19.11.07

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ -ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ- ΝΙΚΗ


Μπορεί να δυσκολεύθηκε αρκετά, αλλά τελικά η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στο 2ο ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τη Λάρισα ήταν κλειστό από την αρχή μέχρι το τέλος και χρειάστηκε να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στα 40' ώστεν να μην κάνουμε τη γκέλα . Κι αυτό γιατί οι αδυναμίες μας ήταν εμφανέστατες. Πάσχουμε σε δυο συγκεκριμένες θέσεις : στο '1' και στο '5'. Δυστυχώς οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Avery με τον Pavic δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να καλύψουν το κενό.

Ο Αμερικανός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του βασικού οργανωτή του παιχνιδιού... Με αυτόν μέσα στο παρκέ υπήρχε πρόβλημα ακόμα και στις απλές επαναφορές, πολύ περισσότερο στην κυκλοφορία.. Άμεση συνέπεια, ήταν ο Παπανικολόπουλος να οργιάζει από τη Λάρισα και να σκοράρει κατά το δοκούν. Τουλάχιστον στο '1' υπάρχει και ο Vasiljevic που είναι προτιμότερος από τον κακό μέχρι σήμερα Avery και δεν είναι τυχαίο πως με αυτόν μέσα παίρναμε κεφάλι στο σκορ. Από την άλλη ο Σλοβένος σέντερ δεν κρίνεται από την νέα τεχνική ηγεσία ικανός ούτε καν για να πατήσει στο παρκέ την ώρα του αγώνα... Κι επειδή ούτε ο Χαρίσης μπορεί να σταθεί επάξια ως βασικός σέντερ αναγκαζόμαστε να επιστρατεύουμε αλχημείες. Με συνέπεια οι αντίπαλοι να κάνουν πάρτυ κάτω από τα καλάθια.. 24 επιθετικά πήραν οι Λαρισινοί, με τον Ceranic να μαζεύει 9, ενώ ο Klimavicius έμοιαζε ώρες-ώρες να παίζει μόνος του.

Ευτυχώς είχαμε σε εξαιρετική βραδιά τον K'zell Wesson που πέτυχε 22 πόντους με άψογα στατιστικά (2/2 1π, 7/8 2π, 2/2 3π) χάρη και στα 5 επιθετικά ρημπάουντ που μάζεψε, δείχνοντας πως ξέρει να τοποθετείται κάτω από τα καλάθια και φυσικά πως θα είναι έγκλημα αν επιλέξουν να τον αντικαταστήσουν... Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Amara Sy που δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του και η απόδοσή του είναι στα στάνταρ των πρώτων ματς κυπέλλου. Ο Γάλλος είχε 13 πόντους και 11 ρημπάουντ και ήταν πραγματικά υπερπολύτιμος.

Κλειδί για την έκβαση του ματς πάντως ήταν και πάλι η είσοδος του Χρήστου Ταπούτου (όπως και στο ματς με την Ολυμπιάδα -ενώ σε Αιγάλεω-Ελληνικό που χάσαμε με κάτω τα χέρια είχε αγωνιστεί ελάχιστα). Δένει την άμυνά μας, έχει και πλούσιο ρεπερτόριο στην επίθεση με συνέπεια να μας ανεβάζει επίπεδο.


Ο κόσμος δεν ήταν πάρα πολύς... περίπου 2500. Όμως ήταν αρκετά ένθερμος και το ΟΑΚΑ θύμιζε έδρα για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Βέβαια και πέρσι με Άρη & Μαρούσι στο Κύπελλο είχαμε ανάλογο (ίσως και περισσότερο) κόσμο. Το θέμα είναι η ομάδα να πείσει με τις εμφανίσεις της, ώστε στη συνέχεια να έρχονται περισσότεροι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: