4.1.09

ΚΑΚΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2009


Το χειρότερο ποδαρικό για το 2009 έκανε η ομάδα μπάσκετ, όχι τόσο γιατί έχασε από το Μαρούσι στα Πατήσια με 75-84, όσο κυρίως, γιατί η ήττα συνδυάστηκε με τιμωρία της έδρας μας για άλλη μια αγωνιστική με συνέπεια να παίξουμε κόντρα στη Λάρισα χωρίς κόσμο... Μπορεί να μην έχει βγει ακόμα η απόφαση του αθλητικού δικαστή - αναμένεται να γίνει Πέμπτη με Παρασκευή- αλλά δεχθήκαμε την 5η μας φετινή επίπληξη σε φύλλο αγώνα και αυτοδίκαια αυτό επισείρει ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μια αγωνιστική. Οι διαιτητές μας χρέωσαν με τα υβριστικά συνθήματα για τον Παναθηναϊκό (μια που την Κυριακή υπάρχει το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ με τους πράσινους), ενώ σύμφωνα με τα περισσότερα ρεπορτάζ γίνανε διάφορα μέσα κι έξω από το παρκέ... Και βέβαια δημιουργούνται και οι εύλογες απορίες... Αν τρώμε τις ποινές επειδή πέφτουν υβριστικά συνθήματα για τους πράσινους όταν παίζουμε με το Μαρούσι, τι θα γίνει αν θα παίζουμε με τους πράσινους ;;

Με αυτή την ήττα χάσαμε τη δυνατότητα να παραμείνουμε μέσα στην πρώτη εξάδα στο τέλος του πρώτου γύρου. Κι αυτό γιατί την επόμενη βδομάδα αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και οι πιθανότητές μας για διπλό είναι θεωρητικές και μόνο. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως στη συνέχεια παίζουμε στη Ρόδο με τον φιλόδοξο Κολοσσό, το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα την 15η αγωνιστική γίνεται εξαιρετικά κομβικό και η απουσία του κόσμου στις εξέδρες το κάνει ακόμα πιο δύσκολο... Γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο η διαφορά που έχουμε χτίσει με το Αιγάλεω, τα Τρίκαλα και την ΑΕΛ μέχρι τότε να έχει ροκανιστεί επικίνδυνα...

Στα καθαρά αγωνιστικά, αποδείχθηκε για άλλη μια βραδιά πως δεν μπορούμε να έχουμε τύχη κόντρα σε μια ομάδα με καλύτερο υλικό που διαθέτει σοβαρό προπονητή στον πάγκο, όταν η άμυνά μας είναι ανύπαρκτη στην επανάληψη, οι αντίπαλοί μας σουτάρουν κατά το δοκούν και με απίστευτα ποσοστά από την περιφέρεια (στο ημίχρονο είχαν 4/12 και στην επανάληψη 10/12 τρίποντα!!!), και την ίδια ώρα οι Παπανικολάου & Χατζής κάνανε την χειρότερη εμφάνισή τους μαζί και οι δυο στο ίδιο ματς. Κόντρα σε ομάδες του επιπέδου του Αμαρουσίου, οι εμφανίσεις στη στάνταρντ απόδοση των Nemeth, Thompson & Bryant δεν αρκούν ακόμα κι αν είχαν την ανέλπιστη (καθώς τον έχουμε ψιλοξεγράψει με όσα έχουμε δει να κάνει, ή μάλλον να μην κάνει, μέχρι τώρα) βοήθεια του Andersen .

Μ'αυτά και μ'αυτά, το Μαρούσι πέτυχε την 6η του νίκη επί Α1 στην έδρα μας, αποτελώντας την ομάδα της Αθήνας που μας έχει ταλαιπωρήσει όσο καμιά άλλη. Βέβαια οι περισσότερες από αυτές τις ήττες ήρθαν τα τελευταία χρόνια, όταν και η ομάδα μας έχει πάρει την κάτω βόλτα μετά την διάλυση και την αποδόμηση του συνόλου που πήρε το πρωτάθλημα πριν 6,5 χρόνια. Να σημειώσουμε επίσης, πως ο Σούλης Μαρκόπουλος επέκτεινε το σερί του στον πάγκο του Αμαρουσίου κόντρα στην Α.Ε.Κ. στο 3-0.

1998/99 -ΟΑΚΑ : 85-81
1999/00 -ΟΑΚΑ : 75-76 (κεκλεισμένων)
2000/01 - ΟΑΚΑ : 98-73
2001/02 - ΟΑΚΑ : 85-77
2002/03 - Λιόσια : 87-78
2003/04 - Λιόσια : 77-87 στη regular και 85-91 στα ημιτελικά των playoff
2004/05 - Γαλάτσι : 90-92 στη regular και 86-77, 69-63 στα ημιτελικά των playoff
2005/06 - Γαλάτσι : 80-77
2006/07 - ΟΑΚΑ : 82-79
2007/08 - ΟΑΚΑ : 76-80
2008/09 - Σπόρτιγκ : 75-84

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά!

Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με θέματα όπως που θα παίξουμε, που θα προπονηθούμε, ποιός θα είναι διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος της έδρας της ομάδας, πόσα μπουκάλια νερό είχαν στο πάγκο οι φιλοξενούμενοι κ.λ.π.

Στο αγωνιστικό, ακόμη και με τα 10/12 τρίποντα του Αμαρουσίου στο β' μέρος (τα πέντε συνεχόμενα), το μάτς κρίθηκε στο - διπλό - φόλοου του Μαυροκεφαλίδη (69 δευτερόλεπτα από το τέλος). Γεγονός που αναδεικνύει τις ελλείψεις μας στη ρακέτα, ή, χειρότερα, την αδυναμία σωστής ομαδικής λειτουργίας στο αμυντικό ριμπάουντ όταν είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί.

Αnyhow, στο τέλος του πρώτου γύρου, έχουμε χάσει στην έδρα μας από Μαρούσι και Πανελλήνιο, όπως και πέρυσι με τις πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες. Για να δούμε τη συνέχεια.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

haridimos είπε...

Αν χάσουμε το ματς τελικά από τον Πανιώνιο και γκελάρουμε από τον Αλεξανδρή στο κεκλεισμένων θα έρθει τούμπα η κατάσταση που έχουμε σήμερα στη βαθμολογία.
Από το 6-6 σήμερα θα βρεθούμε ακόμα και στο 5-11...

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, στα κεκλεισμένων με ισοδύναμους ή κατώτερης δυναμικότητας αντιπάλους, φαίνεται ότι παίζουμε καλύτερα και παίρνουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται(Κολοσσός, Καβάλα).

Η ΑΕΛ δεν μπορεί να μας κοντράρει.

Το ματς με τον Πανιώνιο, ακόμη και εάν ανατραπεί η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στο ΑΣΕΑΔ, δεν θα είναι καθοριστικό για όσους νομίζουν ότι η ομάδα παλεύει για την παραμονή.

Για μένα, που είμαι πιο αισιόδοξος, η απόφαση δεν πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσουμε να μπούμε στην εξάδα.

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Amara Sy πετάει! Σε 30 λεπτά, 21 π., 7 ριμπ., 4 ασίστ και 4 κλεψίματα εναντίον της Cholet το Σάββατο.

haridimos είπε...

Tις επόμενες 4 αγωνιστικές οι ομάδες από 9 και κάτω έχουν :

(5- 7)Κολοσσός : Καβάλα, Α.Ε.Κ., @Παο, Μαρούσι
(4- 8)Καβάλα : @Κολοσσός,@ΑΕΛ, Πανιώνιος, @Τρίκαλα
(4- 8)Ολύμπια: @Πανιώνιος,@Τρίκαλα, ΠΓΣ, @Οσφπ
(3- 9)Αιγάλεω : @ΠΓΣ, @Οσφπ, Μαρούσι, Αρης
(2-10)ΑΕΛ : ΠΑΟΚ, Καβάλα, @Α.Ε.Κ., Παο
(1-11)Τρίκαλα : Αρης, Ολύμπια, @ΠΑΟΚ, Καβάλα

Συνεπώς στην 16η αγωνιστική εμείς μπορεί να είμαστε κάλλιστα στις 6 (ή και στις 5 νίκες) την ώρα που σε αυτή την περίπτωση,
η Λάρισα θα έχει 5 (και δυο νίκες εναντίον μας)
ο Κολοσσός 7 με 8 και θα'χει καθαρίσει.
Η Ολύμπια 4 με 6.
Το Αιγάλεω 4, μπορεί και 5.
Η Καβάλα λογικά θα'χει πιάσει κι αυτή τις 5
Ενώ και τα Τρίκαλα με τρια ματς μεσα άνετα φτάνουν στις 4.
Και η κατάσταση θα γίνει ροντέο και θα'χουμε να πάμε σε Αιγάλεα, Ολύμπιες, Καβάλες κλπ μέχρι το τέλος της σεζόν.

haridimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, η ανάλυσή σου καλοδεχούμενη.

Οι προβλέψεις σου, όμως, απέχουν αισθητά από τις δικές μου:

ΑΕΛ: Η ΑΕΛ θα κερδίσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Καβάλα και θα χάσει μόνο από ΠΑΟ, σύμφωνα με τις προβλέψεις σου, εάν κατάλαβα καλά. Εγώ νομίζω ότι δεν θα κερδίσει κανένα μάτς ή το πολύ ένα από αυτά τα τέσσερα.

Αιγάλεω: Θα κερδίσει Μαρούσι, Άρη ή Πανελλήνιο (ή/και δυο από αυτούς), εάν κατάλαβα καλά τις προβλέψεις σου. Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα έχει τέσσερις άνετες ήττες.

Τρίκαλα: Τα εντός έδρας μάτς είναι με Άρη, Ολύμπια και Καβάλα και δεν βλέπω πως μπορεί να κάνει τρείς νίκες όπως προβλέπεις (πάλι, εάν κατάλαβα καλά). Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάρει κανένα ροζ φύλλο σε αυτά τα ματς ή το πολύ ένα.

Δεν σχολιάζω Κολοσσό γιατί από την αρχή έγραφα ότι δεν θα κινδυνεύσει. Η Καβάλα είναι ερωτηματικό καθώς αλλάζει παίκτες, κάτι που δεν νομίζω, τελικά, ότι θα είναι προς το καλύτερο.

Στέλιος

haridimos είπε...

Σίγουρα θα είναι δύσκολο να κινδυνεύσουμε, αλλά ακόμα δεν έχουμε καθαρίσει την υπόθεση. Το Ρέθυμνο πέρσι ξεκινησε με 1-9 νομίζω, και έφτασε στις 9 νίκες που δεν του έφτασαν .
Θέλουμε άλλες 5 νίκες για να είμαστε οριστικα οκ.
Kαι πέρα από Λάρισα-Τρίκαλα, δεν έχει άλλο αντίπαλο που θα κατέβουμε στο Σπόρτιγκ με πλεονέκτημα..
Τα άλλα εντός είναι με Αρη, Οσφπ, Παοκ, Παο.
Αν δεν πάρουμε διπλά σε τίποτα Ρόδους, τίποτα Λάρισες, τίποτα Καβάλες, τίποτα Αιγάλεα, δεν πάμε πουθενά..

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι η ομάδα, εάν δεν έχει τραυματισμούς, θα παίζει καλύτερα από εδώ και πέρα.

Εάν αυτό γίνει, τότε πιστεύω ότι θα πάρουμε δύο τουλάχιστον διπλά στα μάτς με Κολοσσό, Αιγάλεω, Ολύμπια, Καβάλα. Τα μάτς με Μαρούσι, Πανιώνιο, Πανελλήνιο δεν είναι χαμένα από χέρι, ενώ στην έδρα μας θεωρητικά είναι χαμένα τα μάτς με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ και όχι τα υπόλοιπα που θα κριθούν σε λεπτομέρειες.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όμως. Για παράδειγμα, με τον ΠΑΟ, άραγε, "χαμένο" δεν θεωρούνταν το μάτς πέρυσι; Για τα Τρίκαλα και το Αιγάλεω δεν ήταν "χαμένα" φέτος τα μάτς με Πανιώνιο και Μαρούσι αντίστοιχα;

Συμπέρασμα (κατά την άποψή μου): Δεν θα κινδυνεύσουμε, δεν θα μπούμε στην τετράδα, αλλά μπορούμε να παλέψουμε για εξάδα ή οκτάδα στην χειρότερη περίπτωση.

Στέλιος

Suspect είπε...

Ετσι ειναι το μπασκετ.
Οι καλυτεροι κερδιζουν...

Προχωραμε.