7.3.10

ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ




Αν και οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Massie, Butler, Κόμματο έχοντας ελάχιστες επιθετικές & όχι μόνο επιλογές, κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την κακή για άλλη μια φορά εμφάνιση του Taurean Green (1/7 τρίποντα... 2/17 στα δυο τελευταία παιχνίδια) και ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ευτυχώς οι αντίπαλοί μας έχασαν κάμποσες βολές (7/14 είχαν στην 4η περίοδο) ενώ και ο Jackson αντί να εκμεταλλευθεί την λανθασμένη μας άμυνα και να σουτάρει για τρίποντο που θα έφερνε την ισοφάριση στην εκπνοή έκανε αποτυχημένο layup.

Έτσι πήραμε το τρίτο μας διπλό στο πρωτάθλημα, όλα στο δεύτερο γύρο, όλα στην επαρχία (Τρικαλα, Καβάλα, Λάρισα) σε ισάριθμες εξόδους, όλα με το Μηνά Γκέκο στον πάγκο και φτάσαμε στο 7-12, έχοντας σαφέστατα σημαντική διαφορά από την Ολύμπια ΓΣΛ που είναι τρεις νίκες πίσω και την έχουμε κερδίσει μέσα-έξω. Έχουμε ίδια διαφορά και απο τον Ηλυσιακό, αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το προβάδισμα, αφού έχει καλύτερο πρόγραμμα ενώ μας κέρδισε και 18 πόντους στον α' γύρο. Και με εμφανίσεις σαν τη σημερινή σίγουρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι αξιόλογο στη συνέχεια κόντρα σε Πανελλήνιο, Μαρούσι στις άδειες εξέδρες του Ελληνικού.

Ενώ η λογική έλεγε πως θα έπρεπε να παίξουμε κοντά στο καλάθι με τους Francis, Mack να έχουν σίγουρα πλεονέκτημα απέναντι σε Παπαϊωακείμ, Αγγελακόπουλο η κακή βραδιά του Green μας έκανε να παίζουμε και πάλι με τρίποντα και από τύχη δεν το πληρώσαμε πανάκριβα. Πάλι καλά που έκανε το καλύτερό του επιθετικά ματς ο Περικλής Δορκοφίκης μετά από την πρεμιέρα με τα Τρίκαλα, δίνοντας πολύτιμους πόντους σε κρίσιμα σημεία... Μπορεί να είναι ακόμα πολύ βαρύς μετά τον τραυματισμό, αλλά οι 16 πόντοι που σκόραρε ήταν σωτήριοι. Αν δεν είχε και τις 5/11 βολές, θα είχαμε φτάσει πιο εύκολα στη νίκη.


Ο έτερος των αναπληρωματικών που πήρε βασικό ρόλο στο αποψινό ματς, ήταν ο Rodrigue Mels που δεν έπαιξε μόνο επιθετική άμυνα ως συνήθως, αλλά σκόραρε και 12 πόντους δίνοντας πολύτιμες βοήθειες. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια πήραμε μόλις 2 & 4 πόντους από τον πάγκο, τώρα η κατάσταση άλλαξε αφού οι αναπληρωματικοί σκόραραν τους 35 από τους 82 πόντους μας.


τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία ιδρύσεως της ΑΕΚ (ποια από όλες) για να κάνουμε ένα αστρολογικό αφιέρωμα στην Ομαδάρα???

haridimos είπε...

Όχι. Δεν είναι γνωστή η ημερομηνία ίδρυσης.
Γραφόταν για καιρό η 13η Απριλίου 1924, όμως τότε έγινε δημοψήφισμα και ήταν λίγο δύσκολο να γίνει συνάθροιση ώστε να δημιουργηθεί το σωματείο.
Πιθανή ημερομηνία είναι η 29η Μαϊου.
Είναι πάντως σίγουρα πριν τον Ιούνιο του '24.