28.1.05

ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Καλημέρα. Όταν έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ θα ταξίδευε στο Ισραήλ χωρίς τον 1ο της σκόρερ, Νίκο Χατζή και σε συνδυασμό με τη δεδομένη απουσία του Πελεκάνου (τι θα γίνει με την περίπτωσή του;;; Σαν να παρατράβηξε ο τραυματισμός του...) αλλά και την μη ετοιμότητα του Μπουρούση, όλα συνηγορούσαν πως το ματς θα ήταν πολλά με λίγα. Κι όμως, παρά τις απώλειες, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη στάθηκαν όρθιοι μέσα στο Nokia Arena, εκεί που η Scavolini έφαγε 50 πόντους στο κεφάλι και η Barcelona (τότε) μια 25άρα, χάνοντας στον πόντο από τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Και η ήττα ήρθε σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες των πορτοκαλί κορακιών. Και δεν το γράφω επειδή τα βλέπω όλα με κίτρινα γυαλιά. Ακόμα και ο προπονητής της 'ομάδας του λαού', ο Pinhar Gershon το παραδέχθηκε, αφού είπε "The referiees were not at their best and called too much but I may add they helped us to win this game".

Θα είναι πολύ μεγάλο κρίμα, αν η ομάδα που στάθηκε επάξια δυο φορές κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης, χάνοντας μέσα-έξω στις μικρολεπτομέρειες να μείνει έξω από την επόμενη φάση. Βέβαια παρά τα περίεργα αποτελέσματα που έχουν έρθει στον όμιλό μας και τον έχουν κάνει μπάχαλο, η πρόκριση περνάει από τα δικά μας χέρια. Με νίκη επί της Scavolini την ερχόμενη Τετάρτη στο Γαλάτσι θα την έχουμε αγκαλιάσει, ίσως και να την έχουμε και μαθηματικά κερδίσει ανάλογα με το πως έρθουν και οι άλλοι αγώνες.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αλλά και τη λογική, αν εμείς κερδίσουμε τους Ιταλούς, αυτοί πάρουν τη Siena στο γήπεδό τους και η Zalgiris χάσει από την παρέα του Κακιούζη αλλά κερδίσει τους Γάλλους στο Kaunas, θα έχουμε μια τριπλή ισοβαθμία στην 4η θέση. Οι Λιθουανοί έχοντας 2-0 με μας και 1-1 με τη Scavolini, θα είναι 4οι, εμείς με 2-2 5οι και οι Ιταλοί 6οι και με κακή διαφορά πόντων που ίσως τους στοιχίσει την πρόκριση αν η Malaga με την Tau φτάσουν τις 7 νίκες (πράγμα δύσκολο πάντως). ¶ν όμως η Maccabi κάνει κανένα ψυχικό και χάσει από τους Σλοβένους στο Tel Aviv, μπορεί να έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στο τέλος αν φυσικά εμείς χάσουμε στη Ljubljana. Και εκεί τα κόζια αλλάζουν με το 2-0 που έχει η Olimpija επί της Zalgiris, αλλά και το 2-0 των Ιταλών με τους Σλοβένους. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε όλες τις ομάδες στο 3-3 και οι ήττες μας από τους Λιθουανούς μπορεί να αποβούν μοιραίες. Η Zalgiris έχει παίξει όλα τα σχετικά ματς και είναι στο +2. Οι Σλοβένοι είναι στο -2 και μπορούν να πάνε σε θετικό πρόσημο νικώντας μας με 3 πόντους και πάνω. Οι Ιταλοί είναι στο +18 και θα πρέπει να χάσουν με μεγάλη διαφορά από μας για να απειληθούν. Ενώ εμείς είμαστε στο -18, και υποθέτοντας πως θα χάσουμε στη Σλοβενία θα πρέπει να πάρουμε με 20 πόντους τη Scavolini για να μην υπάρχουν σενάρια αποκλεισμού μας.

Υ.Γ. (1) Έγραφα τόσο καιρό πως ήταν λάθος μας να κάνουμε την αλλαγή έδρας με τους Ισραηλινούς, καθώς αν τους υποδεχόμασταν τώρα θα τους πετυχαίναμε περισσότερο αδιάφορους. Σήμερα όμως συνειδητοποίησα πως έστω και από σπόντα έκανε καλά η διοίκηση. Γιατί το Δεκέμβρη βρεθήκαμε τουλάχιστον 1500 άνθρωποι στο γήπεδο. Αν παίζαμε χθες στις εξέδρες θα ήταν μόνο ο Φιλίππου & οι συγγενείς των παικτών μια που την ίδα ώρα θα είχαμε το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ του Κυπέλλου.

Υ.Γ. (2) Το Α στο ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική και δεν το έβαλαν οι ιδρυτές της για μόστρα. Δε μπορεί να κάνει και καλά φωτογραφικό αφιέρωμα στα 80 χρόνια της ιστορίας της ομάδας το περιοδικό της ΠΑΕ και να φάζει φωτό ΜΟΝΟ από το ποδόσφαιρο συν 2 σελίδες για το έπος του '68 στο Καλλιμάρμαρο. Καλύτερα να μην έβαζαν καθόλου μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: