18.8.09

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ LAMONT MACK


Η σημερινή Ώρα των Σπορ (που είχε και χθες προαναγγείλει την υπογραφή με τον McGrath) λέει πως κλείσαμε και τον Lamont Mack (2μ01, 104kg, 16/3/1987)


Ο Mack είναι forward που παίζει στο 3-4 και με τους Charlotte 49ers, είχε
2008/09 : 15.2 ppg 0.9 apg 31,8% 3p, 5.7 rpg 0.3 bpg, 0.8 spg
2007/08 : 12.8 ppg; 5.1 rpg; .392 FG%; .364 3FG%; .724 FT%

Είχε δοκιμάσει την τύχη του και με τους Bobcats στη διαδικασία των draft workout και ο προπονητής τους Larry Brown είχε πει :
(On Lamont Mack)
He did real well. I loved his energy in college. Bobby (Lutz) gets all of his kids to play hard and they understand what it is to be part of a team. He’s a good athlete with a live body, and it was fun working with him.
βίντεο από αγώνα των 49ers με το Xavier φέτος τον Φλεβάρη



κι ένα χιουμοριστικό βιντεάκι με πρωταγωνιστή τον παίκτη που αναζητεί παρατσούκλι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αρχίζει να γεμίζει το ρόστερ! Για οριστικές εκτιμήσεις ας περιμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο.

Όμως, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις, υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του Φλεβαράκη:
α. Ο Francis να ακουμπάει τη μπάλα σε κάθε επίθεση και να έχει χώρο μέσα στη ρακέτα να παίξει ένας με έναν.
β. Για να γίνει αυτό όποιος παίζει στο "4" (Mack ή Δορκοφίκης) θα απειλεί από μέση και μακρινή απόσταση, καθώς και οι δύο έχουν πολύ καλό σουτ.
γ. Για να ανοίξει ακόμη πιο πολύ η άμυνα, οι γκάρντ σουτέρ μας (Μάκης, McGrath) θα είναι ακροβολισμένοι στο τρίποντο, από όπου είναι πραματικά επικίνδυνοι ανεξάρτητα αντιπάλου.

Οι σκέψεις του Φλεβαράκη είναι καλές. Μένει να δούμε πως θα υλοποιηθούν. Μόνο για ένα σημείο είμαι επιφυλακτικός: Μήπως είμαστε κάπως στατικοί στην επίθεση. Χρειαζόμαστε ένα-δύο παίκτες (ο αμερικάνος playmaker ή/και ο αντικαταστάτης του Nemeth) που να είναι πιο διεσδυτικοί και να μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικές φάσεις για να αποσταθεροποιήσουν την αντίπαλη άμυνα όταν δεν μπαίνουν τα σούτ ή όταν δεν τραβάει ο Francis.

Στην άμυνα, με Καλλινικίδη, McGrath, Mack, Francis είναι βέβαιο ότι θα είμαστε πολύ πιο σκληροί από πέρυσι.

Αισιοδοξώ. Για να δούμε τις υπόλοιπες προσθήκες...

Στέλιος

haridimos είπε...

Μέχρι τώρα
G : Νικολαϊδης, McGrath /Τζώλος, Σταμάτης, Μαρίνος
F : Δορκοφίκης, Mack /Καλλινικίδης
C : Francis / Αντωνάκης

Εχουμε μάλλον κλεισει τον Riste Stefanov (δυάρι 1μ98, απο Fyrom) και μαζι με τον αμερικανο άσο "κλεινει" η περιφερεια.
Θελουμε τον Κασελάκη για το 4 και ψάχνουμε (λογικα) καποιον κοινοτικό μπακαπ σέντερ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν ισχύει για τον Stefanov, φαίνεται ότι ψωνίζουμε από τον ατζέντη του Nemeth, ίσως γιατί έχουμε οφειλές ή για τις όποιες διασυνδέσεις μπορεί να έχει ο Καπικιόνι στη FIBA.
Τότε από τον ίδιο ατζέντη ίσως να αξίζει να δει ο κόουτς την περίπτωση του Predrag Samardziski (2.14), συμπατριώτης του Stefanov, με καλά στοιχεία και καλό potential (για αλλαγή του Francis).

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Riste Stefanov μου θυμίζει την περίπτωση Ταπούτου. Κάποτε μεγάλο ταλέντο, δεν βρήκε τη ζήτηση που ανέμενε στην αγορά, ίσως γιατί προέρχεται από μικρό πρωτάθλημα χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα κάπου να μην έχει την εξέλιξη που αναμενόταν. Μακάρι να έχει ακόμη το μυαλό του στο μπάσκετ. Τότε μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη φετινή μας προσπάθεια. Σαν στύλ νομίζω ότι μοιάζει του Ρίματς, ίσως πιο ευέλικτος.