12.1.09

ΠΑΛΕΨΕ 40' ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΠ


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ΟΑΚΑ η ομάδα μας κόντρα στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, του υπερπολλαπλάσιου μπάτζετ, χάνοντας τελικά στο τελευταίο λεπτό και στις λεπτομέρειες με 86-82. Η Α.Ε.Κ. για άλλο ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένη -δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο Φλεβαράκης. Μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύθηκε την κούραση των αντιπάλων μας που έπαιξαν την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα και δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα τους κι έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6μ25 πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Σε αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν πολύ καλός, ο Travon Bryant πάλευε στα ίσα τους πράσινους ψηλούς και ο DJ έδινε καλό ρυθμό. Αυτοί άλλωστε ήταν και οι καλύτεροι παίκτες μας συνολικά, με τον Παπέου να έχει 21 πόντους (με 5/7 3π) και 5 ασιστ, τον Bryant 19π και τον DJ 14π-8ασ. Επιθετικά βοήθειες πήραμε και από τους Ταπούτο (αρκετά καλή εμφάνιση κόντρα σε σοβαρούς αντιπάλους) και Δορκοφίκη, ενώ και ο Χατζής ήταν πολύ ουσιαστικός.


Στην επανάληψη όλοι θα περίμεναν πως θα άλλαζε το σκηνικό, αφού οι διαιτητές φρόντισαν νωρίς-νωρίς να φορτώσουν με φάουλ τόσο τον Thompson όσο και τον Bryant και οι εναλλακτικές μας λύσεις δεν είναι και οι πληρέστερες της κατηγορίας. Όμως οι παίκτες παίζοντας δυνατά και σοβαρά, κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και σε αυτό το δύσκολο χρονικά σημείο και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος. Οι πράσινοι πήγαν να ξεφύγουν προς το τέλος (82-74 στο 38'42") αλλά το κρεσέντο του Παπανικολάου έξω από τα 6μ25 έφερε το παιχνίδι να παίζεται σχεδόν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η εξέλιξη ενδέχεται να ήταν διαφορετική αν οι δυο Αμερικανοί μας δεν είχαν φορτωθεί με φάουλ από νωρίς, με συνέπεια να μην μπορούν να παίξουν άμυνα με αξιώσεις για να παραμείνουν μέσα στο παρκέ, αφού δεν είχαμε λύσεις από τον πάγκο. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως σουτάραμε μόλις 9 βολές σε όλο το παιχνίδι, ενώ είμασταν και μπροστά στο σκορ σχεδόν στο μεγαλύτερο διάστημά του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 34 . Μόνο ο Διαμαντίδης σούταρε 9 -όσες κι όλη η Α.Ε.Κ.- όταν στις προηγούμενες 12 αγωνιστικές είχε εκτελέσει 10..


Η εμφάνιση αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς μπορεί να σταθήκαμε επάξια και ανταγωνιστικά όπως πρέπει να στέκεται μια Α.Ε.Κ., αλλά η καλή μας παρουσία δεν μετουσιώθηκε σε χειροπιαστό κέρδος αφού δεν μπορέσαμε να κάνουμε ότι πχ το Μαρούσι πέρσι στο ίδιο γήπεδο σε αντίστοιχη περίπτωση. Με τέτοια απόδοση στον δεύτερο γύρο σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες και να μπούμε στην οκτάδα, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού μένουν 13 αγωνιστικές.

Σίγουρα πάντως βλέποντας την κατάσταση στην οποία ήταν στο ΟΑΚΑ οι Thompson, Bryant, Παπανικολάου, Ταπούτος, Δορκοφίκης και θεωρώντας δεδομένο ότι ο Nemeth θα επανέλθει στα καλά ματς ενώ στον πάγκο υπάρχει πάντα η αξιόπιστη λύση που λέγεται Χατζής, μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόουτς για την εμφάνιση!

Κρίμα για την ήττα, η οποία ήταν αποκλειστικά έργο των διαιτητών. Εάν ο ΠΑΟ χτυπούσε το μέσο όρο των βολών του θα είχαμε κερδίσει. Για να μην πώ για τα αντίθετα σφυρίγματα τα οποία αντί να δίνουν τη μπάλα σε εμάς έδειναν βολές στον ΠΑΟ.

Ελπίζω σε ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια καθώς στον πρώτο γύρο η έλλειψη προετοιμασίας δεν κρυβόταν.

Βέβαια, η έδρα του Κολοσσού είναι από τις ισχυρότερες στο πρωτάθλημα και θα χρειαστεί πολύ καλή εμφάνιση για να περάσουμε από εκεί.
Εάν όμως ΠΑΠ και Ταπούτος παίξουν όπως, περίπου, και με τον ΠΑΟ θα κερδίσουμε.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

haridimos είπε...

O Παναθηναϊκός στα προηγούμενα 12 παιχνίδια είχε εκτελέσει 260 βολές. Μέσος όρος 21,66.
Τώρα σούταρε 34.

Εμείς στα προηγούμενα 12, σουτάραμε 210 βολές.
Μέσος όρος 17,5
Τώρα 9.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το συγκεκριμένο μάτς.

Η ΠΑΕ έκανε πρόσκληση σε επενδυτές να αναλάβουν μειοψηφικό ή πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Νομίζω ότι η ΚΑΕ θα πρέπει να κάνει το ίδιο.

Το καλύτερο σενάριο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ (εάν υπάρξει) να αναλάβει και τις τύχες της ΚΑΕ, έστω αφήνοντας το μάνατζμεντ σε κάποιο άνθρωπο της εμπιστοσύνης του. Τα χρέη της ΚΑΕ είναι μικρά (συγκρινόμενα με της ΠΑΕ) και οι πιθανότητες για έξοδο στην ευρωλίγκα είναι πολύ μεγάλες με ένα ρόστερ 3-3,5 εκατ € και ένα σοβαρό προπονητή.

Επίσης, τώρα είναι η στιγμή της Ερασιτεχνικής (που έχει και το 10% στην ΠΑΕ). Εάν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, και εάν δεν ενδιαφέρεται μόνο για "μικροπολιτική", μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Εύχομαι να βρεθεί λύση.

Στέλιος

Suspect είπε...

εξαρταται τι εννοεις συγκρατημενη αισιοδοξια.

αν θα μεινουμε στην κατηγορια;
θα μεινουμε!
αν θα παρουμε τιτλο;
δεν υπαρχει περιπτωση
αν θα μπουμε στα πλεϊ οφ;
πιθανον αλλα μετα θα πεσουμε σε ΟΣΦΠ - ΠΑΟ και δεν...

haridimos είπε...

Μπορεί να απέχουμε από τον τελευταίο και αυτόν που πέφτει αρκετά, αλλά δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα.
Στο β΄ γύρο σαν φαβορί θα παίξουμε μόνο με Λάρισα & Τρικαλα στα Πατήσια. Και με τους βυσσινί σε άδειες εξέδρες.
Αν χάσουμε την υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ, οι 5 νίκες που έχουμε τώρα και οι 2 με τους καμπίσιους δεν φτάνουν.
Θέμε κι άλλες.

Για θέση πάνω από την 7άδα μπορούμε, μόνο αν αυτοκτονήσει κάποιος από Πανιώνιο, Μαρούσι, ΠΑΟΚ.
Αν μείνουμε εκτός οκτάδας θα είναι άλλη μια αρνητική σελίδα στην ιστορία μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, δεν είναι απαραίτητο να αυτοκτονήσει κάποιος εκ των τριών που αναφέρεις για να είμαστε εμείς σε θέσεις 6-7. Δές και το ενδεχόμενο να ΜΗΝ αυτοκτονήσουμε εμείς.

Εάν περάσουμε εμείς από Μαρούσι, ή Πανελλήνιο,ή Πανιώνιο και κερδίσουμε τα μάτς στην έδρα μας (πλήν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ), μπορούμε εξάδα.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα κάτω από εμάς γιατί δεν βλέπω να τα καταφέρνει εκτός έδρας. Πιστεύω, ότι θα παλέψουμε με το Μαρούσι, το οποίο είναι τώρα σε φοβερή φόρμα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι το ίδιο τον επόμενο μήνα. Εάν εμείς πάρουμε τα μάτς που πρέπει αυτό το διάστημα όλα θα κριθούν στο μεταξύ μας μάτς.

Στέλιος