5.5.16

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΗ Η Α.Ε.Κ. ΣΤΟ ΣΕΦ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 35π ΣΤΟΝ 1ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ..

 Μόνο στα πρώτα 8' της πρώτης περιόδου (όταν το σκορ ήταν 15-12), και στα πρώτα 7' της τρίτης περιόδου (που μείωσε σε 59-46, με ένα επιμέρους 9-16), υπήρχε Α.Ε.Κ. στο παρκέ του ΣΕΦ. Στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες μας έκαναν το ένα παιδαριώδες λάθος μετά το άλλο (στα 24 !!!! έφτασε το κοντερ), είχαν τραγικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6μ75 με μόλις 3/17 (και αν βγάλουμε τους Καλαμπόκη, Green οι άλλοι είχαν αθροιστικά 0/13), έλλειψη σοβαρότητας τόσο μέσα όσο κι εκτός παρκέ, κανένα πλάνο διαχείρισης των φάουλ (πχ στην 4η περίοδο και ενώ η διαφορά πέρασε τους 30, κάναμε το 4ο 2' πριν τη λήξη..) με συνέπεια να γνωρίσουν την ήττα με 93-58 από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα μας από τους Ερυθρόλευκους στην ιστορία (προηγούμενα ρεκόρ οι 32π το 2010/11 όταν πέσαμε και το 1980/81) , αλλά και η πιο βαριά μας ήττα σε playoff .. (μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ήταν οι 31π από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο το 1988..)

Πλέον η ομάδα καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της ώστε να αποφύγει άλλο ένα διασυρμό αύριο στο 2ο παιχνίδι της σειράς, μπας και μαζευτεί λίγος κόσμος την Τρίτη, όταν θα έρθει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για να 'σκουπίσει' .. Η εμφάνιση πάντως στο πρώτο ματς ήταν αποκαρδιωτική και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο μέσα σε ένα 48ωρο .. Και σίγουρα αν θέλουμε να σταθούμε στοιχειωδως ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να έχουμε περισσότερες λύσεις από τους ακριβοπληρωμένους (για τα δεδομένα μας) παίκτες μας.. 6π έχει συνολικά στα playoff o Hairston που έμεινε άποντος, ενώ μόλις 1/19 τρίποντα έχει στην post season ο Μαυροκεφαλίδης .. Η απουσία αξιόπιστου οργανωτή είναι παραπάνω από εμφανής από τότε που αποφασίστηκε να φύγουν οι Cooper, Armstead (και Scrubb) για να έρθουν εν τέλει οι Brown, Green ..

Δείτε όλο τον αγώνα σε βίντεο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοείς Χαρίδημε ότι εξαρτάται σε ποια διοργάνωση θα συμμετάσχει η ομάδα; Πιστεύεις ότι με το Eurocup μπορεί να πείσει ο Αγγελόπουλος παίκτες σαν τον Μπουρούση και τον Ζήση, γιατί το μόνο σίγουρο για να χτυπήσουμε τους αιωνίους άμεσα χρειαζόμαστε παίκτες ηγέτες. Ξέχωρα που θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και αυτό συνεπάγεται περισσότερα διαρκείας.

haridimos είπε...

Ο Ζήσης πάρα πολύ δύσκολα θα έρθει σε ομάδα που δεν παίζει Ευρωλιγκα.
Εχοντας όλες τις χρονιές του στην Ευρώπη σε αυτήν, δυσκολα θα πάει σε άλλη διοργάνωση εκτός κι αν δε βρίσκει ομάδα ευρωλίγκας.
Ο Μπουρούσης είναι παρόμοια περίπτωση - αλλά υπάρχει το δεδομένο ότι μάλλον θελει να γυρισει Ελλάδα λόγω της γυναίκας και του παιδιού του . Βέβαια μετά τη φετινή χρονιά θα θέλει πάνω από μύριο χαλαρά - και δεν ξέρω αν έχουμε τέτοια μπάτζετ ...