23.9.20

ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SUPER CUP - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ COVID


 Το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά δίνει απόψε η Κυπελλούχος ομάδα μπάσκετ κόντρα στον Προμηθέα στα πλαίσια του ημιτελικού του SuperCup (που γίνεται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ - είχε γίνει από την ΕΟΚ το 1986). Αξιοσημείωτο πως έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε (την νίκη-πρόκριση στη Βόννη) αφού μετά λόγω της πανδημίας του Covid19 διακόπηκαν όλες οι διοργανώσεις και σαφέστατα αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά. Ουσιαστικά το supercup παίζει το ρόλο τουρνουά πρόβας τζενεράλε για τις ομάδες που μετέχουν με αξιώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μια που λόγω της πανδημίας δεν ήταν εύκολο είτε να ταξιδέψουν αυτοί είτε οι πιθανοί τους αντίπαλοι. Η Λίγκα έβαλε τα ματς αυτά στο καλεντάρι μάλλον με αυτή τη λογική (και αφού οι πράσινοι δεν μπορούσαν να διοργανώσουν το Π.Γιαννακόπουλος που έκαναν κάθε χρόνο τέτοια εποχή) αλλά δεν παύει να είναι επίσημα παιχνίδια που δίνουν ένα τίτλο και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν

O Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αφού και ο Slaughter επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Μια που οι ξένοι που επιτρέπει ο ΕΣΑΚΕ στις διοργανώσεις του είναι 6, το πιθανότερο είναι να κάνει ντεμπούτο ο Darion Atkins απόψε.. 

Ο Προμηθέας έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ομάδα που αντιμετωπίσαμε (και κερδίσαμε) στον τελικό του Κυπέλλου στα Δυο Αοράκια. Έφυγαν όλοι οι ξένοι ( Langston Hall, Chris Babb, James Bell, Marvin Jones, Chase Fieler) καθώς και ο Lypovyy δε φαίνεται να παραμένει τελικά. Η σίγουρη πεντάδα ξένων σήμερα αποτελείται από τους Ian Miller & Diante Garrett στα guard, τον Delroy James με Jehyve Floyd & τον Danny Agbelese στη frontline, ενώ δεν αποκλείεται να προλάβει και ο Zamal Dixon να είναι έτοιμος. Από τον ελληνικό κορμό αποχώρησαν οι Μαυροκεφαλίδης, Κατσίβελης, Κασελάκης, Μάντζαρης. Στη θέση τους ήρθαν ο Χάρης Γιαννόπουλος και οι Λούντζης, Ανδ.Χριστοδούλου, 'αδειάζοντας' θέσεις στο ρόστερ για τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες (Μαντζούκας, Τανούλης, Μπαζίνας κατά πρώτο λόγο).

Προϊστορία των δυο ομάδων στη διοργάνωση δεν υπάρχει


Δεν υπάρχουν σχόλια: