά (4/7 2π, 6/9 3π) προσθέτοντας και 3ρ-3ασ-3κλ, δίνοντας σημαντικές λύσεις και στην άμυνα. Εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο έκανε και ο Maciulis ενώ οι δυο σέντερ Grant-Slaughter έδωσαν μεγάλες μάχες κάτω από τη ρακέτα, καταφέρνοντας να περιορίσουν τους Γερμανούς σε μόλις ένα επιθετικό ρημπάουντ.
Την Τρίτη στη Βόννη η Α.Ε.Κ. έχει την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση και να κερδίσει μια βδομάδα ξεκούρασης - πριν από αυτό όμως προέχει το ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, όπου μάλλον θα πρέπει να ανοίξει το rotation ώστε να παρουσιαστεί πιο 'φρέσκη' στην πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: