29.3.05

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

OYTE ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ Η ΑΕΚ
Έφτασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η Α.Ε.Κ., όπου αύριο θα δοκιμαστεί στο Abdi Ipekci απέναντι στην Efes Pilsen. Το έργο της γίνεται ακόμα δυσκολότερο αν συνυπολογίσουμε στο γεγονός πως οι Τούρκοι δεν έχουν ηττηθεί εντός έδρας φέτος στην διοργάνωση, την απόφαση της διοίκησής τους να έχουν ελεύθερη την είσοδο για το κοινό. Έτσι το συνήθως καυτό γήπεδό τους, αναμένεται ακόμα πιο καυτό. Πάντως αρκετές ομάδες τους έχουν ζορίσει φέτος εκεί... η Cibona (2π), η Real (4π), η Climamio (6π). Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως δεν έχουμε και πολλές πιθανότητες να καταφέρουμε το απίθανο.

Οι Τούρκοι έχουν ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο που στηρίζεται στην άμυνα. Αν τα επιθετικά μας ατού δεν μπλοκαριστούν και καταφέρουν να βρίσκουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, τότε έχουμε τις δυνατότητες να ξεπεράσουμε τους 70 πόντους και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Γιατί αν μείνουμε κάτω από τους 70, θεωρώ δεδομένη την ήττα. Είναι σχεδόν αδύνατο να τους νικήσουμε μέσα στην έδρα τους παίζοντας και με το δικό τους στυλ, στο οποίο αυτοί είναι μετρ.

Καθοριστικά θα είναι και τα ματς-απ σε περιφέρεια (Solomon, Dommercant, Arslan – Ζήσης, Χατζής, Bailey) και στη ρακέτα (Prkacin, Nikolic – Lollis, Nicevic). Στο ματς του Γαλατσίου είχαμε υποφέρει κάτω από τα καλάθια. Τώρα βέβαια θα υπάρχει και ο Pero που ήταν τραυματίας τότε και φυσικά ελπίζω αυτή τη φορά να μην ξεχαστεί στον πάγκο ο Μπουρούσης... Έτσι το συνήθες κενό που δημιουργεί στην αμυντική μας λειτουργία ο Sandro είναι πιο εύκολο να καλυφθεί.

Να επαναλάβω πως και με ήττα θα έχουμε ένα από τα οκτώ καλύτερα ρεκόρ στη δεύτερη φάση. Και τη σημασία του θα την καταλάβουμε στην κλήρωση των ομίλων για τη νέα χρονιά, που θα μας βρει μέσα στα ψηλά γκρουπ δυναμικότητας και όχι στα χαμηλά...

Υ.Γ. (1) Μια νίκη περίμενα στις αναμετρήσεις με το Μαρούσι χθες στου Παπάγου, αλλά τελικά αυτή ήρθε στους Παίδες και όχι στους Εφήβους –όπως θα ήταν το πιο φυσιολογικό, με βάση τις φετινές τους πορείες. Πάντως η ήττα δεν είναι απαγορευτική για τη συνέχεια.

Υ.Γ. (2) Φαίνεται πως και των εφήβων το μυαλό είναι ήδη στη Μόσχα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: