28.12.20

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ...

 

Την πρώτη της ήττα μετά από 14 μήνες -με 7 μήνες διακοπής- και 21(22) συνεχόμενες νίκες στην Α1 υπέστη η Α.Ε.Κ. στο Λαύριο κλείνοντας με ήττα τις υποχρεώσεις της και στην Ελλάδα, όπου μέχρι τώρα μετρούσε 13(14) νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα στο 2020. Η ομάδα είναι σε εξαιρετικά κακό φεγγάρι εδώ και ένα μήνα, στα οποία και ξεκινάει άσχημα στο 1ο δεκάλεπτο, καθώς είτε δεν σταυρώνει καλάθι με τίποτα πχ μόλις 11π σε Ιβανόφειο, 15π με Άρη, 13π στο Λαύριο, είτε δεν παίζει καθόλου άμυνα .. 26π από ΠΑΟΚ, 24 σε Cholet.. Συμπτωματικό ή όχι, τελευταία καλή εμφάνιση ήταν στο Αγρίνιο με το Μεσολόγγι, σε ματς που αγωνίστηκε για τελευταία φορά και ο Lojeski.. To σουτ του ΑμερικανοΒέλγου που ξεκλείδωνε τις άμυνες και άνοιγε το spacing λείπει αισθητά ειδικά στα δυο τελευταία ματς .. 3/15 με Άρη και 2/13 σε Λαύριο..

Επιθετικά η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει καμιά λύση πέρα από τον Yanick Moreira που έκανε θραύση στο αντίπαλο καλάθι καθώς δεν υπήρχε κανείς να τον κοιτάξει στα μάτια και να τον κοντράρει σε ύψος.. Ήταν όμως τραγικά μόνος ουσιαστικά, ενώ και στην άμυνα που δεν είναι το φόρτε του δεν έδωσε ιδιαίτερες λύσεις.. Παράλληλα δεν μπορούσε να είναι και συνέχεια στο παρκέ καθώς οι Μαυροειδής-Moses έπαιξαν και πάλι ελάχιστα με συνέπεια να μην έχει στο 2ο ημίχρονο τη φρεσκάδα & τις δυνάμεις που έπρεπε.

Αγωνισιτκά το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο 36'-37' όταν πρώτα ο Ζήσης αντί για καλάθι και φάουλ, έχασε το layup και τις βολές μετά μην προσφέροντας τίποτα, δεχθήκαμε στη συνέχεια τρίποντο και μετά ο Langford στην προσπάθεια να απαντήσει κέρδισε βολές σε σουτ 3π, αλλά σκόραρε μόνο 1/3 .. Αυτές οι 1/5 βολές σε αυτό το κρίσιμο σημείο έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Λαυρίου που ήταν καλύτερο και κυρίως ομάδα.. Θα πρέπει η ομάδα άμεσα να συνέλθει, γιατί έρχεται μήνας με καθοριστικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και με τέτοιες εμφανίσεις μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να υπάρχει..



Δεν υπάρχουν σχόλια: