14.12.09

ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ

Σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν μετά το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο η διοίκηση της ΚΑΕ και αυτή της ομάδας της Κυψέλης..
Αφορμή αποτέλεσε η τιμή των εισιτηρίων του αγώνα (20 ευρώ) και πως δεν δέχθηκαν οι γηπεδούχοι να μπουν 15-20 οπαδοί μας χωρίς εισιτήριο (έμειναν απ'έξω στη βροχή με τα ΜΑΤ να τους φέρονται με τη γνωστή "ευγένεια")

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:
"Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακολουθήθηκαν πρακτικές που δυσφημούν το ελληνικό μπάσκετ, απομακρύνοντας τους φιλάθλους από τα γήπεδα τους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Δεν γνωρίζουμε αν η ιδιότητα του διαχειριστή, κατά δήλωσή του στην ανάπαυλα του σημερινού αγώνα, μιας ανώνυμης εταιρίας όπως είναι ο Πανελλήνιος και αυτή του δημοσιογράφου θεωρείται συμβατή από τους αρμόδιους φορείς (ΕΣΗΕΑ κλπ.), ωστόσο, αυτό που μπορούμε ν’ αναφέρουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι οι ενέργειες του κ. Ιάκωβου Φιλιππούση προσβάλουν βάναυσα την αθλητική κοινωνία και ξεσηκώνουν δικαιολογημένη θύελλα διαμαρτυριών. Κυρίως, δε, η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Μίνωας Κυριακού.
Εν προκειμένω, ο διαχειριστής και παράγοντας της ΚΑΕ Πανελλήνιος κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης προέβη στην απαράδεκτη κίνηση να ορίσει στα 20 ευρώ την τιμή του εισιτηρίου, προκειμένου να απομακρύνει τους φιλάθλους από το γήπεδο της Κυψέλης. Παρ’ όλα αυτά οι φίλοι της ομάδας κατέβαλαν το αντίτιμο και εισήλθαν στις εξέδρες, όμως, παρέμειναν εκτός περίπου 20-30 φίλαθλοι οι οποίοι δεν μπορούσαν να διαθέσουν ένα τέτοιο σημαντικό ποσό. Προκειμένου να μην εκδιωχθούν, παρακαλέσαμε πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον παράγοντα και διαχειριστή, όπως και τις αστυνομικές αρχές, να επιτρέψουν την είσοδο των εν λόγω φίλάθλων. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, άλλωστε, όλοι οι καλοί χωρούν στο ελληνικό μπάσκετ.
Οι υπεύθυνοι της αστυνομικής διεύθυνσης ανέφεραν ότι δεν έχουν πρόβλημα να εισέλθουν στο γήπεδο. Άλλωστε, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας ήταν κόσμια. Δυστυχώς, η συμπεριφορά που επέδειξε ο παράγοντας ήταν ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα. Η είσοδος των περίπου 30 φίλων της ομάδας μας στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου θα ζημίωνε σε σημαντικό βαθμό την ΚΑΕ Πανελλήνιος!!! Άλλωστε, τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να καταβληθούν σε δείπνα, που γίνονται σε ιταλικό ρεστοράντ του Ψυχικού…
Εν κατακλείδι, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και δυσφημούν το μπάσκετ. Τέτοιες πρακτικές δεν προάγουν τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ βάζουν φραγμό σε οποιαδήποτε υψηλότερη φιλοδοξία στο μπάσκετ που τυχόν να έχει ο εν λόγω κύριος…
Ακολούθησε η απάντηση του Πανελλήνιου

"Είναι πραγματικά καταπληκτικός, και απαιτεί τεράστια αποθέματα θράσους, ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι, αφού έχουν συστηματικά καταλύσει τους τελευταίους μήνες κάθε έννοια νομιμότητας στον ελληνικό και διεθνή αθλητικό χώρο, εξευτελίζοντας σε όλο το μήκος και πλάτος του πλανήτη το ελληνικό μπάσκετ, επιχειρούν να μετατρέψουν τις μεθόδους αυθαιρεσίας, μαγκιάς, τσαμπουκά, τραμπουκισμού, που συχνά μετέρχονται, σε δήθεν αίσθημα αδικίας και παραπόνου!!!

Κι ακόμα χειρότερα: απουσία θεσμικής διαχείρισης των προβλημάτων στο ελληνικό αθλητισμό, να μετεξελίσσονται σε τιμητές και... εξυγιαντές του χώρου!!!!!

Οι "μάσκες" έπεσαν όμως οριστικά το Σάββατο στην Κυψέλη. Αφού δεν κατάφεραν να καταλύσουν τη νομιμότητα και να "καταλάβουν" -όπως ήθελαν- το κλειστό της Κυψέλης, προκάλεσαν στο ημίχρονο του αγώνα επεισόδια σε βάρος στελεχών της ΚΑΕ, υπαλλήλων ασφαλείας και αστυνόμευσης κλπ. Κι όταν δεν κατάφεραν, όπως πέρυσι, όταν με διάφορα ψευδή προσχήματα εξασφάλισαν δωρεάν δεκάδες προσκλήσεις του αγώνα από διάφορες πλευρές, να υλοποιήσουν το σχέδιο, τότε ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να πραγματοποιήσει την (δημόσια) υπόσχεσή του να "μας γ....", είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω των "κολλητών" του, στους οποίους την ώρα του αγώνα έδειχνε προσωπικά ποιούς πρέπει να υβρίζουν και ποιούς να "περιμένουν" μετά τη λήξη του αγώνα. Εκείνη την ώρα βέβαια η ομάδα του έχανε με 23π διαφορά, αλλά το αγωνιστικό μέρος μικρή σημασία έχει προφανώς και κείνον...

Επί της ουσίας: Αν πιστεύει κανείς, ότι η ΚΑΕ Πανελλήνιος θα απολογηθεί σε οιονδήποτε, επειδή τήρησε τον κανονισμό πρωταθλήματος, απαίτησε την καταβολή εισιτηρίου στους εισερχομένους στο γήπεδο (όπως άλλωστε ομολογεί η ΚΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της) και δεν υπέκυψε στους τσαμπουκάδες του κ. Καραμανλή είναι γελασμένος. Ετηρήθη η νομιμότητα στο έπακρο και μάλιστα τα ταμεία του γηπέδου έμειναν ανοιχτά ως το ημίχρονο, παρά την αντίρρηση της εκπροσώπου του ΕΣΑΚΕ, ώστε να μην προκληθούν επεισόδια.

Για να τελειώνει αυτή η ιστορία: εμπαθείς και φτηνές προσωπικές επιθέσεις, φαιδρές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της ΚΑΕ, πρακτικές έντεχνης κρίσης και αποπροσανατολισμού του κόσμου της ΑΕΚ από την ουσία των προβλημάτων, γενικόλογες ειρωνικές αναφορές, δημόσια "ξεκατινιάσματα", ευτελή και εξυπνακίστικα υπονοούμενα δεν μας αγγίζουν. Είναι γνωστό τοις πάσει, τόσο στον ελληνικό αθλητισμό, όσο και την ελληνική κοινωνία, ποιά πλευρά ενσαρκώνει την σοβαρότητα, την αξιοπιστία, την διαφάνεια, την συνέπεια, το ήθος, τον επαγγελματισμό, το διεθνές κύρος και ποιά έχει τεράστια συμμετοχή και ευθύνη στη δυσφήμιση του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και δυναμιτίζει το κλίμα του πρωταθλήματος κάθε Σαββατοκύριακο.

Κλείνοντας, χαιρόμαστε για την εκτίμηση που εκφράζεται προς το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ κ. M. Κυριακού, ο οποίος άλλωστε με τα 400 χιλιάδες ευρώ που έδωσε πέρυσι στην ΚΑΕ ΑΕΚ, μέσω του συμβολαίου με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, την διέσωσε από όσα φαίνεται να της επιφυλάσσουν οι σημερινοί "κρατούντες" την διοίκησή της.... Ας φροντίσουν ο κ. Καραμανλής και η διοίκησή του "τα του οίκου τους", κι όταν η ΑΕΚ ξαναγίνει όπως ήταν πριν από κείνον, τότε μας παραδίδει μαθήματα μάνατζμεντ, ήθους, αθλητικού πνεύματος και συμπεριφορών...

