9.3.09

ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άρη στα Πατήσια η ομάδα μας, αφού γνώρισε την ήττα από τον Άρη με 65-71. Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη μας και έχτισαν μια σημαντική διαφορά. Στο τέλος προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς, τα καταφέραμε μέχρι σε ένα σημείο αλλά οι χαμένες βολές του DJ (που ήταν ο κύριος μοχλός για να ανατρέψουμε το σκηνικό) στα 50" και η λάθος επαναφορά του Bryant στο τέλος, έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να φύγει νικητής.
και να πετύχει την πρώτη της νίκη επί αντιπάλου που βρίσκεται στην τετράδα.

Έτσι πληρώσαμε για πρώτη φορά την τιμωρία της έδρας μας για φέτος, αφού γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα στο Σπόρτιγκ παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμα μάλλον θα ήταν διαφορετικό αν υπήρχε κόσμος, καθώς θα έδινε την ώθηση στους παίκτες μας στα τελευταία λεπτά όταν ξέμειναν από δυνάμεις ή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου όταν ξέφυγαν στο σκορ οι αντίπαλοι... Πάντως ακόμα δεν έχουμε κερδίσει φέτος ομάδα που να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας... Κι αν τελικά χάσουμε την υπόθεση με τον Πανιώνιο στο ΑΣΕΑΔ, τότε η σημαντικότερη εντός έδρας νίκη μας θα είναι αυτή με τον Κολοσσό...

Ανεξάρτητα από την μη παρουσία του κόσμου, το παιχνίδι χάθηκε και από τις λάθος επιλογές του Φλεβαράκη. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με δίδυμο Bryant στο 4 και Andersen στο 5, που έδωσε τη δυνατότητα στον Betts να μας κάνει μεγάλη 'ζημιά'. Καταλάβαμε το λάθος και αφήνοντας στο '5' τον Travon και τον Δορκοφίκη στο '4' μπορέσαμε να αντιστρέψουμε την εικόνα και ο Αμερικανός μας έδειχνε να ταλαιπωρεί τον Άγγλο. Όμως προς έκπληξη όλων, επιλέχθηκε να αρχίσουμε και στο δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο αποτυχημένο σχήμα που ήταν βούτυρο στο ψωμί του Άρη, με συνέπεια να φύγει η διαφορά... Επιμείναμε και στην παρουσία στο παρκέ του Κυριακόπουλου που δεν μπόρεσε με τίποτα να περιορίσει τον Clark κι έτσι το ματς έδειχνε τελειωμένο στο 31' (43-57).

Η επάνοδος στο παρκέ του DJ Thompson παραλίγο να μας χαρίσει τη νίκη. Ο Αμερικανός point guard, έτρεξε, πίεσε, σκόραρε, έδωσε ρυθμό στους συμπαίκτες του και με τη βοήθεια του Bryant που έκανε γενικά καλή εμφάνιση, πλησιάσαμε πρώτα 60-63 (37'28") και 62-65 (38'12"). Εκεί όμως έχασε δυο βολές στα 50" που θα έφερναν το παιχνίδι στον πόντο... Πέτυχε το καλάθι στα 16" που μας έφεραν κοντά ξανά, 65-67, αλλά πλέον και δεν προλαβαίναμε κι έκανε και τη λάθος επαναφορά ο Travon στο τέλος στο 65-69 που έδωσε τη δυνατότητα στον Clark να σκοράρει για το τελικό 65-71.

Η ουσία είναι πως και σ'αυτό το παιχνίδι πληρώσαμε τις ελλείψεις μας... Ο Δανός σε ελάχιστα παιχνίδια έχει βοηθήσει ουσιαστικά, ενώ η απουσία ενός playmaker που να ηρεμεί το παιχνίδι μας είναι επίσης δεδομένη... Η σταθερά καλή απόδοση του Παπανικολάου -με διαφορά ο καλύτερος παίκτης μας φέτος-, αλλά και του Χατζή δεν αρκούν, ειδικά όταν ο Nemeth έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα στις εμφανίσεις του, ενώ ο Ταπούτος δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το περσινό & προπέρσινο παίκτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: