6.4.16

Ο MICHEAL ERIC, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 'ΠΙΝΕΛΙΑ' ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΣΤΕΡ


Ο Νιγηριανός σέντερ Micheal Eric (24/6/1988, 2μ11) είναι η τελευταία επιλογή ξένου παίκτη για τη φετινή ομάδα μπάσκετ και θα γίνει όταν έρθει ο 12ος 'αμερικανοθρεμμένος' που φοράει τη φανέλα μας φέτος από την προετοιμασία ..  Οι προηγούμενοι ήταν ο Hairston που συνέχισε από πέρσι και οι Carter, Warren, Scrubb, Orton, Anosike, Cooper, Armstead, Christmas, Brown, Green, ενώ στη λίστα θα μπορούσε να μπει και ο Paulos . Καθαρά Ευρωπαίοι ήταν ο Milosevic που έχει μείνει από πέρσι και ο Atic που δόθηκε κι αυτός δανεικός . Πραγματικό κέντρο διερχομένων - και δεν είναι και σίγουρο απόλυτα πως η ομάδα σήμερα είναι πιο πλήρης από το καλοκαίρι (ειδικά αν βγάλουμε από τη 'σούμα' τους Καλαμπόκη, Μαυροειδή που επίσης ήρθαν μετά το ξεκίνημα) .

O γεννημένος στο Lagos παίκτης, πήγε το 2004 να δει τον αδερφό του στο Delaware και έμεινε στις ΗΠΑ (τότε ήταν 2μ04). Αφού ήταν High School στο Caesar Rodney (Delaware) και μετά στο Church Farm School (Pennsylvania), έπαιξε στο NCAA με τους Temple Owls. Μάλιστα υπήρξε συμπαίκτης του Dionte Christmas το 2008/09 . Την τελευταία του χρονιά είχε 9,0π-8,8ρ-2,0κψ αλλά δεν επιλέχθηκε στα draft.

Έπαιξε στο Summer League με τους Cavs, έχοντας 4,0π-3,8ρ και
έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη D-League με τους Canton Charge έχοντας σε 50 αγώνες 8,1π-7,6ρ-1,7κψ .
Το καλοκαίρι του 2013 ήταν στο Summer League, αρχικά με τους Sixers και μετά τους Warriors για 12 ματς με μέτρια στατιστικά και πάλι
και έπαιξε στους Texas Legends για τη D-League έχοντας σε 6 αγώνες 8,7π-5,3ρ-2,0κψ .

Πέρσι ήρθε στην Α1 για λογαριασμό του Πανελευσινιακού στις 4/12 και μετά από ένα ματς στην Αμαλιάδα (13/12) όπου κέρδισαν τον Κόροιβο και είχε 19π-7ρ, ήρθε πρόταση από Ιταλία και έτσι έφυγε από τη χώρα την επόμενη μέρα ..
Στην Enel Brindisi (που πήγε ως αντικαταστάτης του Cedric Simmons που ήταν τραυματίας) είχε σε 23 παιχνίδια 4,1π-3,5ρ.
Το καλοκαίρι δοκιμάστηκε από τους Milwaukee Bucks (6αγ, 6,2π-8,0ρ στο Summer League) από τους οποίος κόπηκε στις 27/10.
Με τους Texas Legends έκανε αρκετά καλή χρονιά φέτος, έχοντας σε 39 αγώνες 11,8 πόντους - 9,4 ρημπάουντ - 2,0 κοψίματα με αρκετά double double, ενώ έπαιξε και στο All Star Game .
Στα αξιοσημείωτα πως δεν έχει σουτάρει ποτέ για τρίποντο στην καριέρα του, ενώ η ευστοχία του στις βολές είναι μάλλον αξιοπρεπής (πάνω από 65%).




Αναλυτικά στατιστικά καριέρας


Δεν υπάρχουν σχόλια: