7.12.17

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ...

Πολύ κατώτερη του αναμενόμενου παρουσιάστηκε η ομάδα μπάσκετ και στη Γερμανία στον 'τελικό' με τη medi Bayreuth με συνέπεια να χάσει κι εκεί με 80-73 και να έχει πλέον περιορισμένες ελπίδες για πρόκριση. Για άλλη μια φορά φέτος οι παίκτες του Μανωλόπουλου εμφανίστηκαν μάλλον 'αδιάβαστοι' στο παρκέ και βρέθηκαν με το καλημέρα πίσω στο σκορ (22-9 στο 7') κυνηγώντας τον αντίπαλο.. Καταφέραμε να ροκανίσουμε τη διαφορά στο κλείσιμο του ημιχρόνου και να προηγηθούμε στα μέσα της τρίτης περιόδου με 50-53, αλλά η κακή διαχείριση του ρόστερ έφερε ξανά διψήφια διαφορά (71-59 στο 35').. Στο τέλος για άλλη μια φορά προσπαθήσαμε να 'κλέψουμε' το παιχνίδι αλλά δεν προλαβαίναμε ... Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην οργάνωση και στον πάγκο ήταν εμφανής και πάλι..
 Επιθετικά μόνο οι Manny Harris και Dusan Sakota είχαν σταθερή επαφή με το αντίπαλο καλάθι και παραλίγο να γυρίσουν το παιχνίδι μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Ξανθόπουλου που έδωσε νεύρο και πίεση στην περιφέρεια .. Όμως δεν έφταναν αυτοί οι τρεις..Ο Green για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν κακός, ο James είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Λαρεντζάκης ήταν τραγικά άστοχος.. Στους σέντερ υπήρχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα.. ο Καββαδάς που ξεκίνησε μάλλον 'χρεώθηκε' την άσχημη εικόνα στα πρώτα λεπτά και δεν ξαναμπήκε, ο Elonu φορτώθηκε με φάουλ και ξεχάστηκε στον πάγκο παίζοντας μόνο 6', ενώ ο Μαυροειδής ήταν κακός και επιθετικά & αμυντικά.. Ο Barlow είχε άλλο ένα άχρωμο-άοσμο ευρωπαϊκό παιχνίδι (μόλις 8/39 σουτ σε 7 ματς..), ο Atic βοήθησε όταν μπήκε στο τέλος του ημιχρόνου αλλά δεν ξαναπάτησε παρκέ, ενώ ο Μωραϊτης αγωνίστηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα κι αυτός στο τέλος του ημιχρόνου..



Υπήρχαν και κάποια λάθος σφυρίγματα στα τελευταία λεπτά (σουτ του Wachalski στο 3'04" που πατούσε τη γραμμή των 6μ75 αλλά δεν το είδαν οι διαιτητές παρά το instant replay και το μέτρησαν κακώς σαν τρίποντο, αλλά και μια άλλη στο 1'15" όταν σφυρίχθηκε πως έβγαλε τη μπάλα ο Ξανθόπουλος και οι διαιτητές αρνήθηκαν να το δουν στο instant replay όπως όφειλαν ) και η ΑΕΚ έκανε ένσταση .


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε χαριδημε σαν ο ορισμος του μπασκετικου ΑΕΚτζη που ειστε Πεδουλάκης Ζούρος η Σούλης?

haridimos είπε...

Πεδουλάκη δεν θα ήθελα (αν και από κάτι Σολεαποκλεισμένους Αγγέλου που ακούστηκαν είναι σίγουρα προτιμότερος).
Μεταξύ Ζούρου-Σούλη δεν είμαι σίγουρος ποιον προτιμάω. Ο Ζούρος είναι σε πιο μικρή ηλικία αλλά δεν έχει στεριώσει (όχι απαραίτητα γιατί έφταιγε αυτός) σε κάποια ομάδα τα τελευταια 6-7 χρονια. Ο Σουλης οπου πέρασε (ΠΑΟΚ, Μαρούσι και σε μας το 2007) ήταν μια χαρά και παραπάνω. Δεν ξέρω κατά πόσο θέλει να μπλεχτεί σε τέτοιο πρότζεκτ ο Σούλης.
Το ιδανικό (για μένα) θα ήταν κάποιος όπως ο Τζίγκιτς, ο Βουγιόσεβιτς ή ο Ράντονιτς που έχουν δουέψει με νέους και έχουν επιτυχίες . Ο πρωτος όμως είναι στη Μπούντουσνοστ, ο δεύτερος ταλαιπωρείται με το πόδι του και ο τρίτος μάλλον περιμένει πρόταση ευρωλίγκας. Ή και ο Μπαγκάρσκις ο Λετονός που ακούστηκε. Ένας ξένος όμως θα ήταν καλύτερο να έρθει το καλοκαίρι για να έχει το χρόνο να δει αντιπαλους στην Α1, να μάθει τα πως και τι..
Στην παρούσα φάση θα έλεγα μάλλον Ζούρος .

Ανώνυμος είπε...

Ντράγκαν Σάκοτα