15.7.09

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΔΕΔΕ...


Την Τρίτη το απόγευμα ο γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις την περίοδο του CAS, Παντελής Δέδες - νομικός εκπρόσωπος των Κόμματου, Perkovic & Pavic έκανε δηλώσεις στο sport24

"Δεν έχω άλλη επιλογή. Οι οχλήσεις μου προς τους παράγοντες της ΑΕΚ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές προς τους πελάτες μου είναι συνεχείς, αλλά αυτοί... ούτε φωνή ούτε ακρόαση", δηλώνει στο SPORT 24 ο Παντελής Δέδες και επισημαίνει κάτι που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να τραβήξει το σκοινί στα άκρα:

"Διαβάζω καθημερινά ότι η ΑΕΚ συζητά με τον Νικολαΐδη και με άλλους παίκτες, πλησιάζει σε συμφωνία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για το γήπεδο όπου θα αγωνίζεται και την ίδια στιγμή εκκρεμεί η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί σε βάρος της. Και κανείς δεν εμφανίζεται για να τακτοποιήσει αυτές τις οφειλές! Τι να πω, λοιπόν, εγώ στους πελάτες μου; Τι να πω στον Πάβιτς, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έχει στα χέρια του απόφαση του δικαοδοτικού οργάνου της FIBA, αλλά παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να πάρει τα χρήματά του";

Ποινικές ευθύνες!

Όπως εξηγεί ο Παντελής Δέδες, αφού το δικαστήριο εξετάσει την αίτηση πτώχευσης, μπορεί να αποφασίσει, σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις, την κύρηξη της ΚΑΕ σε πτώχευση και την θέση της σε καθεστώς εκκαθάρισης. Αν μάλιστα κριθεί ότι η πτώχευση είναι δολία, τότε οι διαχειριστές της εταιρείας έχουν και ποινικές ευθύνες και κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση!

Ο κ. Δέδες σκοπεύει να καταθέσει την αίτηση πτώχευσης τις προσεχείς εβδομάδες και πάντως πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάσει για να αποφασίσει για την αδειοδότηση των ομάδων της Α1 (περί τις αρχές Σεπτέμβρη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον φάκελο που θα καταθέσει η ΑΕΚ στην ΕΕΑ για να πάρει το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνεται αναγκαστικά και αυτή η αίτηση, με αποτέλεσμα η έγκριση της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α1, ακόμα κι αν έχει καταφέρει να εκδώσει εγγυητική επιστολή, να είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Η αντίδραση της ΚΑΕ ήταν άμεση με την ακόλουθη ανακοίνωση

Όλη η αλήθεια τις τις ενέργειες του Δέδε 14/7/2009
Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με τα όσα προαναγγέλλει, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και κάθε έννοιας δεοντολογίας ο δικηγόρος Παντελής Δέδες.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει: "Πληροφορηθήκαμε ότι ο Παντελής Δέδες με δεκάδες μέιλ που αποστέλλει σε ρυθμό πολυβόλου σε δημοσιογράφους προαναγγέλλει, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και κάθε έννοιας δεοντολογίας, την κατάθεση αιτήσεως πτωχεύσεως για λογαριασμό των Κόμματου, Πέρκοβιτς και Πάβιτς κατά της ΑΕΚ-ΚΑΕ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος, είχε καταθέσει στο παρελθόν αιτήσεις πτωχεύσεως κατά του ΠΑΟΚ και άλλων Ομάδων για λόγους εντυπωσιασμού και προσωπικής του διαφήμισης, οι οποίες απορρίφθηκαν πανηγυρικότατα ή δεν δικάστηκαν ποτέ.
Εμείς τον προκαλούμε, αντί να διαρρέει εσφαλμένες πληροφορίες για την εταιρία μας, να καταθέσει αίτηση πτωχεύσεως αύριο το πρωί, αφού προηγουμένως λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις από τους πελάτες του. Αυτές είναι οι νόμιμες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις μέσω του Τύπου. Η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας μας έχει ήδη καταβάλει για παλιές οφειλές, σε συνεργασία με τον κύριο μέτοχο, ποσό άνω των 400.000 ευρώ και έχει διακανονίσει πολλές άλλες οφειλές. Στο Δικαστήριο λοιπόν οι άνω δανειστές Κόμματος και Πέρκοβιτς, οι οποίοι πρόσφατα έλαβαν και αυτοί έναντι, σημαντικά ποσά, θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται.
Σε ό,τι τέλος αφορά στον Μίλαν Πάβιτς, η εταιρία μας οφείλει να αμυνθεί με όλες της τις δυνάμεις. Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής έχει ήδη δώσει εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά του Μίλαν Πάβιτς, του νομικού του συμβούλου καθώς και κατά του αθλητικού του εκπροσώπου στην Ελλάδα για απάτη σε βαθμό κακουργήματος διότι προσέφυγαν στη FIBA επικαλούμενοι ιδιωτικό συμφωνητικό με την ΑΕΚ πολλών χιλιάδων ευρώ, αν και γνώριζαν ότι αυτό ουδέποτε υπογράφηκε από τον τότε νόμιμο εκπρόσωπο της ΑΕΚ-ΚΑΕ αλλά από τρίτο πρόσωπο το οποίο ουδεμία σχέση είχε με την ΑΕΚ.
Με τη μέθοδο αυτή, ο άνω αθλητής υφάρπαξε απόφαση επί της οποίας βασίζεται για να καταθέσει αίτηση πτωχεύσεως. Προς γνώση όλων, η απόφαση αυτή είναι άκυρη διότι δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική έννομη τάξη όπως έκρινε σχετικώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τον λόγο θα έχει πλέον για το θέμα Πάβιτς, η Δικαιοσύνη, ο αρμόδιος Εισαγγελέας και τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
ΥΓ. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής θα μεταβεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και θα καταγγείλει τον Παντελή Δέδε για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά , παρουσία των δύο νομικών συμβούλων του συλλόγου και συγκεκριμένα, των Λία Μάντη και Σωκράτη Λαμπρόπουλου".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα της κόντρας με το Δέδε, δε θα ήταν σκόπιμο η διοίκηση να έχει ανακοινώσει ότι έχει προβεί σε διακανονισμό με κάποιους από τους παίκτες ή μάνατζερ στους οποίους χρωστάει η ομάδα; Δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν ποσά ούτε αριθμός δόσεων. Νομίζω η διαφάνεια βοηθά στην αξιοπιστία, στοιχείο απαραίτητο για να προσελκύσεις ικανούς παίκτες.

Σε σχέση με το budget της επόμενης περιόδου, τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι αντιφατικά: Χάσαμε τον DJ και διαρέουμε ότι ψάχνουμε κάτι καλύτερο, για τον Sanikidze υπάρχουν ρεπορτάζ ότι δεν είναι ψηλά στη λίστα μας, άρα ψάχνουμε για κάτι επίσης καλύτερο, φαινόμαστε να κάνουμε προτάσεις σε Δορκοφίκη και Nemeth για να παραμείνουν με αυξημένες αποδοχές, ενώ ο κόουτς κοιτάει, λένε, το Summer League! Αυτά δείχνουν ότι θα έχουμε υψηλότερο budget!?!?
Έχεις πληροφόρηση, γιατί αυτά ακούγονται να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Στέλιος

haridimos είπε...

Από όσο ξέρω ο Sanikidze ήταν στους στόχους μας αλλά πέρσι.
Φέτος το κασέ του θεωρείται ακριβό.

Ο Φλεβ νομίζω θέλει αμερικανούς σε 1-3-5

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ.
Ίσως, πλήν Francis, θα ήταν προτιμότερο να κλείσουμε μερικούς Έλληνες και κοινοτικούς και μετά να δούμε τα κενά, ώστε να πάρουμε στα guard παίκτες από ΗΠΑ, οι οποίοι είναι πολλοί, καλοί και σχετικά φθηνότεροι (λόγω μεγάλης προσφοράς αλλά και ευνοικής ισοτιμίας €/$).

Anyway, συνεχίζω το scouting σε χώρες ΚΑΕ. Μου άρεσαν δύο Λετονοί:
Στο "1-κυρίως 2" ο Armands Skele (1.92,26) και στο "5" ο Kaspars Berzins (2.11, 24), ως πιθανοί αντικαταστάτες των Nemeth-Andersen.

Στέλιος