16.11.17

ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΛΟΒΕΝΟΥΣ

Παίζοντας όπως έπρεπε η ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε εύκολα της νταμπλούχου Σλοβενίας Olimpija -που μπορεί να ήρθε με κάποιες ελλείψεις αλλά σε κανένα άλλο ματς δεν έχασε τόσο εύκολα- και παρέμεινε μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του ομίλου, ισόβαθμη με Estudiantes-Bayreuth στην 4η θέση, έχοντας μια νίκη λιγότερη από Strasbourg-Banvit και δυο από τη Venezia που είναι πρώτη. Μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου στη Γερμανία, όπου θα πρέπει να νικήσουμε αν θέλουμε να ρεφάρουμε κάποια από τις εντός έδρας ήττα με διπλό σε ανταγωνιστή, μεσολαβούν τρεις βδομάδες καθώς υπάρχει το κενό για τα 'παράθυρα' των Εθνικών ομάδων.
Η ομάδα μετά το πρώτο αναγνωριστικό οκτάλεπτο, πάτησε γκάζι και κυριάρχησε στο παρκέ καθώς η διαφορά ποιότητας των δυο ρόστερ ήταν εμφανής, ειδικά όταν είχε μια τετράδα παικτών σε εξαιρετική βραδιά.. Τον Manny Harris να σκοράρει κατά βούληση (26π με 9/14 2π, 2/5 3π) και όχι μόνο (8ρ, 5ασ, 3κλ), τον Mike Green να δημιουργεί (7ασ) πέρα από άμυνα (2κλ) και σκοράρισμα (13π), τον Δημήτρη Μαυροειδή να έχει άλλο ένα double-double (15π-11ρ αλλά και 3ασ) και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι καλός και στις δυο πλευρές του παρκέ (13π-5κλ). Έτσι παρά το γεγονός πως οι James, Sakota, Barlow έπαιξαν με πρόβλημα και δεν ήταν στα καλύτερά τους φτάσαμε εύκολα στη νίκη, με τον Μανωλόπουλο να χρησιμοποιεί για πρώτο ματς στην Ευρώπη και τους δώδεκα παίκτες.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για τον Edin Atic που πήρε ουσιαστικό χρόνο στο παρκέ για πρώτη φορά μετά το ματς με την Estudiantes, αφού ενδιάμεσα είχε παίξει μόνο ένα τρίλεπτο στο Αλεξάνδρειο και άλλο ένα στη Βενετία.. Ο Βόσνιος έδειξε πως κακώς δεν έχει πιο ενεργό ρόλο στο rotation ενώ σίγουρα προξενεί απορίες η απόφαση να κοπεί από την Α1 για να (μην) παίζει ο Sy..
Βίντεο από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: