20.2.11

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ...

Επειδή ακούω & διαβάζω πως στην ΚΑΕ ψάχνουν για ακόμα έναν ξένο...
Ας δούμε τι λέει ο κανονισμός των μεταγραφών..

Το άρθρο 4 λέει πως έχουμε δικαίωμα για 3+3 ξένους . Τόσους είχαμε στο ξεκίνημα της σεζόν .. τρεις Ευρωπαίους : Castle, Cohadarevic, Mels και τρεις μη Ευρωπαίους : Grundy, Mack, Shannon .
Ενώ σήμερα έχουμε 4+2 : Boyd, Castle, Cohadarevic, Mandic και Curry, Hart .
Πάμε παρακάτω τώρα στο άρθρο 5... στη διάρκεια του πρώτου γύρου μπορούσαμε να κάνουμε τρεις αλλαγές/αντικαταστάσεις τις οποίες και κάναμε : Sparks, Curry, Hart .
Ενώ από την ημέρα έναρξης του δεύτερου γύρου μέχρι το τέλος της regular season μπορούμε να προσθέσουμε δυο παίκτες : Mandic, Boyd και τέλος λοιπόν .
Παράλληλα δεν έχουμε παραβιάσει το άρθρο 6, επειδή σήμερα έχουμε 6 ξένους, όσους είχαμε και στο τέλος του πρώτου γύρου (Castle, Cohadarevic, Mels, Curry, Hart, Mack)
* edit : ο Mack είχε παίξει στις 19/1 με το Μαρούσι κι έφυγε την Παρασκευή μια μέρα πριν το ματς με τον Ίκαρο στις 22/1.. Αν το συμβόλαιό του λύθηκε την Πέμπτη σίγουρα δεν μετράει στην εξάδα και είχαμε 5 όταν ξεκινούσε ο 2ος γύρος .. Αν το έλυσε την Παρασκευή τότε υπάρχει ερωτηματικό, αν η μέρα που εννοεί η προκήρυξη είναι 24ωρο ή όχι ..

Δηλαδή ότι παικταράδες έφερε η διοίκηση έφερε - εκτός κι αν βρει κανέναν με Ελληνικό διαβατήριο...
Σημείωση της στήλης..

ο Miroslav Raicevic έχει ελληνικό διαβατήριο, έπαιζε στη Ρωσία από όπου έμεινε ελεύθερος λόγω τραυματισμού, φερόταν να έχει κλείσει με τον ΠΑΟΚ που όμως δεν έχει όπως δείχνουν οι νεώτερες εξελίξεις χρήματα για να τον φέρει... Μήπως να τον πλησίαζε κανείς ;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία αγωνιστική α' γύρου η ΑΕΚ έπαιξε στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με το στατιστικό είχε 4 ξένους σε εκείνο το ματς. Καστλ, Μακ, Σπαρκς, Μελς. Βέβαια δεν ξέρω αν στα κιτάπια του ΕΣΑΚΕ υπήρχαν εκείνη την Παρασκευή 6 συμβολαια και απλά αγωνίστηκαν στο ματς μόνο οι 4 από τους 6 που εμφανιζόντουσαν ως ξένοι της ΑΕΚ.

haridimos είπε...

Τελευταία αγωνιστική έπαιξε στη Νέα Σμύρνη, όμως έπαιξε μετά Τετάρτη με το Μαρούσι στο εξ'αναβολής για τη 12η αγωνιστική .
Και μετράνε πόσα συμβόλαια ξένων είχαμε μέχρι και την παραμονή του αγώνα στη Γλυφάδα με τον Ίκαρο που ήταν η πρεμιέρα του 2ου γύρου .

Ανώνυμος είπε...

Σωστό.

Στο ματς με το Αιγάλεω λοιπόν έπαιξαν 3 ξένοι (Καστλ, Μακ, Μελς).

Στο ματς με τον Ίκαρο 4 (Καστλ, Χαρτ, Καρι, Μελς).

Επομένως; Εχει γίνει παραβίαση του άρθρου 6;

haridimos είπε...

όχι.
το άρθρο 6, εξετάζει τις κινήσεις που γίνονται από την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου (το ματς στη Γλυφάδα) μέχρι το τέλος της regular .
Με τον Ίκαρο έπαιξαν οι Castle, Hart, Mels, ήταν στη 12άδα ο Curry, αλλά ο Cohadarevic είχε και τότε ενεργό συμβόλαιο ανεξάρτητα αν έπαιζε ή όχι .

Ανώνυμος είπε...

Άρα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ματς, μέχρι την τελευταία αγωνιστική 5 ξένοι!

haridimos είπε...

Όχι ακριβώς. Πρέπει να υπάρχουν τόσα συμβόλαια (είτε παίζουν είτε όχι οι παίκτες) την τελευταία αγωνιστική .
Μπορείς θεωρητικά να έχεις 5 ξένους την 13η αγωνιστική, να διώξεις τους 2 και να παίζεις με 3 μέχρι την 25η και να φέρεις 2 νέους για την 26η και να είσαι οκ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΣ...ΝΙΚΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕ ΓΣΠ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ HANDBALL
ΑΕΚΑΡΑ 21R