24.11.10

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΕ ΑΕΚ


Σήμερα το μεσημέρι στο Ελληνικό, η διοίκηση της ΚΑΕ έδωσε συνέντευξη τύπου

Διαβάστε τι ειπώθηκε από basketnet.gr

Η διαφάνεια πρώτο μέλημα στην ΑΕΚ!

Διαφάνεια ήταν η λέξη που ακούστηκε στην συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΑΕΚ που παραχώρησε ο πρόεδρος Μπάμπης Καραμανλής, πλαισιωμένος από τους στενούς συνεργάτες του Χρήστο Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σταθόπουλο. Όλα τα θέματα έπεσαν στο τραπέζι και κάποια έκαναν αίσθηση. Παράλληλα, δόθηκε απάντηση στο θέμα της διαχείρισης της δόσης από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα πάει τελικώς στους παίκτες και όχι στην Εφορία για το ΦΠΑ.
Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής, ο οποίος είπε: «Ο λόγος που διεξάγεται σήμερα η συνέντευξη Τύπου είναι για να σας πούμε κάποια πράγματα για τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Δεν θέλω να πω πολλά, θα μιλήσει ο Μιχάλης Σταθόπουλος που έχει αναλάβει το οικονομικό κομμάτι. Θα μιλήσει και ο Χρήστος (Παπαδημητρίου) και στη συνέχεια θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις».
Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο Μιχάλης Σταθόπουλος, υποστήριξε: «Το περασμένο καλοκαίρι πλαισιώσαμε τον κ. Καραμανλή όταν η ομάδα ζούσε μια πλήρη εγκατάλειψη. Αναλάβαμε εν λευκώ την διοίκηση της ΚΑΕ με υποχρέωση να ενημερώνουμε τον υπεύθυνο των οικονομικών της ΚΑΕ κ. Σαμιωτάκη. Ο κ. Φιλίππου αποτελεί ακόμη τον μοναδικό φάρο ελπίδας. Με ορατό τον κίνδυνο η ομάδα να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, καταφέραμε πρώτα το αυτονόητο. Η ομάδα κατέβηκε πλήρης στο Κύπελλο, έκανε προετοιμασία εκτός Αθηνών έπειτα από τρία χρόνια. Πήγε δύο ταξίδια για φιλικά σε Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη. Εμείς αναλάβαμε τις υποχρεώσεις για τη σεζόν 2010-2011 και όχι τα παλιά. Αυτό συμφωνήσαμε με τον κ. Καραμανλή. Συμφωνήσαμε να διαχειριστούμε τις φετινές χορηγίες. Εφόσον προέκυπτε άνοιγμα μέχρι 150.000 ευρώ θα καλυπτόταν στο τέλος της σεζόν. Ενδεχόμενο πλεόνασμα θα πήγαινε στα παλιά. Ως τώρα δεν έχουμε ξεφύγει. Το έργο μας συναντά αναρίθμητα εμπόδια. Είναι τυχαίο ότι προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους. Δεν υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις και φυσικά πρόσωπα έπαιρναν κατευθείαν χορηγίες. Άφαντα έχουν γίνει συμβόλαια από πέρσι. Η ΚΑΕ έχει χάσει δικαστικές υποθέσεις γιατί οι νομικοί σύμβουλοι δεν παρέστησαν. Ενημερώνουμε τον κ. Φιλίππου για κάθε μας κίνηση».
Στην συνέχεια ο Χρήστος Παπαδημητρίου, επισήμανε: «Το καλοκαίρι, όταν ήρθαμε στην ομάδα φωνάξαμε την κ. Μάντη και της είπαμε να ότι δεν θα ξανασχοληθεί με θέματα εκτός των νομικών υποθέσεων της ΚΑΕ. Της προτείναμε να παραμείνει στο νομικό τμήμα και να αμείβεται για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Διαφωνούσαμε με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΑΕ. Η κ. Μάντη μας πρότεινε να μείνει με μισθό, κάτι που δεν ήταν δυνατό αυτές τις ημέρες. Η συζήτηση έγινε στο Holiday Inn παρουσία του κ. Καραμανλή και του κ. Σταθόπουλου. Σχετικά με την αγωγή, ο κ. Καπώνης πράγματι απελύθη από την ΑΕΚ για ένα λόγο: κάναμε μια συμφωνία με το φυσιοθεραπευτήριο του κ. Καρβουνίδη. Ο λόγος δηλαδή ήταν η μείωση εξόδων. Σε ερώτησή μου για το τι λεφτά του οφείλονται μου απάντησε πως είναι εφτά μισθοί. Έχει δίκιο που προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας. Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί πρώην νομική σύμβουλος-γενική διευθύντρια να ζητά χρήματα τα οποία έχει ευθύνη που δεν δόθηκαν. Ο κ. Καπώνης έχει δίκιο αλλά είναι απαράδεκτο η φυσική προϊσταμένη του κ. Καπώνη που έχει ευθύνη επειδή δεν πληρώθηκε, το θεωρούμε απαράδεκτο. Θα αναφέρουμε στον κ. Φιλίππου την Παρασκευή το τι συνέβαινε στην ΚΑΕ. Αν νομίζει κάποιος ότι απειλείται ας προσφύγει στη δικαιοσύνη. Γιατί εμείς θα προσφύγουμε, σας δίνω το λόγο μου». Και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Φιλίππου. Συμφωνώ 100% με την ανακοίνωση της Ορίτζιναλ. Όλοι προερχόμαστε από εκεί. Δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κ. Λαμπρόπουλος να βγάζει ανακοίνωση. Σε ποιο γήπεδο να έρθει; Σε αυτό που δεν θεωρήσαμε εισιτήρια; Ο κόσμος να δει τι; Την ομάδα να βρίσκεται στον πάτο; Να χάνει με 40 πόντους από το Περιστέρι; Το καράβι ΑΕΚ βρίσκεται στο βυθό. Προσπαθούμε να το βγάλουμε στην επιφάνεια. Ως προς τα χρήματα βεβαιώθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ οφειλή 147 χιλιάδων. Δεν είχαν πληρωθεί κάποιες υποχρεώσεις την τελευταία τριετία. Ο κ. Καραμανλής με τον κ. Σαμιωτάκη πήγαν στην εφορία, αλλά δεν ήταν δυνατό να βρεθούν 30.000 ευρώ σε μια μέρα. Με μεγάλη μου λύπη και ντροπή η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς κόσμο. Εγώ δεν ήρθα επειδή ντρεπόμουν. Οι κ.κ. Καραμανλής και Σταθόπουλος ήρθαν από υποχρέωση στο γήπεδο». Όσο για τη νομική κάλυψη της ΚΑΕ υπήρξαν αλλαγές, καθώς παύθηκε από τα καθήκοντα του ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος που παραμένει εκπρόσωπος του Γιάννη Φιλίππου. «Η ΚΑΕ εκπροσωπείται νομικά από τον κ. Μαυρομάτη και από τον κ. Λίβα για το αθλητικό κομμάτι. Ο κ. Λαμπρόπουλος εκπροσωπεί μόνο τον κ. Φιλίππου. Θα συμβούλευα όλους να μην χρησιμοποιούν το όνομα της ΚΑΕ ΑΕΚ σε καμία συνδιαλλαγή με κανέναν» επισήμανε ο Παπαδημητρίου.
Σε ότι αφορά το αν μπαίνει σε προτεραιότητα η αποπληρωμή της εφορίας ή των παικτών οι Καραμανλής-Παπαδημητρίου, απάντησαν:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Έχουμε δώσει προτεραιότητα και στα δύο. Έχει γίνει ένας προγραμματισμός. Δευτέρα Τρίτη θα πληρωθεί η εφορία. Το υπόλοιπα θα πάνε σε δόσεις. Έχει γίνει πλάνο μέχρι τέλος του μήνα να γίνουν οι πληρωμές που πρέπει. Για το Άρθρο 99 η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 15/12, αλλά μάλλον θα αναβληθεί λόγω απεργίας της ΓΣΣΕ. Το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε τι συμφωνίες έχουν γίνει μεταξύ του διαμεσολαβητή και των πιστωτών. Δεν το ξέρουμε. Το γνωρίζει ο εκπρόσωπος του κ. Φιλίππου».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι απλήρωτοι. Σας δηλώνουμε πως θα γίνουν οι συμφωνηθείσες εκχωρήσεις προς τους παίκτες. Η δόση του ΟΠΑΠ έχει προγραμματιστεί να πάει στους παίκτες. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην εφορία. Θα προσπαθήσουμε μέσα στην εβδομάδα να πληρώσουμε και την εφορία. Ούτε ένα ευρώ δεν θα φύγει από τον ΟΠΑΠ για αλλού εκτός της ομάδας. Το θέμα της εφορίας θα το λύσουμε. Στο επόμενο εντός έδρας ματς η ΑΕΚ θα παίξει με κόσμο. Αλλά όχι από αυτά τα χρήματα».
Στις φήμες που υπάρχουν για το αν υπάρχει πρόβλημα με τον Γκράντι και οδηγούν στην αποχώρηση του, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, είπε: «Ο Γκράντι έχει πάρει πάνω από 25.000 δολάρια. Έχει λάβει 2.000 ευρώ προκαταβολή και είναι να πάρει τη δεύτερη δόση του. Δεν είναι μόνο ο Γκράντι. Οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους, τα οποία θα λάβουν στο τέλος του μήνα από τη NOVA. Από τα χρήματα που είναι να πάρουμε θα πληρωθεί και ο Γκράντι. Είναι ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα στην ΚΑΕ»
Για το θέμα της πρώην γενικής διευθύντριας και νομικής συμβούλου κ. Μάντη και της συνάντησης με τον Γιάννη Φιλίππου, ο Χρήστος Παπαδημητρίου σημείωσε: «Θα συζητήσουμε με τον μεγαλομέτοχο, θα του θέσουμε ορισμένα θέματα. Ότι και να μας πει αυτός εμείς ως διοίκηση θα ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο στην ΚΑΕ. Δεν εστιάζουμε στην κ. Μάντη. Εκείνη είπε ότι απειλείται. Ε, ας απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, διότι εμείς θα απευθυνθούμε».
Για το νέο διοικητικό σχήμα ο Μιχάλης Σταθόπουλος τόνισε: «Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι: Καραμανλής Μπάμπης, Μπουρνάς Απόστολος αντιπρόεδρος, Σταθόπουλος Μιχάλης ταμίας, Σπανός Δημήτριος, Μαρίνος Δημήτριος, Καρέρ Εδουάρδος και Παπαδημητρίου Χρήστος». Για τα έσοδα της ΚΑΕ ο κ. Σταθόπουλος, υπογράμμισε: «Γίνονται συζητήσεις με χορηγούς. Υπάρχει ΟΠΑΠ και τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς και διαπραγματεύσεις για τη φανέλα. Έχουμε και μια συμφωνία με την COSMOTE. Έχουμε και μια χορηγία από το Αθήνα 9.84 συμφωνία που έχει κλειστεί». Και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε: «Κάναμε μια συμφωνία βασισμένη στα έσοδα της ΚΑΕ από ΟΠΑΠ και NOVA. Το μπάτζετ της ΑΕΚ, το αγωνιστικό είναι 615 χιλιάδες ευρώ. Εκτός των ταξιδιών και ο Ντικούδης που είναι δικό μας δώρο. Κατεβάζω το κεφάλι που το λέω. Κάνουμε συμβόλαια που μπορεί η ΑΕΚ να πληρώσει. Έχουμε κάνει συμφωνία με τον κ. Σκρέκη για τα ταξίδια. Είμαστε σε επαφές για χορηγία φανέλας από τον ΟΠΑΠ». Για την οφειλή προς την Εφορία που βαρύνει κυρίως την δική του διοίκηση ο Μπάμπης Καραμανλής, εξήγησε: «Χτυπάει άσχημα το ότι έχουμε αφήσει απλήρωτη την εφορία, αλλά όταν προσπαθείς να καλύψεις άλλες υποχρεώσεις είναι δύσκολο να τα καταφέρεις όλα. Είναι ένα ποσό που αφορά εμένα. Θα δώσουμε ένα 20% και μετά θα γίνει διακανονισμός. Υπάρχει ρύθμιση και με το ΙΚΑ. Αυτό με την εφορία βγήκε τελευταία και θα το αντιμετωπίσουμε. Θα δούμε πόσες είναι οι δόσεις το μήνα και θα το βάλουμε στον προϋπολογισμό μας. Δεν ξέρω αν ο κύριος Φιλίππου θα βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι».
Για το γηπεδικό πρόβλημα και το θέμα της «μετακόμισης» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ο Μπάμπης Καραμανλής ξεκαθάρισε: «Παρότι είχαμε μιλήσει με τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους του αθλητικού οργανισμού δεν μπορούμε τώρα να πάμε στα Λιόσια. Μετά τις εκλογές δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα. Πριν πάμε σε αυτό το γήπεδο κάναμε προσπάθεια να πάμε στο γήπεδο του Πανελληνίου και σε αυτό του Αιγάλεω. Προτεραιότητά μας ήταν το κλειστό του Ιωνικού, αλλά δεν υπήρχαν ώρες. Ο υπουργός ανέλαβε να μείνουμε στο Ελληνικό ως το τέλος του χρόνου και τον ευχαριστούμε. Υπάρχουν οφειλές προς τα Ολυμπιακά Ακίνητα τόσο από εμάς όσο και από τον κ. Φιλίππου. Φέτος η ΚΑΕ κάθε Παρασκευή πληρώνει 2.500 ευρώ το κάθε ματς. Θέλουμε να πάμε προς τα πάνω κοντά στη φυσική μας έδρα. Θέλαμε τον Ιωνικό αλλά δεν υπήρχαν κενές ώρες».
