26.5.22

ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΩΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ..

Μπορεί η ομάδα σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι στα Λιόσια να έδειξε πάθος μετά το 28' και να διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη, όμως τελικά έχασε στην παράταση με 77-75 από τον Προμηθέα κι έτσι μπήκε πρόωρο τέλος στη φετινή -τραυματική τουλάχιστον- αγωνιστική χρονιά. Είναι η 3η φορά την τελευταία επταετία από την επιστροφή της στη φυσική της κατηγορία που η ομάδα δεν φτάνει στα ημιτελικά των playoff, ενώ ήταν η 1η φορά που έχασε προημιτελική σειρά στην ιστορία της έχοντας πλεονέκτημα έδρας.. Αξιοσημείωτο πως σε 37 χρόνια ιστορίας Α1 & playoff, μόλις δυο φορές έχει χάσει σειρά στην οποία είχε το πλεονέκτημα έδρας... το 2019 στα ημιτελικά από τον Προμηθέα του Γιατρά, χάνοντας το ματς στην παράταση και τώρα στους 8 πάλι από τον Προμηθέα του Γιατρά και στην παράταση..

Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό αν η ομάδα είχε παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη στο ξεκίνημα και δεν είχε βρεθει να χάνει -εύκολα- με 10π στο ημίχρονο. Αλλά ακόμα κι έτσι έχασε μέσα από τα χέρια της το παιχνίδι με τον Braian Angola να είναι ο μοιραίος παίκτης αν και προσπάθησε να γίνει ήρωας.. Πρώτα με τη χαμένη βολή στα 32.5" της κανονικής διάρκειας και κυρίως το λάθος που χάλασε την τελευταία μας επίθεση κι ενώ είχε προηγηθεί δικό του  κλέψιμο. Και μετά στο τέλος της παράτασης με την επιλογή να σουτάρει από τα 8μ κλεισμένος από δυο παίκτες με 3-4" να απομένουν και τον Πετρόπουλο δίπλα του ελεύθερο ..


 Συνολικά όσο και να μην μας αρέσει το τελικό πλασάρισμα της ομάδας στην 6η θέση ήταν δίκαιο. Η Λάρισα με εξαιρετικό 2ο γύρο και break έφτασε στα ημιτελικά και καπάρωσε το σίγουρο εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου BCL, ο Προμηθέας στάθηκε καλύτερος στα μεταξύ μας παιχνίδια στα playoff με τις αλλαγές που έκανε (και άλλωστε την 4η θέση της regular την πήραμε γιατί αυτός έκανε πολλές γκέλες επί Ζούρου) κι αν συνεχίσει στο EuroCup το 2ο εγγυημένο εισιτήριο για το BCL πάει στον Κολοσσό που ήταν καλύτερος από μας στην κανονική περίοδο και κατατάχθηκε τελικά 5ος. Λογικά η Α.Ε.Κ. θα κληθεί να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους μέσα από προκριματικά (εκτός κι αν οι Ροδίτες αποσυρθούν των δικαιωμάτων τους)  αλλά αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει μόνο αν κυλήσουν όλα ομαλά στην post season.. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι αφού θα πρέπει να διευθετηθούν οριστικά τα 21 ενεργά αυτή τη στιγμή ban από τη FIBA για να μπορέσει να έχει δελτία αθλητών και να πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: