20.12.09

ΝΑΙ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑ !!


Παίζοντας πολύ καλά σχεδόν σε όλο το σαραντάλεπτο κι έχοντας και την τύχη με το μέρος της (ή καλύτερα έφτιαξε την τύχη της με την άμυνα που έπαιξε) στο τελευταίο λεπτό η ΑΕΚΑΡΑ κέρδισε με 77-76 τον Άρη στο Ελληνικό κι έτσι παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος θα κάνουν Χριστούγεννα με σαφέστατα λιγότερο άγχος . Ήταν μια τεράστιας βαθμολογικής και κυρίως ψυχολογικής σημασίας νίκη, που έδειξε ότι το υλικό μας δεν είναι της πλάκας και μπορεί αν παίζει συγκροτημένα να μαζέψει ροζ φύλλα κόντρα και σε καλύτερους αντιπάλους . Φτάσαμε τις τρεις νίκες, έχουμε μια διαφορά 2 βαθμών από τον τελευταίο και κυρίως ρεφάραμε έστω και προσωρινά τη μια από τις δυο γκέλες που κάναμε στο ξεκίνημα στην έδρα μας.

Ο Φλεβαράκης έστησε μαεστρικά τους παίκτες του και σίγουρα κατέβηκε πιο διαβασμένος ή καλύτερα πιο αποφασισμένος στο παρκέ από τον Κατσικάρη που αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ομάδα που τον έκανε προπονητή και τον καταξίωσε σαν παίκτη . Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη παράδοση με εντός έδρας ήττες κόντρα σε πρώην παίκτες μας, αλλά η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα φαίνεται να είναι ο Κακιούζης που γνώρισε την ήττα τόσο σαν παίκτης της Siena στο Γαλάτσι το 2004/05 όσο και τώρα με τον Άρη στο Ελληνικό .

Αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Taurean Green. Ο Αμερικανός playmaker ήταν ασυγκράτητος από τους αντιπάλους του και κατεύθυνε μαεστρικά τους συμπαίκτες του στο γήπεδο.. Πέτυχε 21 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά (7/7 βολές, 4/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα) και είναι σίγουρα ο πιο σταθερός στο φετινό ρόστερ σε επίπεδο απόδοσης, αφού δεν έχει κάνει κακή εμφάνιση.

Ήρωας της τελευταίς στιγμής βέβαια ήταν ο Donnie McGrath. Ο ΙρλανδοΑμερικανός, που για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι δεν έσπασε τα ταμπλώ (και τα νεύρα μας) με τα άστοχα σουτ, κέρδισε το φάουλ στα 10" σε προσπάθεια για τρίποντο και ευστοχώντας στις τρεις βολές έκανε το 77-76, το οποίο και διαφύλαξε με την τάπα του στον Dixon στην τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων . Κλειδί ήταν και οι πόντοι που πήραμε από τους εκτός του συνήθη ύποπτου Francis ψηλούς μας... οι 8 του Mack στο α' μέρος και οι πολυτιμότατοι 6 του Καλλινικίδη στο δεύτερο .

Η νίκη αυτή δε σημαίνει πως ξεπεράσαμε τα αγωνιστικά προβλήματα και τους σκοπέλους που έχουμε μπροστά μας. Παραμένουμε σε κακή βαθμολογική θέση και εξακολουθούμε να έχουμε το ντεζαβαντάζ που μας φόρτωσαν στην πλάτη οι ήττες από Τρίκαλα και Περιστέρι . Όμως το ροζ φύλλο που κερδίσαμε μας δίνει τη δυνατότητα να ατενίζουμε τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία .

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε κόουτς και παίκτες!
Αυτή η νίκη ανεβάζει τη ψυχολογία της ομάδας και ρεφάρει την ήττα της "πρεμιέρας" από τα Τρίκαλα.

Καλή συνέχεια με νίκη μέσα στο Μαρούσι! Δύσκολο αλλά απόλυτα εφικτό. Πιστέψτε το!

Στέλιος

Υ.Γ. Χαρίδημε, ο ΕΣΑΚΕ εξακολουθεί να προκαλεί τα νεύρα και τη νοημοσύνη μας αναφέροντας τον Francis ως παίκτη της ΑΕΛ και τον McGrath ως παίκτη του Αιγάλεω !?!?!
Σε παρακαλώ κάνε κάτι με τη διοίκηση της ΚΑΕ γιατί κάποιος, επιτέλους, πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ΕΣΑΚΕ.

gl_21 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΌΝΤΩΣ!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΥΧΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ!ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΌΜΩΣ...ΧΘΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ ΚΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΑΛΛΑ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΕΦΑΛΙ.ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΉΜΑΣΤΑΝ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΙΣΩ?ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΚΑΙ McGRATH ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΈΒΑΛΑΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ 1 ΠΟΝΤΟ.ΜΕΝΟΝΤΑΣ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ,Η ΑΕΚ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΆΜΥΝΑ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ!ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΌΜΩΣ,ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!ΤΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ,ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ...Η 'ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ!ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ.ΈΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

voyio είπε...

Μεγάλη ανατροπή! Πολύ καλό το κοουτσάρισμα από τον Φλεβαράράκη! Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση και γι' αυτό γλυρισε το ματς! Μεγάλη νίκη βαθμολογική, ψυχολογική, για την ομάδα αλλά και τον κόσμο που έδειξε πόσο ανάγκη την είχε!

Υ.Γ. Ο Κακιούζης την σεζόν 2004/05 είχε όντως γνωρίσει πάλι την ήττα από την ΑΕΚ, αλλά τότε αγωνιζόταν στην Siena και όχι στην Barcelona.

haridimos είπε...

Στέλιο, έστειλα mail χθες στον ΕΣΑΚΕ και όπως είδα σήμερα τα διόρθωσε.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε ευχαριστώ.
Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που έχουμε τόσους παίκτες στις πρώτες θέσεις των στατιστικών σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Ήταν αποκαρδιωτικό να βλέπεις τον ΕΣΑΚΕ να μη μας "πιστώνει" αυτή την επιτυχία.

Στέλιος

Υ.Γ. Είδες ο Έρτσεγκ; Πάλι την πάτησε ο Γιαννάκης. Τηρουμένων των αναλογιών, πάει να γίνει χειρότερος και από τον Αγγέλου...
Ο Ομπράντοβιτς πάλι θα κοιμάται ήσυχος και φέτος.

haridimos είπε...

H πεντάδα μας (πλην Mack που δεν έχει πείσει εντελώς ακομα) είναι ικανοποιητική. Στον πάγκο είναι το πρόβλημα, αφού πέρα από τον Καλλινικίδη δεν υπαρχει σοβαρη εναλλακτική*. Οταν γυρισει ο Δορκοφίκης θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση.

Παπαντωνιου, Μελς, Τουτζιαράκης ειναι ρολίστες.

Υ.Γ. Νομίζω πως γι'αυτό ακριβώς το λόγο έχασε ο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ, ώστε να παρατείνει την παραμονή του Γιαννάκη :-)