Στην συνέχεια ο Χρήστος Παπαδημητρίου… παραπονέθηκε προς τον Τύπο: «Πριν γράψετε οτιδήποτε παρακαλώ να πάρετε ένα τηλέφωνο και να μας ρωτήσετε για τις πληροφορίες σας. Δεν με νοιάζει να γράψετε για μένα αλλά μην προσβάλλετε την ΑΕΚ. Ρωτήστε μας αν είναι αλήθεια. Γράφτηκε ότι η ΑΕΚ δεν έχει ρούχα και προσωπικά ένιωσα προσβεβλημένος γιατί δεν ίσχυε. Υπήρχε ένα θέμα με την εταιρεία που είχαμε συμφωνήσει αρχικά και λύθηκε καθώς πήγαμε στην “Champions”». Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε είπαμε πως υπεύθυνος για το ότι βγαίνει στον Τύπου είναι ο κ. Αρτελάρης. Όλοι μας το καταστρατηγήσαμε. Από εδώ και στο εξής τα πάντα θα βγαίνουν μέσω του σάιτ. Αν δεν υπήρχε ο Μηνάς Γκέκος ο φίλος μας ο ΑΕΚτζής δεν θα υπήρχε το τμήμα. Μερικές φορές όταν λες ως διοίκηση ότι θα αλλάξω παίκτες το κάνεις για να κεντρίσεις παίκτες. Εκτός του Σάνον βέβαια. Υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα είναι ο Γκέκος. Εμένα μπορεί να μην μου αρέσει η μούρη κάποιου αθλητή, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω για το αν θα αντικατασταθεί κάποιος παίκτης». Εκεί έκανε την παρέμβαση του ο Μπάμπης Καραμανλής, λέγοντας: «Έχω μια αρχή. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Η ΑΕΚ υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Έγινε φέτος με την οικονομική διαφάνεια και εξυγίανση. Υπεύθυνος για την προηγούμενη διετία ήμουν εγώ. Μπήκα σε μια δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ. Δεν σκέφτηκα τις συνέπειες του εγχειρήματος. Έχω μάθει να μην φοβάμαι. Υπήρχαν πολλά πράγματα από πίσω. Πολλές υποχρεώσεις που έπρεπε να καλυφθούν… Θέλουμε μετά από αυτή τη σεζόν η ΑΕΚ να μην χρωστάει χρήματα. Έχω αναλάβει κάποιες οφειλές από πέρσι εγώ να τις αποπληρώσω. Θα δούμε στο τέλος και μετά το 99 . Όποιος μπορεί να μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας ό,τι άλλο υπάρχει από πίσω είμαι έτοιμος να φύγω. Η θέση του προέδρου είναι σαν ηλεκτρική. Σε αυτά τα δύο χρόνια έχασα φίλους και συνεργάτες. Φέτος έκανα μια ρήξη με το παρελθόν. Δεν θα ξαναχαθεί τιμολόγιο, δεν θα ξαναχαθεί απόδειξη. Υπάρχουν δύο άνθρωποι που ελέγχουν όλες τις αποδείξεις. Εγώ, για παράδειγμα, το Σάββατο για πρώτη φορά υπέγραψα απόδειξη για τα έξοδα του αγώνα. Δεν το είχα ξανακάνει, αν και είναι κάτι τυπικό. Περνάμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ως χώρα. Βάσει αυτού θεωρώ πως κάτι καλό πάει να γίνει στην ΑΕΚ. Στόχος μας είναι με το τέλος της σεζόν αυτή η ομάδα να μην αφήσει ούτε ένα ευρώ οφειλής. Αυτή θα είναι ίσως η αρχή για να κοιτάξουμε καλύτερα και πιο αισιόδοξα στο μέλλον».
Τέλος, ο Χρήστος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε ανθρώπους που έφυγαν από την ΑΕΚ και έχουν παράπονα, στους οποίους έδωσε δίκιο. «Είχαμε ένα εξώδικο από τον κ. Γαμπιεράκη. Ανθρώπους σαν τον κ. Γαμπιεράκη τους έχει χάσει η ΑΕΚ λόγω λαθών. Όπως και τον κ. Τσάγγαρη. Και έφυγαν γιατί δεν υπήρχε διαφάνεια. Δεν γνωρίζω πόσα έχει βάλει, αλλά σίγουρα έχει βάλει. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην τους τα αναγνωρίζει. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Τσάγγαρη και για τον κ. Καρρέρ. Δεν γίνεται στην ΚΑΕ να μην υπάρχουν χαρτιά. Εγώ επικοινώνησα με τον κ. Γαμπιεράκη ζητώντας συγγνώμη. Αναγνώριση θέλει, όχι λεφτά. Οι χθεσινοί μούτσοι (εμείς) έχουν γίνει καπεταναίοι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κανελλόπουλο, που είναι ο μόνος που έχει κάνει ό,τι του ζητήσαμε. Τον είχα στεναχωρήσει κάποια στιγμή και θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Είναι πάντα δίπλα μας, όπως και ο Μιχάλης ο Γαλίτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: