24.4.05

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

Η ομάδα λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, που δημιουργήθηκαν όχι τόσο από την οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης (άλλωστε στις υπόλοιπες ομάδες της Α1, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα), όσο κυρίως από το γεγονός ότι κανένας από τη διοίκηση δε φιλοτιμήθηκε να μιλήσει με τους παίκτες και να τους δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών. Έτσι χθες το μεσημέρι παίξαμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και κερδίσαμε με 73-70, παίζοντας χωρίς τους Τσιάρα, Μπουρούση, Κακιούζη που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά και με τους Lollis, Bailey να είναι ψιλομπλαζέ... Ίσως λόγω της ώρας που έγινε το παιχνίδι... Ίσως γιατί είναι επηρεασμένοι από τα προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν τη βδομάδα που μας πέρασε.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν είχαμε κερδίσει και στο επίσημο παιχνίδι στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό... Τώρα θα είχαμε το πάνω χέρι και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την 3η θέση, ενώ πολύ-πολύ δύσκολα θα χάναμε την 4η. Βέβαια μετά από τη χθεσινή εντυπωσιακή νίκη του Μακεδονικού επί του ΠΑΟΚ, αλλάξανε κάπως τα δεδομένα για την πρώτη επτάδα της Α1, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναρριχηθούμε πάνω από την 6η θέση στην τελική κατάταξη.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στο ουσιαστικά απίθανο ενδεχόμενο να πάρουμε διπλό στο ΟΑΚΑ (που το αγνοούμε συστηματικά εδώ και 8 χρόνια, μετρώντας 14 συνεχόμενες ήττες στην έδρα των πρασίνων), αλλά στο αρκετά πιθανό (για μένα) σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας στην 4η θέση, ανάμεσα στον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ, εμάς & τον Μακεδονικό.. Σήμερα, εμείς, ο δικέφαλος του Βορρά και οι κυανέρυθροι μετράμε 14 νίκες, ενώ οι Κοζανίτες είναι στις 13. Αν χάσουμε στο ΟΑΚΑ και κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ θα πάμε στις 15, όσες θα έχει και η ομάδα του Prelevic αν κερδίσει τη ΜΕΝΤ στην Πυλαία. Την Τετάρτη παίζουν στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος - Μακεδονικός και αν οι παίκτες του Πεδουλάκη φύγουν με το διπλό, νικώντας την Ολύμπια την τελευταία αγωνιστική θα πιάσουν κι αυτοί τις 15 νίκες, ενώ οι κυανέρυθροι αν πάρουν τη ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη στο φινάλε, θα είναι και αυτοί στις 15...

Τι θα γίνει στην τετραπλή ισοβαθμία, υπό την αίρεση πως εμείς θα νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και ο Μακεδονικός στη Νέα Σμύρνη ; Απόλυτη ισορροπία, καθώς και οι τέσσερις ομάδες θα έχουν από 3 νίκες και 3 ήττες στους μεταξύ τους αγώνες. Έτσι όλα θα κριθούν στις διαφορές ... Εμείς έχουμε ένα -15 από τον Πανιώνιο, +22 με τον Μακεδονικό και -13 από τον ΠΑΟΚ στο α' γύρο, συνεπώς ξεκινάμε από το -6, που θα ανέβει κι άλλο αφού στο σενάριο μιλάμε για νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του, μετρά +2 με Πανιώνιο, -22 με Μακεδονικό, +13 με μας στην Πυλαία, δηλαδή ξεκινά από το -7, που θα πέσει κι άλλο χάνοντας από εμάς. Ο Πανιώνιος, έχει +15 με εμάς, -2 με τον ΠΑΟΚ, -3 με τον Μακεδονικό, σύνολο +10 που θα κατέβει με την ήττα από τους Κοζανίτες. Τέλος ο Μακεδονικός, θα έχει -22 με μας, +22 με τον ΠΑΟΚ και ξεκινώντας με το +3 κόντρα στον Πανιώνιο μπορεί να ανεβει κι άλλο.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, αν τα αποτελέσματα έρθουν έτσι, βλέπουμε πως
α/ ο Πανιώνιος βγαίνει 4ος αν χάσει μέχρι και 3 πόντους από τον Μακεδονικό και η ΑΕΚ δεν κερδίσει με πάνω από 13 πόντους τον ΠΑΟΚ.
β/ ο Μακεδονικός δεν πέφτει με τίποτα κάτω από την 5η θέση και θα μπορεί να πάρει ακόμα και την 4η αν κερδίσει με πάνω από 4 πόντους τον Πανιώνιο και παράλληλα η ΑΕΚ δεν κερδίσει με πάνω από 13 πόντους τον ΠΑΟΚ.
γ/ ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα 7ος.
δ/ Εμείς τώρα αν νικήσουμε απλά τον ΠΑΟΚ θα μείνουμε 6οι, αλλά αν πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα με πάνω από 15 πόντους τότε θα είμαστε σίγουρα 4οι.

Το θέμα βέβαια είναι αν ο Μακεδονικός θέλει ή όχι να ανεβεί πάνω από την 7η θέση (παρακάτω δεν πέφτει) και να μην 'σταυρώσει' στα playoff με το Μαρούσι, του οποίου έχει πάρει τον αέρα φέτος...

Υ.Γ. Θέλω ένα Βασίλη στο ρόστερ (είπαμε χωρίς Βασίλη, άρση κουπών δε γίνεται), θέλω ένα θεαματικό αμερικανό που να παίζει στο 3-4, έναν Ruben Patterson από τα παλιά ή έναν Pete Mickeal από τα νέα, θέλω να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο ο Lollis και να μείνει. Ζητάω πολλά ; Κατά πως φαίνεται ναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: