7.1.19

ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ


Δυστυχώς όπως και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, έτσι και στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό η Βασίλισσα γνώρισε βαριά ήττα. Μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου η Α.Ε.Κ. ήταν ανταγωνιστική, όμως όταν φορτώθηκε με φάουλ ο Ξανθόπουλος (που επέστρεψε μετά από 2+ μήνες στα παρκέ) και είχαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στις βολές οι αντίπαλοι καθώς συμπληρώθηκαν τα φάουλ από το πρώτο τρίλεπτο, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Μπορεί το μυαλό των παικτών και του Banchi να ήταν στο πολύ κρισιμότερο παιχνίδι στη Γερμανία με τη Bamberg σε ένα 48ωρο, αλλά η εικόνα που έδειξε στο παρκέ η ομάδα μετά το ξεκίνημα δεν ήταν η πρέπουσα ..

Παράλληλα κόντρα σε έναν αντίπαλο αυτού του επιπέδου φάνηκαν ξανά με γυμνό μάτι οι βασικές αδυναμίες της, καθώς λείπουν οργανωτικός play maker, center με δυνατότητα να παίξει πλάτη στο καλάθι και να σπρώξει παίκτες σαν τον Milutinov, αλλά και περιφερειακός σουτέρ.. Στο BCL και στα άλλα ματς της Α1 (πλην όσων έχασε βέβαια) η ανεπάρκεια στην οργάνωση καλυπτόταν από Griffin, Λαρεντζάκη, Sant-Roos αλλά με τους ερυθρόλευκους (όπως και με τους πράσινους πριν 2 βδομάδες) δεν μπορούσε να γίνει το ίδιο. Στο '5' ακόμα και ο Σκορδίλης ή ο Kupsas μας δημιούργησαν προβλήματα, πόσο μάλλον ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού που είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.. Όσο για το σουτ, όσο ο πολύ καλός χθες Sant-Roos ήταν σε zone από τα 6μ75 καταφέρναμε να παραμένουμε μέσα στο σκορ.. μετά η διαφορά άνοιξε..  Το οργανωτικό πρόβλημα ευελπιστούμε πως θα το διορθώσει η έλευσή του Theodore, ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει τους υπόλοιπους να σουτάρουν με καλύτερες προϋποθέσεις. Στο 5 η τεχνική ηγεσία ποντάρει προφανώς στην επιστροφή του μονίμως τραυματία φέτος Καββαδά, όμως είναι μάλλον ένα υψηλού ρίσκου ποντάρισμα..
Τουλάχιστον έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Delroy James.. τα drive του διαβάζοντας τον αντίπαλο ψηλό, ή οι άμυνες του ακόμα και στον αντίπαλο playmaker (ακόμα κι αν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη αφού μετά την τάπα της φωτό στα 3.1" ο Σπανούλης σούταρε ξανά κι ευστόχησε) σαφέστατα έλλειψαν.. Ο Roberson ήταν μεν στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου και μάλλον θα είναι ο 2ος μετά τον Rathan-Mayes που θα αποχωρήσει.
 Υ.Γ. (1) Επειδή η συμπαθής κατά τα άλλα διερμηνέας του Ολυμπιακού στη συνέντευξη μετέφραζε άλλα αντί άλλων (τα 15 πρώτα λεπτά από promising τα έκανε αναγνωριστικά, το 'we failed to be..' το έκανε 'ήμασταν ανταγωνιστικοί', το Thursday το είπε Τετάρτη (!!!!), ανακάλυψε μόνη της αναφορά για Letter of clearance) ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση όσων πραγματικά είπε για τον Jordan Theodore ο Luca Banchi ..

https://www.youtube.com/watch?v=f54TEN450ho (από 09:28 μέχρι 10:58)
The plan is pretty clear. He cannot be registered for the Greek League and FIBA until next week.
He will not travel with the team to Bamberg, and we're supposed to practice with him and the team from Thursday.
We talk about a player who had his last official game ok around April because it was two games before of the end of the regular season
and they gave him the chance to play.
But he was out of the team since the end of February.
So we expect very tough process with him, to involve him in team
know the team mates, find body shape and the game shape 

Υ.Γ. (2) Ενημερωτικά ο Theodore τραυματίστηκε το Φεβρουάριο και τότε ήταν που έχασε το ρόλο του από τον Jerrells που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Pianigiani. Μετά την ανάκαμψή του έπαιξε
22/3 με την Valencia
29/3 με την Bamberg
22/4 με την Brescia
29/4 μ την Pesaro



Δεν υπάρχουν σχόλια: