24.3.05

ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Το πιο κρίσιμο –μέχρι το επόμενο- ευρωπαϊκό παιχνίδι της δίνει την Πέμπτη η ομάδα μας. Μπορεί 'όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στο Γαλάτσι', αλλά κάτι η ώρα έναρξης (21:10), κάτι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου που ακολουθεί, κάτι η δικαιολογία που πάντα έχει πρόχειρη ο αεκτζής όταν πρόκειται για το μπάσκετ, συνηγορούν πως δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Δε νομίζω βέβαια η προσέλευση να είναι σε επίπεδα Maccabi, αλλά δύσκολα θα φτάσει σε αυτά των αγώνων με Benetton ή πολύ περισσότερο με την Efes…

Η νίκη μπορεί να μην μας δώσει την πρόκριση, στην περίπτωση που οι Ιταλοί κερδίσουν τα δυο παιχνίδια που τους έχουν απομείνει. Όμως το ροζ φύλλο είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους. Ένας είναι το πρεστίζ. Όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να αποκλείεσαι με ρεκόρ 3-3 κι άλλο με ένα 4-2 και στην ισοβαθμία. Τη διαφορά θα τη δούμε και του χρόνου στους ορισμούς των γκρουπ δυναμικότητας για την αρχική κλήρωση. Ένας άλλος λόγος είναι για να μην πετάξουμε από πριν στα σκουπίδια τυχόν δώρο που θα μας κάνουν οι Τούρκοι που παίζουν μισή ώρα μετά από μας. Και ο κυριότερος είναι για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις εντός έδρας φετινές Ευρωπαϊκές βραδιές μας. Αυτές που μας έκαναν τόσο περήφανους αφού μας ξαναέβαλαν στο χάρτη με τις μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι Πολωνοί μπορεί να έρχονται χωρίς τον Miller και κυρίως τον Jagodnik, αλλά στο μπάσκετ, αν δεν παίξεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Χρειάζεται προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα για να φτάσεις στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, ακόμα και απέναντι σε μια φαινομενικά αδιάφορη αντίπαλο. Οι δυο συνεχόμενες ήττες σε Treviso & Αλεξάνδρειο μας έφεραν πίσω στους στόχους μας εκτός & εντός Ελλάδας. Μπορούμε να αποδείξουμε πως ήταν μια απλή παρένθεση, κάνοντας την αρχή από το ματς κόντρα στους Πολωνούς.


Υ.Γ. Τα ... διαλυμένα παιδικοεφηβικά της ΑΕΚ, προκρίθηκαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ. Το πρόγραμμα των ομάδων μας είναι :
Τρίτη 29/3, κλειστό Παπάγου, ΑΕΚ-ΜΑΡΟΥΣΙ, παίδες 20.00 - έφηβοι 21.30
Κυριακή 3/4, κλειστό Πανελληνίου, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΕΚ, παίδες 17.00 - έφηβοι 18.30
Τρίτη 5/4, κλειστό Αιγάλεω, ΑΕΚ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, παίδες 20.00 - έφηβοι 21.30
Κυριακή 10/4, κλειστό Αιγάλεω, ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, παίδες 17.00 - έφηβοι 18.30
Τρίτη 12/4, κλειστό Λεωφόρου (ΠΑΟ), παίδες ΑΕΚ-Α.Σ ΔΟΥΚΑΣ 20.00, έφηβοι ΑΕΚ-Α.Ο ΠΛΑΤΩΝ 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: