10.11.13

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ..

Σήμερα το πρωί στο Νεκροταφείο Νέας Φιλαδέλφειας, στον Κόκκινο Μύλο, έγινε το 40ημερο μνημόσυνο στη μνήμη του Παγκόσμιου Γιώργου Αμερικάνου .
Το μνήμα του Παγκόσμιου κοσμεί η παραπάνω φωτογραφία (ρετουσαρισμένη) και σαν ιδιότητα αναγράφεται το 'ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 1968' 

Δυστυχώς όμως οι απουσίες ήταν παραπάνω από αισθητές ..

Ελπίζω κάποτε η Α.Ε.Κ. να έχει διοίκηση που να σέβεται αυτούς που φτιάξανε την ιστορία και το όνομά της (και που φυσικά ΔΕΝ είναι μόνο το ποδόσφαιρο).. Δε μπορεί σήμερα στο μνημόσυνο του Παγκόσμιου Γιώργου Αμερικάνου να μην υπάρχει ούτε ένας από το τμήμα μπάσκετ ή από το δσ της Ερασιτεχνικής .. Είναι ντροπή, κατάντια, απαράδεκτο, ατόπημα, αμέλεια - ας το πει κανείς όπως θέλει. Τρανταχτή και η απουσία των κιτρινόμαυρων εντύπων (καλά για τα αντικειμενικά και μπασκετικά ούτε κουβέντα...) , portal κλπ αλλά και των οργανωμένων.. πλην ... Λακεδαιμονίων .

 Διαβάστε από το ρεπορτάζ του ρεπόρτερ όπως τον έλεγε ο εκλιπών, Γ.Νικολάου :
Ελπίζοντας πως δεν θα ξεχάσουμε κανέναν, πλην των μελών της οικογένειας (την Πέπη και την Χριστίνα) και των συγγενών, παρόντες ήταν οι πρώην συμπαίκτες του «Παγκόσμιου» στην ΑΕΚ, Λάκης Τσάβας, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μπαμπανικολός, Ευάγγελος Δερμανούτσος, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Θεόδωρος Βαμβακούσης, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Μανόλης Λεκάκης, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάσος Στεφάνου, ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου, ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου, Γιάννης Δελεφές.
Επίσης ήταν εκεί ο κορυφαίος αθλητής του στίβου όλων των εποχών της ΑΕΚ, Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο Χαρίδημος Μανουσάκης, ο αναδεχτός του «Παγκόσμιου» Διονύσης Σωτηρόπουλος, αλλά και ο (πατέρας του Διονύση) Γιώργος, ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ και εξαιρετικός φίλος του «Παγκόσμιου», Δημήτρης Παπασταύρου, ο φροντιστής της μπασκετικής ΑΕΚ Βασίλης Δερβένης.Δεν υπάρχουν σχόλια: