7.4.08

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Η θετική αύρα που έφερε στο παρκέ η βράβευση της θρυλικής ομάδας του '68 στο ημίχρονο, βοήθησε ώστε να μεταμορφωθεί η Α.Ε.Κ. στην τρίτη περίοδο, να κάνει τρομερό παιχνίδι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, να ανατρέψει με ένα εκπληκτικό 29-7 το 25-40 σε 54-47 και να φτάσει τελικά στην τεράστιας ψυχολογικής αλλά και βαθμολογικής σημασίας νίκη, που την ξαναβάζει για τα καλά στη μάχη της εξάδας. Θύμησε την μεγάλη νίκη των "Μοϊκανών" (ο δημοσιογράφος που λάνσαρε τον όρο, ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης ήταν κι αυτός στο παρκέ αφού βραβεύθηκε μαζί με την ομάδα) το Σεπτέμβρη του '87, στο Σπόρτιγκ επί του Παναθηναϊκού με 70-66 και πάλι..., ή το αξέχαστο παιχνίδι στην πρεμιέρα του Tony White στο Μόσχος κόντρα στους Γκάλη - Vrankovic.


Τίποτα δεν προδίκαζε τέτοια συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο. Οι πράσινοι είχαν κυριαρχήσει τόσο στην περιφέρεια όσο και κοντά στο καλάθι με τον Batiste να κάνει ότι θέλει, εκμεταλλευόμενος και την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο K'zell, που παίζει με το ζόρι και είναι εμφανές αυτό (2/8 2π, 0/6 3π είχε ...). Κι ακόμα περισσότερο όταν στο 1'26" πριν την ανάπαυλα, ο Avery σωριάστηκε στο παρκέ και αποχώρησε με φορείο. (Ευτυχώς το παληκάρι δεν έπαθε κάτι σοβαρό, εμφανίστηκε μετά και στη συνέντευξη τύπου)

Όμως μετά τις βραβεύσεις στο ημίχρονο, (παραθέτω το κείμενο από το site της ΚΑΕ)
Στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός τιμήθηκαν οι Γιώργος Αμερικάνος, Γιώργος Τρόντζος, Χρήστος Ζούπας, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίαντας Λαρεντζάκης, Αντώνης Χρηστέας, Λάκης Τσάβας, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μήλας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Βασίλης Γεωργίου, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Ανδρέας Καλογερόπουλος, Μιχάλης Πουλαντζάς, Στέφανος Ζουγανέλης, ενώ πλακέτες θα απονεμηθούν στις οικογένειες του Γιώργου Μόσχου και του Δημοσθένη Πασχαλίδη. Ο κ. Μαργαρίτης, οποίος κατέθεσε την αίτηση στον οργανισμό για την παρουσία των 80.000 φιλάθλων σε αγώνα μπάσκετ, παρέδωσε στα μέλη της ομάδας του 1968 αναμνηστική κορνίζα με το ρεκόρ Γκίνες, ενώ η διοίκηση προχώρησε στην ανατύπωση του προγράμματος που είχε μοιραστεί στον τελικό του 1968 μεταξύ της ΑΕΚ και της Σλάβια.

κάτι φαίνεται πως άλλαξε και μάλιστα δραστικά...

Με τον Νίκο Μπάρλο να κάνει πράγματα και θαύματα, παίρνοντας και με το παραπάνω ρεβάνς για το χαζό κάρφωμα που στέρησε ένα καλάθι και φάουλ στον Wesson, αφού τέλειωσε με 20 πόντους (4/4 βολές, 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και 5-2 ρημπάουντ... Με τον Sasa Vasiljevic να τρέχει την ομάδα υποδειγματικά, να βάζει δυο τρίποντα, να μοιράζει 4 ασιστ και να έχει 2 κλεψίματα, κάνοντας να μη φαίνεται η απώλεια του William...Τον Amara Sy, να προσθέτει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση (13π, 4ρ, 2ασ) και τον K'zell να είναι άστοχος μεν, αλλά να βάζει τις κρίσιμες βολές και να κατεβάζει 11 ρημπάουντ... τον Νίκο Χατζή να ηρεμεί την ομάδα και να βγάζει τρίποντο από τα παλιά ... καταφέραμε να γυρίσουμε τούμπα το ματς και να πάρουμε κεφάλι στο σκορ. Σαφώς εκμεταλλευόμενοι και την ατυχία των αντιπάλων μας (μέσα στο παιχνίδι είναι όλα άλλωστε) που τους πούλησε πολλές φορές η μπάλα.

Στο τέλος παρα λίγο να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα ... κάτι η αδικαιολόγητη αντικατάσταση του Μπάρλου που έβλεπε το καλάθι σαν κοφίνι... κάτι τα συνήθη λάθη των τελευταίων λεπτών από τον Κυρίτση στο κατέβασμα της μπάλας.. φαινόταν πως ο ΠΑΟ θα έπαιρνε μια νίκη που δεν θα άξιζε με βάση την εικόνα του στην επανάληψη. Ευτυχώς, μας βγήκαν τα τελευταία σουτ, δεν πληρώσαμε και τα λάθη με τις χαμένες βολές του Περπέρογλου και φτάσαμε στη νίκη.

Πλέον είμαστε στις 11 νίκες, μαζί με Αιγάλεω, Μαρούσι & ΑΕΛ 1964 ΓΣ και έχουν αναπτερωθεί σε κάποιο βαθμό οι ελπίδες μας για να πλασαριστούμε στην πρώτη εξάδα. Καθοριστικό παράγοντα θα παίξει το ματς στον Άγιο Θωμά την ερχόμενη Τετάρτη (16/4) - το Σαββατοκύριακο έχει All Star Game και δεν υπάρχει πρωτάθλημα.

Τα στιγμιότυπα από τη χθεσινή "Αθλητική" Κυριακή (4,5 ώρες εκπομπή και με το ζόρι πιάνουν 70 δευτερόλεπτα)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποσο κοσμο ειχε το γηπεδο το πρωτο ημιχρονο και ποσο περιπου το τελευταιο δεκαλεπτο (που μπηκαν και "ποδοσφαιροφιλοι")?

haridimos είπε...

ο πιο πολύς κόσμος ήταν στο 3ο δεκάλεπτο με αρχές του 4ου.
Από τις 6.30 και μετά πολλοί φύγανε μην τυχόν και χανανε τη σέντρα στο ποδόσφαιρο.
Γύρω στα 3-3,500 στην αρχή
γύρω στις 5 από το ημίχρονο και μετά

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω
τοσο νωρις ανοιγουν τις πορτες και μπαινει ο κοσμος τσαμπα? απο το ημιχρονο?

haridimos είπε...

Τι να σου πω - δεν ξέρω.
13 χρόνια τώρα με διαρκείας μπαίνω και δεν έχω ασχοληθεί για το πότε θα ανοίξουν και αν οι πόρτες...