26.9.21

ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

 

Μόνο για το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις στο παρκέ του Δ.Τόφαλος η ομάδα μπάσκετ καθώς στην 3η περίοδο κατέρρευσε δεχόμενη ένα επιμέρους 31-18, γνώρισε τελικά την ήττα με 88-71 από τον Προμηθέα στον ημιτελικό του Supercup κι έτσι το απόγευμα θα αντιμετωπίσει το Λαύριο Megabolt στον μικρό τελικό της διοργάνωσης ψάχνοντας την πρώτη της νίκη στο θεσμό μετά από τρεις ήττες πέρσι και χθες.

Η ομάδα ήταν σαφέστατα ανέτοιμη, κάτι φυσιολογικό για την εποχή ειδικά όταν έχει αλλάξει ουσιαστικά ολόκληρη η δωδεκάδα και  έχει παίξει μόλις τέσσερα (4) φιλικά προετοιμασίας.. Όμως η επιλογή να αρχίσει και τα δυο ημίχρονα -ειδικά το δεύτερο- χωρίς κανονικό play maker στο παρκέ, σχήμα που δεν δοκιμάστηκε στα φιλικά, ήταν τουλάχιστον ατυχής και έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Προμηθέα να ανοίξουν τη διαφορά όταν σταμάτησαν να είναι τραγικά άστοχοι από την περιφέρεια (είχαν 1/13 μέχρι λίγο πριν την ανάπαυλα και με δυο συνεχόμενα τετράποντα ξέφυγαν στο σκορ στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα έχει σαφέστατα περιορισμένες λύσεις αγωνιστικά καθώς το rotation είναι πολύ μικρό. Έτσι όταν ο Colom είναι κακός οργανωτικά με αρκετά λάθη και πολλά βεβιασμένα & άστοχα σουτ, ενώ ο Jelovac παράλληλα δεν είναι εύστοχος μπροστά τα προβλήματα γίνονται δισεπίλυτα..Σίγουρα η ενσωμάτωση του Παππά που είναι ακόμα ανέτοιμος, και η πιθανή έλευση του Κόνιαρη θα μπορέσουν να διορθώσουν την εικόνα στην περιφέρεια, στη frontline όμως η απουσία παικτών με αθλητικά προσόντα είναι παραπάνω από εμφανής και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι δισεπίλυτα..

Το μόνο θετικό στο παιχνίδι ήταν η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες καθώς έλειπε λόγω covid τους προηγούμενους 18 μήνες & 18 μέρες ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: