2.12.07

ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ


Χάρη στον Χρήστο Ταπούτο που πήρε το ματς πάνω του στην παράταση (με προσωπικές του ενέργειες και δέκα σερί δικούς του πόντους έκανε το 69-69, 79-71 κλειδώνοντας τη νίκη) η ομάδα μας απέφυγε το έμφραγμα και κέρδισε τελικά τον ΑΓΟ Ρεθύμνου με 83-74. Το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει με σχετικά άνετη νίκη μας στην κανονική διάρκεια, αν μετά το 61-49 στο 32' δεν επιδεικνύαμε τόση επιπολαιότητα, βρίσκαμε καμιά λύση κόντρα στην άμυνα ζώνης του Πεδουλάκη (ο Χατζής πχ ήταν και πάλι βιδωμένος στον πάγκο σε αυτό το διάστημα..) και υπήρχε κάποιος περιφερειακός που να μπορούσε να σταματήσει το κρεσέντο του Γκαγκαλούδη. Όμως θα μπορούσαμε κάλλιστα και να είχαμε ηττηθεί αφού φανήκαμε τυχεροί στα τελευταία 14.6" δευτερόλεπτα... Με το σκορ στο 69-69 ο Βουγιούκας αστόχησε σε 2 βολές, οι Ρεθυμνιώτες πήραν το επιθετικό ρημπάουντ, ο Καραποστόλου δίστασε για το σουτ κι έδωσε στον Βουγιούκα που αστόχησε εκ νέου.

Το γεγονός πως για άλλη μια φορά σε κρίσιμο σημείο δε μπορέσαμε να επιδείξουμε σοβαρότητα στέλνοντας δικό μας ματς ξανά στην παράταση όπως και στην Κυψέλη, έδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη απόκτησης playmaker που να μπορεί να οργανώνει αξιόπιστα την κυκλοφορία της ομάδας. Το ότι χάσαμε εύκολα μια διαφορά από μια χειρότερη ομάδα όπως έγινε και με τη Cholet, είναι σε μέγιστο βαθμό ευθύνη του προπονητή και της διαχείρισης υλικού που κάνει. Αν δεν έμπαινε ο Χαρίσης για να βρίσκει χώρους ο Βουγιούκας, αν δεν ξεχνιόταν στον πάγκο ο Sy που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι Κρητικοί κι αν έμπαινε για λίγο κάνας Χατζής να σπάσει τη ζώνη με κανένα τρίποντο, η σεμνή τελετή θα είχε λήξει χαλαρά όπως φαινόταν μέχρι το 61-49 του 32'.

Στην παράταση η νίκη ήρθε γιατί δεν κάναμε τα λάθη της Κυψέλης, να σουτάρουμε δηλαδή συνεχώς για τρίποντα, αλλά είχαμε έναν παίκτη-ηγέτη να πάρει τη μπάλα πάνω του όταν αυτή έκαιγε. Ο Χρήστος Ταπούτος απέδειξε για άλλη μια φορά πως από πέρσι είναι σε μια σταθερά ανοδική πορεία επιστροφής εκεί που του αξίζει να βρίσκεται λόγω ταλέντου και ποιότητας. Βέβαια η απορία είναι γιατί δεν έπαιξε στην Κυψέλη στην παράταση, γιατί χρησιμοποιήθηκε από ελάχιστα ως καθόλου σε Ελληνικό και Cholet και γνωρίσαμε τη συντριβή ...

Υ.Γ. Στα επίσημα δίπλα από τον Δημήτρη Δρόσο βρέθηκε ο Dusan Ivkovic για τον οποίο οι φήμες οργιάζουν πως έχει αναλάβει άτυπα τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα βοηθώντας και τον επί 2 χρόνια assistant του Βαγγέλη Αγγέλου. Μάλιστα ο Δρόσος έδωσε τροφή στη φημολογία απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων με νόημα πως "μερικά πράγματα δε λέγονται".



O Darius Washington έπαιξε και χθές με τους Austin Toros οδηγώντας τους στην εύκολη νίκη με 119-95 επί των Colorado 14ers. Τα στατιστικά του και πάλι εντυπωσιακά σε 38'59", 26 πόντοι με 9/13 2π, 1/3 3π, 7/9 1π, 5-2ρ, 7ασ, 4κλ, 4λθ.

Το βίντεο είναι από το 2005 και τις χαμένες βολές του στην εκπνοή που στέρησαν από το κολλέγιό του την πρόκριση στα τελικά του NCAA και μετά έπεσε στο παρκέ κλαίγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: