28.3.06

BLASSINGAME ΛΟΙΠΟΝ


Ο Αμερικανός playmaker είναι λοιπόν ο εκλεκτός του Λευτέρη Κακιούση για να καλύψει την κενή θέση ξένου που έχουμε στο ρόστερ. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός πως το καλοκαίρι υποτίθεται πως ψάχναμε ψηλό (πάνω από 1m93) point guard, αλλά αρχικά φέραμε τον Chalmers που είναι 1m83 και τώρα τον Jerel που είναι μόλις 1m78. Ας αφήσουμε και το γεγονός, πως αντί να φέρουμε playmaker από την αρχή της προετοιμασίας ώστε να δέσει πάνω του η ομάδα, επιλέξαμε σαν backup τον Hajaj που ήταν στη Σερβία με την Εθνική, είδαμε πως θέλαμε βοήθειες και φέραμε και τον Παντελιάδη λίγο πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια και χωρίς να κάνει προετοιμασία (με συνέπεια να χάσει πολλά ματς από τραυματισμούς), είδαμε πως δεν τραβάγαμε έτσι και φέραμε τελικά μετά από καθυστέρηση και υποτίθεται ψάξιμο μηνών τον Chalmers που δεν έδενε με τους υπόλοιπους και χάσαμε αρκετά ματς (ίσως και τις ελπίδες πρόκρισης στους 16) μέχρι να ενσωματωθεί... πως τον αφήσαμε να φύγει μόλις μείναμε εκτός Ευρώπης και ο Lionel είχε αρχίσει να δένει με τους υπόλοιπους... Πως ο Blassingame ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ΕΝΑΔ στις 8 Μαρτίου και συνεπώς θα μπορούσε κάλλιστα να είχε έρθει και καμιά βδομάδα νωρίτερα ώστε να προλάβαινε το ματς της Κυριακής...

Το ζήτημα είναι αν ο 25χρονος Jerel μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και σε ποιο βαθμό. Το σίγουρο είναι πως η απάντηση στο πρώτο σκέλος είναι θετική, αφού ο Παντελιάδης λόγω των προβλημάτων δεν μπορεί να επωμιστεί το ρόλο του βασικού pg, ενώ και ο Hajaj είναι μεν πολύτιμη λύση αλλά για συγκεκριμένες δουλειές μέσα στο παρκέ κι όχι για να οργανώνει στρωτά μια ομάδα. Τώρα αν θα μπορέσει να δώσει λίγη ώθηση στην ομάδα μας που στα τελευταία ματς δεν τσουλάει με τίποτα είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Τα στατιστικά του στην Κύπρο με την ΕΝΑΔ ήταν σε 14 ματς : 302 πόντοι (21.6 μο), 83/112 βολές (74%), 72/141 2π (51%), 25/78 3π (32%), με 73 ασιστ (5.2), 24 κλεψίματα (1.7) αλλά και 67 λάθη (4.8). Στο UNLV τα προηγούμενα δυο χρόνια είχε συμπαθητικά νούμερα 11.2 πόντοι 6.6 ασιστ το 2003/04 και 8.9 πόντοι με 5.5 ασιστ το 2004/05.

Δεν υπάρχουν σχόλια: