5.12.07

ΤΡΑΒΑΓΕ ΦΑΝΕΛΛΕΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ..



Μετά το τέλος του Σαββατιάτικου αγώνα στο site του ΑΓΟΡ στο ρεπορτάζ για το ματς, γράφτηκε το παρακάτω

Την οργή των Ρεθυμνιωτών πάντως προκάλεσαν οι ενέργειες του προπονητή της ΑΕΚ Βαγγέλη Αγγέλου, που έμπαινε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα και τραβούσε τις φανέλες (!) των Φρίμαν και Τόπιτς στις προσπάθειες τους από τα 6.25.


To παιχνίδι το είδα από τηλεόραση και δεν έχω ιδία άποψη.
Όμως χθες στο site του ΑΓΟΡ φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Reggie Freeman με την οποία επανήλθε στο θέμα..

Κλείνoντας τις δηλώσεις του, ο Φρίμαν δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρωτοφανή εμπειρία που είχε με τον προπονητή της ΑΕΚ Βαγγέλη Αγγέλου να τραβά τη φανέλλα του όταν πήρε τη μπάλα κοντά στον πάγκο της ομάδας: "Ήταν κάτι πολύ αστείο το οποίο πραγματικά δε μου έχει ξανασυμβεί. Ένοιωσα μεγάλη έκπληξη για μένα. Πήρα τη μπάλα στη γωνία και ο προπονητής της ΑΕΚ μου τράβηξε τη φανέλα! Ήταν όντως πολύ περίεργο!"

Eνώ στο Goal ανέβηκε συνέντευξη του Topic στον Θανάση Ασπρούλια που έλεγε μια από τα ίδια
«Ξέρω ότι είναι αρκετά σοβαρό αυτό που λέω, αλλά δεν έχω λόγο να μην το αναφέρω. Tην ώρα που ήμουν έτοιμος να σουτάρω ένα τρίποντο, ένιωσα ένα χέρι από πίσω μου να με σπρώχνει και κατάλαβα ότι ήταν το χέρι του αντίπαλου κόουτς. Προς στιγμήν μου φάνηκε πολύ παράξενο αυτό, αλλά δεν πρόλαβα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει, καθώς είχα το μυαλό μου στο καλάθι. Tο οξύμωρο είναι ότι το συγκεκριμένο σουτ κατέληξε στο στόχο... Πάντως, εκείνο το απόγευμα δεν ήμουν μόνο εγώ που εξέφρασα παράπονα. Kαι ο Φρίμαν μας είπε σε μία διακοπή ότι ο προπονητής της AEK του τράβηξε τη φανέλα, περνώντας μπροστά από τον πάγκο σε μία προσπάθεια αιφνιδιασμού»

Μετά από αυτό, η ΚΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση-απάντηση, η οποία είναι η ακόλουθη

«Με ιδιαίτερη κατάπληξη αλλά και θλίψη διαπιστώσαμε τις πρακτικές και τις μεθόδους που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες ένα σωματείο, για το οποίο τα μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στην υπόθεσή ανόδου του στην Α1 εθνική κατηγορία. Ένα σωματείο, που θεωρούμε ότι αποτελεί "κόσμημα" για το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχώς, όμως, παρέκκλινε της πορείας του, παρέκκλινε από τις αρχές και τους κανόνες που είχε επιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια. Ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και Ρεθύμνου κρίθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου και κάθε προσπάθεια που γίνεται ν' αποδειχθεί το αντίθετο - προφανώς προσδοκώντας οφέλη την προσεχή αγωνιστική του πρωταθλήματος - χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη.

Γι` αυτό, άλλωστε, ουδείς από το Ρέθυμνο εξέφρασε αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού τα παράπονά του, είτε για τη διαιτησία που ευχόμαστε τέτοια να συναντήσουμε σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, είτε για ενέργειες που δε συνέβησαν. Ελπίζουμε ότι κάποιοι θα βρουν το κουράγιο ν' αντικρίσουν κατάματα τα πράγματα και να συμπεριφερθούν ανάλογα με το κύρος και την αξιοπιστία που εκπέμπει το Ρέθυμνο και όχι, να στηριχθούν σε ένα πραγματικό, αλλά τυχαίο γεγονός σε μια επιτυχημένη προσπάθεια τριών πόντων. Ο χώρος του Μπάσκετ χρειάζεται ανθρώπους, οι οποίοι να έχουν το θάρρος να παραδεχθούν και να αποδεχθούν ακόμα και το αποτυχημένο σκορ, κάτι που εμείς τηρούμε κατά γράμμα».

Όμως όπως φαίνεται και από τα bold (που είναι δικά μου) η ΚΑΕ στην ανακοίνωσή της αποδέχεται πως το περιστατικό είναι αληθινό.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό, για να μην πω τίποτα άλλο, ο προπονητής μιας ιστορικότατης ομάδας σε Ελλάδα & Ευρώπη να κάνει τέτοια πράγματα...

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

Και η απάντηση του ΑΓΟΡ στην ανακοίνωση της ΚΑΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ πιστή στις αρχές και τις αξίες που ακολουθεί στην μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας μας, δεν ασχολείται με ανακοινώσεις πού θεωρεί ότι δεν προάγουν αυτούς τους στόχους.
Προσπάθεια μας είναι η δημιουργία άμιλλας στους αγωνιστικούς χώρους και η παραγωγή αθλητικού πολιτισμού στην εξέδρα.
Βεβαίως και οι διαμαρτυρίες στα πλαίσια της άμιλλας είναι θεμιτές από κάθε πλευρά, αν και η παραδοχή των «πραγματικών αλλά τυχαίων» γεγονότων από το φίλο σωματείο, απλά δικαιώνει τον σχετικό θόρυβο πού, σίγουρα όχι σκόπιμα, δημιουργήθηκε.


Εκ της διοίκησης της ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