15.1.12

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ


Μετά την ήττα (και την κάκιστη εμφάνιση) στη Λευκάδα η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ -μια που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στο τέλος όταν το ματς είχε κριθεί- τον Αμύντα Δάφνης με 74-64 . Έτσι μια αγωνιστική πριν να κλείσει ο πρώτος γύρος, βρισκόμαστε ένα βαθμό πίσω από τον Πανελευσινιακό μαζί με τον Απόλλωνα κι έχοντας πίσω μας με μια νίκη λιγότερη το Λαύριο και ένα σκαλί παρακάτω τους Ίκαρους και τον ΟΦΗ . Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, πως η θέση μας δεν είναι τόσο καλή όσο φαίνεται σε πρώτη ματιά, καθώς οι πρωτοπόροι έχουν παίξει και δυο ματς λιγότερα από εμάς στην έδρα τους (8 έναντι 6), ενώ εμείς έχουμε μόλις 3 εκτός έδρας νίκες, έναντι 4 των Πατρινών και 6 (με το εντυπωσιακό 6-2) του Πανελευσινιακού .

Για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στη ζώνη των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο θα πρέπει να περάσουμε το επόμενο Σάββατο από την Κηφησιά ... Εκεί που δεν κατεβήκαμε στο Κύπελλο και όπου έχουν χάσει τόσο ο Απόλλωνας όσο και οι Σερραίοι ... Και γενικά το επόμενο διάστημα ακολουθεί το δυσκολότερο κομμάτι του προγράμματος αφού μετά ταξιδεύουμε στην Τρίπολη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, ακολουθεί το ντέρμπυ με τον Απόλλωνα στα Λιόσια για να έχουμε μετά καπάκι το ντέρμπυ στην Ελευσίνα .. Είναι μια τετράδα αγώνων που θα κρίνει πάρα πολλά για την προσπάθεια επιστροφής της Βασίλισσας στη φυσική της θέση .


Στο ματς -που ξεκίνησε μετά την ενός λεπτού σιγή για την Έλλη Κωνσταντουδάκη- οι παίκτες του Λιόγα επέβαλλαν το ρυθμό τους μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο και συντηρούσαν σχεδόν μέχρι το τέλος μια διαφορά γύρω στους 15 πόντους χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ... Μπορεί να παίξαμε χωρίς τον Νίκο Κούρτη που ήταν εκτός αποστολής όπως και ο Βαγγέλης Τζόλος (με συνέπεια να παίρνει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια ο Μπάμπης Φωτιζόγλου) αλλά ευτυχήσαμε να είναι σε εκπληκτική βραδιά από παραγωγικής άποψης ο Αλέξης Φαλέκας . Ο έμπειρος γκαρντ σκόραρε 27 πόντους με άψογα στατιστικά (5/5 βολές, 8/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα) προσθέτοντας και 2 ασιστ, 2 κλψείματα και ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης . Μαζί με τον ...συνήθη ύποπτο Φώτη Βασιλόπουλο που σημείωσε 20 πόντους και είχε και 5 ασιστ, τράβηξαν το 'κουπί' στην επίθεση .




υ.γ. Τραγική φιγούρα ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, επί δεκαετίες διευθυντής του Δικέφαλου, βρέθηκε κι αυτός στο κλειστό των Λιοσίων μετά την αξιέπαινη επιλογή της διοίκησης της ΚΑΕ για να τιμηθεί η τόσο πρόωρα χαμένη κόρη του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: