18.2.10

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗ



Ελέγχοντας σε όλο το σαραντάλεπτο το ρυθμό του αγώνα, κι αν και καρδιοκτύπησε ενώ είχε πάρει εντυπωσιακό προβάδισμα στα τέλη της πρώτης περιόδου (8-25 στο 9', αλλά με ένα 18-0 έγινε 26-25 στο 14'), η ομάδα μας έφτασε τελικά στο δεύτερο διπλό της για φέτος, στη δεύτερη εξόρμηση στην επαρχία επί Μηνά Γκέκου, που μετρά πλέον τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αλλαγή της ψυχολογίας στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Μετά τα Τρίκαλα, φύγαμε με το ροζ φύλλο και από το κλειστό της Καλαμίτσας κερδίζοντας με 86-88 την Καβάλα του Αλεξανδρή, την οποία και αφήσαμε πλέον 2 νίκες πίσω μας και με 2-0 στα μεταξύ μας ματς.

Απέχουμε πάρα πολύ από το στόχο της παραμονής, αλλά σίγουρα οι πιθανότητές μας είναι καλύτερες από όσες είχαμε μετά το τέλος του πρώτου γύρου και την ήττα στα Ιλίσια, και με εντός έδρας γκέλες από Τρίκαλα και Περιστέρι. Αναμφίβολα αυτή η αλλαγή από το 3-10 στο 6-11, πιστώνεται στο μέγιστο βαθμό στην παρουσία του Γκέκου και του Παπαχατζή στον πάγκο μας. Έχει βελτιωθεί αρκετά η αγωνιστική μας παρουσία, παίξαμε 2,5 παιχνίδια πολύ καλά στην άμυνα (που είχαμε τη χειρότερη του α' γύρου), έγιναν πιο διακριτοί οι ρόλοι των παικτών στο παρκέ.


Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Lamont Mack στην καλύτερή του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα (η προηγούμενη ήταν με την Ολύμπια ΓΣ που είχε 23π με 4/5 3π και 3-1ρ), καθώς τέλειωσε με 29 πόντους και πολύ καλά ποσοστά : ένα απίστευτο 4/4 από τα 6μ25, 6/10 δίποντα και ακόμα 6-1 ρημπάουντ και 2 κλεψίματα, κερδίζοντας 8 φάουλ και μένοντας στο παρκέ σχεδόν όλο το ματς (38'45"). Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Torin Francis που με 24 πόντους και 7 ρημπάουντ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Επιθετικά άλλωστε το βάρος τράβηξαν σχεδόν αποκλειστικά οι τρεις αμερικανοί σημειώνοντας τους 73 από τους 88, καθώς έβαλε άλλους 20 ο Green, που είχε και πάλι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του δείχνοντας για νιοστή φορά πόσο λείπει ο McGrath..

Άλλο ένα αξιοσημείωτο το ότι παίξαμε ουσιαστικά με μια πεντάδα... σχεδόν 39' οι Mack, Νικολαϊδης, 38' o Green, 36' ο Francis και 31' ο Καλλινικίδης (που κατέβασε και 10 ρημπάουντ). Οι υπόλοιποι πλην Mazeika ούτε σκόραραν ούτε έπαιξαν πάνω από 90" στο παιχνίδι, θυμίζοντας στους παλιότερους τις εποχές των 'Μοϊκανών' που πέρα από την πεντάδα των Γκέκου, Παταβούκα, Γιαννόπουλου, Αριδά, Αγιασωτέλη έμπαιναν για λίγο μόνο οι Φώτσης, Σκουρτόπουλος...

Υ.Γ. Θετικό και το γεγονός πως η κιτρινόμαυρη γωνιά ήταν όπως και στα Τρίκαλα σχεδόν άψογη, με συνέπεια να μην φοβόμαστε για καμιά νέα ποινή της έδρας μας από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ...

3 σχόλια:

Nik είπε...

Όπως ακριβώς τα λες. Και επιτέλους αυτή η ομάδα παίζει μπάσκετ με τον Γκέκο. Με τις αδυναμίες της, με τα προβλήματα της, με τα μπλακάουτ αλλά παίζει μπάσκετ. Όχι το συνοθύλευμα του Πεδουλάκη.

Είχα γίνει γραφικός να φωνάζω 1 μήνα τώρα για γεμάτο Ελληνικό με Κολοσσό, έφαγα τη νέα καμπάνα και ησύχασα. Τώρα τι να πω; για ΠΑΟΚ σε 2 μήνες; που μέσα στο 2010 θα φτάσει Απρίλιος για να παίξουμε με κόσμο; ή που έμειναν 2 ματς μόνο εντός έδρας για τον κόσμο...

gl_21 είπε...

ΕΤΣΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΟΥ.ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΣΥ ΕΚΕΙ,ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ.ΦΕΤΟΣ PLAY OFF,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΡΑΔΑ!ΣΤΟΧΟΣ ΕΦΙΚΤΟΣ,ΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ!
ΥΓ:ΟΙ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ 15-20 ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΈΣΠΑΣΑΝ,ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΣΕΦ ΚΑΙ ΟΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ?ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ 'ΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ,ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ...ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΌΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΕΝ ΤΕΛΕΙ,ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε κόουτς και παίκτες.

Η σημαντικότερη νίκη ... μέχρι την επόμενη.

Η ομάδα έπαιξε καλά και θα είχε κερδίσει πιό άνετα εάν δεν έβαζε απίστευτα/απελπισίας καλάθια η Καβάλα, εάν οι διαιτητές κρατούσαν, έστω, τα προσχήματα και εάν ο πάγκος μας αντιδρούσε λίγο καλύτερα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού.

Η νίκη δίνει ελπίδες ότι ο Mack, αρχίζει να βρίσκει αυτό που λέμε από την αρχή της περιόδου: επιθετικό ρόλο.

Νομίζω ότι, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στον Άκη. Είναι ίσως ο μόνος που δίνει περισσότερη ενέργεια στην ομάδα. Είναι δυνατός, αλτικός, παθιασμένος. Εάν ερχόταν από τον πάγκο, θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος έκτος παίκτης στο πρωτάθλημα. Ξεκινώντας βασικός, η ομάδα ισχυροποιείται σε άμυνα και ριμπάουντ, αλλά κάπου χάνει σε επιθετική ισορροπία. Εάν μπορούσαμε οικονομικά και είχαμε πάρει παίκτη "τύπου Bajramovic", θα ξεκινούσε ο Mack στο "3" και ερχόμενος ο Άκης από τον πάγκο θα μας έδινε την έξτρα ώθηση που χρειάζεται. Ας το σκέφτονται στο τεχνικό επιτελείο και για τον όποιο σχεδιασμό για του χρόνου (αν και είναι πολλοί οι συνδυασμοί που θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς, καθώς είναι η πρώτη χρονιά μετά από χρόνια που μπορούμε να ποντάρουμε σε ένα κορμό έξι-οκτώ παικτών για του χρόνου).

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

Υ.Γ. Άσχετο. Βλέπω Bilbao-Caja Laboral. Τι παικταράς ο Teletovic!