17.3.10

ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ


Κάνοντας κατάθεση ψυχής στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα μας κατάφερε να ανατρέψει το 53-68 με το οποίο έχανε στο 32'13" και με ένα εντυπωσιακό σερί 26-9 έφτασε τελικά στην πολύ σημαντική νίκη επί του Πανελληνίου. Από μια πλευρά επαναλήφθηκε από την ανάποδη το σκηνικό του περσινού αγώνα στα Πατήσια, όταν στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο είχαμε προηγηθεί με 59-49 και δεχτήκαμε ένα 0-23 για να χάσουμε με 59-72. 'Ετσι αποφύγαμε την ύστατη στιγμή μια 4η σερί ήττα από τους Ολυμπιονίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια τα τελευταία 4 χρόνια..

Σε συνδυασμό με την νίκη του ΠΑΟΚ στα Ιλίσια έχουμε πλέον 4 νίκες διαφορά από τον Ηλυσιακό, χωρίς όμως να έχουμε εξασφαλιστεί αφού εμείς έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Μαρούσι, ΠΑΟΚ εντός, Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εκτός) και οι νεοφώτιστοι πάρα πολύ βατό (Περιστέρι, Τρίκαλα, Καβάλα εντός και τον ημιαδιάφορο Πανιώνιο εκτός). Κι αυτό ακριβώς το πρόγραμμα, είναι που κάνει να βλέπουμε αυτή τη στιγμή μόνο θεωρητικά & μαθηματικά την πιθανότητα να πλασαριστούμε κάπου ψηλότερα από την 10η θέση που είμαστε σήμερα .

Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος του αγώνα για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Περικλής Δορκοφίκης, που σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ μας, δείχνοντας πως έχει πλέον επανέλθει από τον τραυματισμό του .. Τέλειωσε με 17 πόντους, έχοντας ένα εκπληκτικό ποσοστό από τα 6μ25, με 4/5 (!!!), ενώ πρόσθεσε ακόμα 8 ρημπάουντ και 3 ασιστ. Και σε μια βραδιά που ο Francis ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση λόγω του σοβαρού τραυματισμού που προκάλεσε χθες σε ντιλιβερά πιτσαρίας, ήταν ότι το καλύτερο.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όμως έδωσε πολύτιμες λύσεις από την περιφέρεια και ο Mels που είχε 10π & 3 ασιστ, ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του και ο Mazeika με 12 πόντους και 3 κλεψίματα . Μαζί με τα 6 επιθετικά ρημπάουντ του Καλλινικίδη (το 6ο ήταν το καθοριστικό αφού με το καλάθι και φάουλ που πέτυχε μας έδωσε το προβάδισμα αλλά και τη νίκη) . Έτσι ξεπεράσαμε ανώδυνα και την μέτρια βραδιά του Mack, και τα πολλά λάθη (6) του Green που πάντως ήταν 'καυτός' από τα 6μ25 μετά από καιρό (5/8) και τα κάκιστα ποσοστά του Νικολαϊδη στα δίποντα (1/8)


Η συμβολή του Μηνά Γκέκου στην αναμόρφωση της εικόνας της Α.Ε.Κ. στο δεύτερο γύρο είναι αυταπόδεικτη.. Από το 3-10 βρεθήκαμε στο 8-12 έχοντας 5 νίκες και 2 ήττες .. Και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τις είχαμε αποφύγει κι αυτές και να κοιτούσαμε τώρα με εντελώς άλλο μάτι και προοπτικές τη συνέχεια . Γεγονός που φανερώνει πως ανεξάρτητα από τις δεδομένες αδυναμίες και κενά που έχει το ρόστερ μας, δεν ήταν για να παλεύει την παραμονή, αλλά την παρουσία στην εξάδα..

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα (από το 53-68):

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη.

Ο Μηνάς, τελικά, απέδειξε ότι αξίζει να είναι στην Α1. Εάν μάθει από τα λάθη του, τότε του χρόνου μπορεί να κοουτσάρει πολύ καλύτερα.

Δεν είδα το μάτς και δεν έχω άποψη ατομικά για τους παίκτες. Κοιτώντας τα στατιστικά, βλέπω ότι ο Francis έπαιξε λίγο και δεν ήταν σε καλή κατάσταση λόγω της περιπέτειας που είχε. Επίσης, χωρίς δεύτερο σέντερ, καθώς ο Τουντζιαράκης ήταν εκτός, μου κάνει εντύπωση πως κρατήσαμε τους ψηλούς του Πανελληνίου τόσο χαμηλά σε σκόρ και ριμπάουντ.
Η παρουσία των Mels και Mazeika φαίνεται μεστή και σίγουρα ο Δορκοφίκης με αυτή την εμφάνιση δήλωσε ότι επανήλθε στα καλά περυσινά του στάνταρ.

Η ομάδα μπορούσε φέτος το "κάτι παραπάνω" (βλέπε εξάδα), αλλά τα γνωστά προβλήματα δε φαίνεται να της το επιτρέπουν. Μακάρι να γίνει το θαύμα.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση στο κείμενο σου Χαρίδημε. Ο Δορκοφίκης τελείωσε το ματς με 5/6 τρίποντα και 20 πόντους.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε σε παρακαλώ ανέβασε βίντεο να πάρουμε μια εικόνα από τον αγώνα!

haridimos είπε...

@ Ανώνυμος #1
Δεν είδα το ματς, ο Γαλάνης του δίνει 17π και 4/5 3π (ενώ όταν τέλειωνε στα live stats του έδινε 20π). Θα το δω στο βιντεο επισταμένα και θα δω αν ηταν 17 ή 20.

@ Ανώνυμος #2
Μοντάρεται κι ανεβαίνει οσονούπω.

PODOSFAIRAKIS είπε...

geia sas paidia sigxaritiria stin omada basket kai ston mina gkeko
einai i proti fora pou grafo sxolio sto blog sou haridime paroti to parakoloutho 3 xronia.
exo ginei kai anagnostis me to onoma zavs.

dikio exeis pos o mhnas gkekos mas metaforfose

http://pantaaek21.blogspot.com/
na kai to diko mou blog
opoios thelei mpainei