15.10.17

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

 Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της εκτός-εντός συνόρων υπέστη η Α.Ε.Κ. αφού μετά την Estudiantes έχασε και από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο..Ο αγώνας κρίθηκε από τους δυο πάγκους. Οι γηπεδούχοι με τον Γιαννάκη, πήγαν το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ, αφού δεν έχουν την ομοιογένεια αλλά και το υλικό για να παίξουν με περισσότερες κατοχές και σε ψηλά σκορ, ενώ χρησιμοποίησαν και τους 12 παίκτες για να καλύψουν τα προβλήματά τους. Από την άλλη ο Μανωλόπουλος αποφάσισε για συμπαράσταση (;) να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά μόνο 8 παίκτες, δεν ειχε καθαρό μυαλό και πάλι και το μετέδιδε στους παίκτες στο παρκέ..  Και πάλι πολλά λάθη (17) και ελάχιστες ασιστ (10), ενώ η ομάδα δεν έβαζε τη μπάλα στο ζωγραφιστό (24 δίποντα εκτελέσαμε και 28 τρίποντα..).
Ξεκίνησε με πιο νορμάλ πεντάδα (Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης) που πήρε ένα προβάδισμα 6-15, αλλά αμέσως έβαλε την αγαπημένη-εμμονική του πεντάδα των αμερικανοθρεμμένων και η διαφορά καλύφθηκε.. Θυμήθηκε την ύπαρξη του Atic προς το τέλος της 2ης περιόδου και με αυτόν μέσα φτάσαμε στο +10, 24-34 πριν το βλακώδες φάουλ του James στην εκπνοή σε τρίποντο.. Στην επανάληψη τον ξέχασε τον Βόσνιο, όπως ουσιαστικά και τον Sy που έπαιξε 8'. Αντίθετα τον Λαρεντζάκη που ήταν χωρίς προπονήσεις σχεδόν μια βδομάδα, τον άφησε μέσα σχεδόν 35' με συνέπεια ο παίκτης να 'σκάσει' και να μην μπορεί να ακολουθήσει..
Ακόμα κι έτσι η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη αν είχε στοιχειωδώς σοβαρό αγωνιστικό πλάνο στο τελευταίο πεντάλεπτο.. Αλλά με τον πάγκο να μη δίνει σωστές οδηγίες ούτε να κάνει σωστή διαχείριση υλικού, και παράλληλα τον Green να είναι και πάλι (παρά τους 17π) μέτριος οργανωτικά, η ήττα ήρθε φυσιολογικότατα.. Τι να πρωτοθυμηθούμε ειδικά επιθετικά (κι όχι αμυντικά που εντόπισε πρόβλημα ο Μανωλόπουλος στο πρώτο ματς που δεχθήκαμε κάτω από 65π φέτος) ; Μετά το drive του Delroy για το 56-57 στα 4'53" (τελευταία φορά που προηγηθήκαμε), είχαμε το μάλλον γρήγορο τρίποντο του ίδιου στο 4'13" ενώ μένανε άλλα 8" και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα.. Άλλο ένα γρήγορο τρίποντο του Dusan στο 3'31" (μένανε 12"). Άλλη μια επίθεση 12" στο 3' με τον Ξανθόπουλο από τη ρακέτα να δίνει στον Λαρεντζάκη που τα είχε σπάσει στο β μένοντας από δυνάμεις.. Μια ορθολογική επίθεση όταν στο 2'31" ο Green πήρε το 5ο φάουλ των γηπεδούχων και πήγε στις βολές. Κι ενώ πλέον ο αντίπαλος είχε 5 φάουλ και είχαμε το bonus των βολών στις επιλογές μας, αντί να πηγαίνει η μπάλα μέσα..Στο 1'51" ο Green μόλις αποφύγει τον αντίπαλο αντι να κάνει drive έδωσε στον Ξανθόπουλο, πάλι για τρίποντο.. Κακή πάσα του Ξανθόπουλου στο 1'03" και μπρος πίσω..Οι γηπεδούχοι θα αστοχήσουν, αλλά ο Green θα κάνει με τη σειρά του λάθος στο κατέβασμα στα 47".. Εντός λογικής η γρήγορη πάσα στον Dusan που θα εκτελέσει απο το σπίτι του για το 64-62 στα 40". Και τέλος με 13" στη διάθεσή μας για την τελευταία επίθεση ο Green αντί να πάει για μπάσιμο ή βολές έδωσε στον Barlow που είχε ήδη 1/5 3π και το έκανε 1/6 3π..
 όλος ο αγώνας σε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: