15.2.10

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ



Μεγάλη ευκαιρία για να ρεφάρει τις ήττες στο κακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και να ανασάνει βαθμολογικά έχασε απόψε στο Περιστέρι η ομάδα μας, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν από ανεγκέφαλους οπαδούς των δυο ομάδων πριν την προγραμματισμένη έναρξή του (τραυματίστηκε κι ένα πεντάχρονο αγοράκι από τα αδέσποτα πυρά...) αλλά και τη φαεινή ιδέα της Ελληνικής Αστυνομίας να ρίξει δακρυγόνο μέσα σε κλειστό χώρο με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση πάνω από μια ώρα, καθώς χρειάστηκε να εκκενωθεί το γήπεδο και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά..

Η "αγάπη" των οπαδών μας έχει κοστίσει μέχρι σήμερα 26850 ευρώ από πρόστιμα και δυο ματς κεκλεισμένων, τα οποία αναμφίβολα θα αυξηθούν και τα δυο μετά την νέα τιμωρία που πρόκειται να "εισπράξουμε" από τον αθλητικό δικαστή... Δεν φτάνει που η ομάδα είναι σε τόσο δεινή θέση, πρέπει να παίζει και κεκλεισμένων και να χάνει και τα όποια έσοδα θα είχε από αυτά τα παιχνίδια σε περιόδους που το ταμείο είναι τουλάχιστον μείον ... Και η συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχουμε να ταξιδέψουμε στην Καβάλα, να αγωνιστούμε με τον Κολοσσό λογικά κεκλεισμένων λόγω των σημερινών, να πάμε στη Λάρισα και μετά να υποδεχτούμε τον Πανελλήνιο ίσως ξανά με άδειες εξέδρες, σε μια τετράδα αγώνων καθοριστικότατη για το μέλλον μας .

Αγωνιστικά η ομάδα μας ήταν αισθητά καλύτερη και σοβαρότερη μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν έλεγχε σχεδόν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και παρά την κάκιστη ευστοχία μας στα δίποντα, χάρη στην άμυνά μας, προηγηθήκαμε ακόμα και με +11, 39-50 στο 23'23" με ένα τρίποντο του Taurean Green . Στη συνέχεια όμως αρχίσανε τα λάθη, η διαφορά ροκανίστηκε και με τις απαραίτητες γκρι βοήθειες οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα γύρω στο 35'... Η φάση με τα εξόφθαλμα βήματα του Hammonds, ενώ το σκορ ήταν 63-67 που έγιναν καλάθι και φάουλ για το 66-67 (33'58") και καπάκι το φάουλ του Τσιάκου που δεν δόθηκε και οδήγησε στο κάρφωμα του Hammonds είναι ενδεικτικές.

Βέβαια δεν δικαιολογείται η κατάρρευσή μας στο τελευταίο τετράλεπτο, όταν σιγήσαμε επιθετικά και δεχθήκαμε ένα 13-0 σερί που έκανε το 71-70, 84-70 θυμίζοντας Ιλίσια και Παναθηναϊκό ... Συνολικά από το 39-50, μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα απίστευτο 45-20, καταστρέφοντας την καλή αμυντική λειτουργία που είχαμε δείξει μέχρι τότε.. Είναι αξιοπερίεργο το ότι επιχειρήσαμε μόλις και με το ζόρι δυο σουτ 2π στην 4η περίοδο που ήταν και άστοχα... Συνολικά σε αυτό το διάστημα είχαμε 2/4 βολές, 0/2 2π, 2/4 3π... Και φυσικά με τέτοια ποσοστά και λειτουργία στο τέλος, δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη.

