19.11.06

ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ


Δεν καταφέραμε να ρεφάρουμε τις γκέλες με Απόλλωνα & Μακεδονικό στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη της Ευρωλίγκας (τι ειρωνία... τόσα χρόνια είμασταν εμείς η ΑΕΚ της Ευρωλίγκας, αλλά αυτά πλέον φαντάζουν τόσο μακρινά για τη φετινή μπασκετική ΑΕΚ). Παίζοντας χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο (που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πέλμα και θα χάσει σίγουρα και το ματς στη Γαλλία) οι ποιοτικές μας λύσεις ήταν περιορισμένες. Και από τη στιγμή που ο Νέστορας Κόμματος ήταν σε κάκιστη μέρα επιθετικά (0/4 βολές, 1/5 σουτ), τα πράγματα έγιναν πολύ δυσκολότερα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε παραγωγικότατη βραδιά τον Alex Scales, που ήταν ουσιαστικά ο κύριος λόγος που ηττηθήκαμε με τους 21 πόντους και τα τρίποντα-μαχαιριά όταν καταφέραμε για 3η φορά να γυρίσουμε το παιχνίδι. Για να είμαστε δίκαιοι, σημαντικό ρόλο στην ήττα έπαιξε η για άλλο ένα ματς φέτος, εμμονή μας να σουτάρουμε σουτ τριών πόντων (7 ο Γκαγκαλούδης, 9 ο Βετούλας, 3 ο Κόμματος κλπ), αντί να εκμεταλλευτούμε τον Brend Scott που δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια τελειώνοντας το ματς με 16π-8ρ και δείχνοντας πως έχει αρχίσει πραγματικά να θυμίζει αμερικανό σέντερ ευρωπαϊκής ομάδας.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως για πολλούς είχε θεωρηθεί έκπληξη η νίκη μας επί του Άρη στο Κύπελλο... όμως τότε τους κερδίσαμε με Ταπούτο και McPherson στο ρόστερ ενώ από αυτούς έλειπε ο Scales. Τώρα χωρίς τους δυο και με τον Scales παρόντα, χάσαμε στις λεπτομέρειες εκτός έδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: