4.9.09

ΤΟΥΝΤΖΙΑΡΑΚΗΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ



Σήμερα ανακοινώθηκε και τυπικά η απόκτηση του Σταύρου Τουτζιαράκη (5/11/1987, 2μ10) που προπονείται από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα κι απλώς αναμενόταν να λυθεί η συνεργασία του με το Μαρούσι.

Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώνει την απόκτηση του Σταύρου Τουντζιαράκη (2μ.10, 5/11/1987) και την πρόσληψη του Νίκου Νεσιάδη και του Δημήτρη Καρβέλα στις θέσεις του τιμ μάνατζερ και γενικού αρχηγού αντιστοίχως.
Στην απόκτηση του ύψους 2μ.10 πρώην σέντερ του Αμαρουσίου προχώρησε σήμερα η ΚΑΕ ΑΕΚ. Ο Σταύρος Τουντζιαράκης αγωνίστηκε στον Αριστοτέλη Φλώρινας (1999-2002), τον Μαντουλίδη (2002-06) και τον Μακεδονικό, ενώ είχε αρκετές διακρίσεις, όπως πρωταθλητής παίδων 2003, πρωταθλητής εφήβων 2005. Κατέκτησε, δε, το χρυσό στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα με τον Μαντουλίδη.
Η ΚΑΕ ΑΕΚ, εξάλλου, ήρθε σε συμφωνία με τους Νίκο Νεσιάδη και Δημήτρη Καρβέλα. «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επιστρέφω στην ΑΕΚ» ανέφερε ο νέος μάνατζερ της ομάδας και μέλος της Κυπελλούχου Ευρώπης ΑΕΚ του 1968. Η Διοίκηση της ΚΑΕ, τέλος, αναφορικά με την παραίτηση του Χρήστου Τσέκου ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση αποδεχόμαστε την παραίτηση του Χρήστου Τσέκου».

Ο Τουτζιαράκης ξεκίνησε την καριέρα του στον Αριστοτέλη Φλώρινας (1999-02), για να συνεχίσει στον Μαντουλίδη (2002-06) με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Παίδων το 2003, Εφήβων το 2005 και χρυσό στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα το 2006.
Την περίοδο 2006/07 έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 με τον Μακεδονικό (έχοντας στον πάγκο τον Φλεβαράκη) έχοντας αξιόλογη παρουσία παίζοντας και αρκετά. Την τελευταία διετία ήταν στο Μαρούσι χωρίς να μπορέσει να φανεί ιδιαίτερα, ούτε να πάρει ιδιαίτερα σημαντικό χρόνο στο παρκέ.
Έπαιξε στα All-Star Game των Ελπίδων τόσο το 2008 όσο και το 2009.
Έχει αρκετές συμμετοχές με τις 'μικρές' Εθνικές. Συγκεκριμένα 37 αγώνες - 218 πόντους με την Παίδων, 26 αγώνες 172 πόντους με την Νέων Ανδρών και 37 αγώνες 268 πόντους με την Εφήβων.

Και τα στατιστικά του..


Υ.Γ. Απαράδεκτο το ύφος της ανακοίνωσης της ΚΑΕ στο ζήτημα Τσέκου.. Αυτό το «Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση αποδεχόμαστε την παραίτηση του Χρήστου Τσέκου» βγάζει μάτια και δεν περιποιεί τιμή στον συντάκτη/εμπνευστή του...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, δυστυχώς, εντελώς απαράδεκτη η ανακοίνωση για τον Τσέκο. Δεν επιτρέπεται σε ομάδες μεγάλες όπως η ΑΕΚ να πέφτει χαμηλά. Το εάν πρόσφερε ή όχι ό κάθε αθλητής, παράγοντας ή διοικητικός υπάλληλος είναι θέμα εντελώς εσωτερικό και δεν επιτρέπεται να γίνεται αντικείμενο για σχόλια.

Δυστυχώς, επίσης, συνεχίζονται οι ατυχείς ανακοινώσεις (π.χ. λάθος στο χρόνο που πέρασε από την τελευταία παρουσία του Μάκη Νικολαϊδη στην ομάδα μας, λάθος στην ανακοίνωση του Taurean Green όπου αντί για δις πρωταθλητή στο NCAA τον έχρισαν στο ... NBDL κ.τ.λ).

Ας ελπίσουμε ότι θα λυθεί γρήγορα και οριστικά αυτό το πρόβλημα που μειώνει το πρεστίζ της ομάδας.

Στα αγωνιστικά, δεν τον έχω δεί ποτέ τον Τουντζιαράκη. Φαίνεται ότι ο Φλεβαράκης τον εμπιστεύεται καθώς θυμάμαι ότι το όνομά του είχε ακουστεί και πέρυσι. Μακάρι να βοηθήσει τον ευατό του και την ομάδα σε μια θέση που φαίνεται να είναι ο αδύναμος κρίκος φέτος από πλευράς βάθους και αντοχής στη φθορά.

Στέλιος

haridimos είπε...

Ο Φλεβαράκης ήταν στον πάγκο του Μακεδονικού το 2006/07, όταν μας κέρδισε και είχε τον Τουτζιαράκη παίκτη.
Για 3ος σέντερ είναι καλός. Για 2ος όπως είναι τώρα και με τις εμπειρίες που έχει για μένα είναι λίγος... Αν μείνουμε έτσι στο '5' θέμε έναν παίκτη στο 4-5 που να βοηθάει κάτω από τη ρακέτα...

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι τα βλέπει έτσι και ο κόουτς, γαιτί διαβάζω ότι αναζητάει κοινοτικό guard ...

Εάν είναι να πάρει guard ας πάρει τον Κυρίτση (ή κάποιο ελληνικό ταλέντο) και ας πάρει κοινοτικό ψηλό.

Στέλιος

Υ.Γ. Εκτός εάν πάρει τον Savrasenko που μάλλον ως Αμανατίδης δεν πιάνει θέση κοινοτικού!

Ανώνυμος είπε...

o flebarakis einai enas poylhmenos masonos. oso gia ton tseko kalytera tha htane na xanaskeytoyme an tha prepei na xanapaixei giati einai megalos se hlikia kai exei kai ta nefra toy.

haridimos είπε...

ο Τσέκος έχει σταματήσει να παίζει εδώ και καμιά 10ρια χρόνια..