Για άλλη μια φορά, όπως και στην Πυλαία πριν ένα μήνα, πληρώσαμε την έλλειψη ικανού backup στον άσο ... όταν ο Green άρχισε να κάνει ζημιά αντί για καλό, δεν υπήρχε κάποιος έμπειρος που να μπει μέσα στο παρκέ και να ηρεμήσει την ομάδα. Όταν χρεώθηκε με φάουλ ο Mack -που ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν ακρογωνιαίος λίθος για το προβάδισμα που συντηρούσαμε μαζί με τον Francis αφού μέχρι το 39-50 είχαν σκοράρει 11+14 πόντους αντίστοιχα- και βγήκε από το παρκέ ήρθε η αρχή του τέλους... Η μπάλα δεν πλησίαζε καν στη ρακέτα, τα μακρινά σουτ δεν έβγαιναν, τα λάθη στο κατέβασμα έδιναν κι έπαιρναν κι έδεσε το γλυκό...

Μέτρια ήταν και η παρουσία παικτών που είχαν δώσει λύσεις την περασμένη αγωνιστική με τον Πανιώνιο, σκοράροντας το 1/3 των πόντων μας τότε... Μόνο από τη γραμμή των βολών ευστόχησαν οι Mazeika & Mels (και με μέτρια ποσοστά αφού είχαν 8/12) ενώ εντός πεδιάς είχαν αθροιστικά 0/5, ενώ ο Γκιζόγιαννης έπαιξε 22" και ο Καλλινικίδης σκόραρε μόνο 2 πόντους... Μαζί με τα 2/12 δίποντα που είχαν οι Green - Νικολαϊδης (από 1/6 έκαστος..) αρκούσαν για να μας κάνουν προβληματικούς στην επίθεση στα κρίσιμα σημεία..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, λόγω Σαρακοστής, αγωνιστικής και βαθμολογικής κατάστασης, φαίνεται ότι η νηστεία και η προσευχή είναι από τα λίγα "όπλα" που μας απομένουν ...

Δεν είδα το μάτς. Φρόντισαν οι ανεγκέφαλοι να μην κάνει μετάδοση η ERT World, άρα δεν μπόρεσα να το δώ ούτε από video, όπως είχα προγραμματίσει.

Έτσι, βασίζομαι στην ανάλυσή σου και καταλαβαίνω ότι, όπως και το μάτς του πρώτου γύρου, έτσι και αυτό χάθηκε από σφάλματα κοουτσαρίσματος και διαιτησίας.
Αναφορικά με το πρώτο, μεταξύ μας, εάν ο Μηνάς κατάφερνε να κάνει το τρία στα τρία (με δύο μάτς εκτός, σε δύσκολες έδρες, και ένα εντός αλλά κεκλεισμένων) θα χτυπούσε τον Μπαρτζώκα για το all star!!! Αυτή η διαπίστωση βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι φαίνεται η ομάδα να έχασε τελείως τον ρυθμό και την πίστη της μετά το +11. Αυτό πρέπει να διορθωθεί, καθώς είναι περισσότερο ζήτημα ψυχολογίας. Επίσης, ο Mazeika έπρεπε να παίξει και στον άσσο, καθώς έχουμε εμπεδώσει, πλέον, ότι ο Green εάν δεν πάρει ανάσες όταν πρέπει "θολώνει", καταστρέφοντας τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας.

Για τους διαιτητές, τα έχουμε πεί από προηγούμενα μάτς (π.χ. Τρίκαλα). Η διοίκηση ας δει τι μπορεί να κάνει, γιατί έχει γίνει συνήθεια να σφυρίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

Υ.Γ. Η κύρια ευθύνη για τα επεισόδια, βαρύνει την ΚΑΕ ΑΕΚ.
Δεδομένης της απαγόρευσης των μετακινήσεων, η διοίκηση, πρίν από το μάτς, έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση, στην οποία θα έλεγε περίπου ότι όσοι θεατές, με διακριτικά της ΑΕΚ, βρεθούν στο Περιστέρι, δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα και είναι προβοκάτορες εναντίον της. Έτσι, σε περίπτωση επεισοδίων η ευθύνη θα βάρυνε την αστυνομία και τη διοίκηση των οικοδεσποτών.
Το ίδιο θα πρέπει να επαναληφθεί σε κάθε εκτός έδρας μάτς μήπως και γλυτώσουμε τις μελλοντικές τιμωρίες έδρας και τα πρόστιμα.

haridimos είπε...

θες να στο ανεβάσω πουθενά ;