Από την ΚΑΕ Πανελλήνιος


H ανταπάντηση της ΚΑΕ ΑΕΚ

1. Αν και στο κλειστό της Κυψέλης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, βρέθηκαν περίπου 800 φίλαθλοι προκειμένου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μεταξύ του Πανελληνίου και της ΑΕΚ, «κόπηκαν» περίπου 150 εισιτήρια. Όλως τυχαίως αυτά αγοράστηκαν από τους φίλους της ΑΕΚ!!! Που σημαίνει ότι τα έξοδα της αναμέτρησης πληρώθηκαν από τις τσέπες των φίλων της ομάδας μας, αφού οι υπόλοιποι θεατές δεν πλήρωσαν εισιτήριο…
2. Η τιμή των 20 ευρώ του εισιτηρίου προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα και δυσφημεί τον αθλητικό χώρο. Ουσιαστικά απομακρύνει τους φιλάθλους από το γήπεδο σε μια εποχή που το μπάσκετ τους έχει ανάγκη.
3. Το νόμιμο, όπως αναφέρεται, δεν είναι πάντα και ηθικό. Το γεγονός ότι παρέμεναν επί μακρόν εκτός του γηπέδου 20-30 φίλαθλοι της Ένωσης και ευρύτερα του μπάσκετ, υπό ακατάλληλες καιρικές συνθήκες επειδή δεν μπορούσαν να καταβάλουν τα 20 ευρώ, δείχνει πρωτίστως έλλειψη σεβασμού, τόσο προς τους φιλάθλους, όσο και προς την ΑΕΚ. Διότι, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι σε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας θ’ αφήναμε εκτός γηπέδου 20 φίλους του ΠΓΣ, που θα ήθελαν να εισέλθουν στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι θέμα ευπρέπειας, σοβαρότητας και κυρίως, καλών σχέσεων. Εκτός κι αν δεν τις επιθυμείτε.
4. Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κλειστό της Κυψέλης κυμάνθηκε σε κόσμια επίπεδα. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, παρ’ ότι προκλήθηκαν με απαράδεκτες συμπεριφορές και ανάρμοστες τακτικές, δεν δυναμίτισαν το κλίμα. Ο "τραμπουκισμός" προέρχεται τις περισσότερες φορές από τους "χαρτογιακάδες" της εξουσίας, επιφορτισμένοι με ειδικές αποστολές.
5. Τα 400χιλ. ευρώ που φέρεται να δόθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην ΑΕΚ ήταν αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Η πλειοψηφία των χρημάτων, όπως γνωρίζετε άριστα κ. Φιλιππούση, κατεβλήθησαν σε πελάτες του δικηγόρου του Πανελληνίου κ. Πετράτου για οφειλές περασμένων χρόνων…

Η ανακοίνωση αναφέρει: Άνευ εμπνεύσεως πνιγηρών αναμασημάτων, στερουμένων πρωτοτυπίας, είναι τα όσα ανεγράφησαν στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανελλήνιος. Γενικόλογες αναφορές, άστοχες επισημάνσεις και κυρίως αναλήθειες. Επειδή, ο κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης ακολουθεί την τακτική του «στρουθοκαμηλισμού» και αποφεύγει να μιλάει για την «ταμπακιέρα», εμείς καταγράφουμε την ακριβή και αδιαμφισβήτητη αλήθεια:


υ.γ. Κατά την προσωπική μου άποψη καλά έκανε και διαμαρτυρήθηκε για τις τιμές των εισιτηρίων η ΚΑΕ, δεν μπορεί όμως να αξιώνει να μπουν θεατές τσάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: