4.4.19

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΤ..

Δυστυχώς δε θα συνεχιστεί άλλο η φετινή Ευρωπαϊκή πορεία της Βασίλισσας, καθώς μπορεί να κέρδισε μεν την Brose Bamberg αλλά δεν μπόρεσε να υπερκαλύψει τη διαφορά των 4π που έχασε στο πρώτο παιχνίδι.. Αξιοσημείωτο πως ήταν μόλις η δεύτερη φορά που αποκλειστήκαμε σε σειρά προημιτελικών αγώνων μετά το μακρινό 1965 που ήταν η 1η.. Η Βασίλισσα μετρούσε 6 σερί προκρίσεις, αλλά δυστυχώς δε γίνανε 7..

Σίγουρα ο Rice και ο Taylor έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά δεν χάθηκε από την άμυνα η πρόκριση.. Από την επίθεση χάθηκε και από την μεγάλη έλλειψη καθαρού μυαλού στην οργάνωση ειδικά στο τέλος... Γιατί όταν παρά την αστοχία σε τρίποντα και βολές καταφέρνεις να προηγηθείς 63-51 με 6'36" να απομένουν και με 18 χιλιάδες κόσμο στο πλευρό σου έπρεπε να γίνουν πιο ορθολογικές επιθέσεις..

Το ματς και η πρόκριση χάθηκε από τα 3/20 τρίποντα και τις 14/21 βολές..
Από τις δυο κακές/χαμηλές πάσες του Jordan στο 30-24 που δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να ξεφύγουμε.. Από τα βήματα του Κουβανου όταν ήταν ελευθερος στη γωνια (και το σουτ που έχασε μετά).. Από την επιλογή να μείνει σχεδόν 35' μέσα ενώ δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Rice ούτε να προσφέρει στοιχειωδώς επιθετικά κι ενώ ο Χάρης ήταν αξιοπρεπέστατος όσο έπαιξε..
Ακόμα και στο τέλος όλα λάθος τα κάναμε... φάουλ στα 17" ενώ θα είχαμε 14" δική μας επίθεση, δε γεμίσαμε το παρκέ με παίκτες που να μπορούν να σουτάρουν το τρίποντο της πρόκρισης στα 4" .

Όση τύχη είχαμε πέρσι με Bayreuth, συνδυασμούς και με Nymburk δεν είχαμε φέτος.. Με Maciulis, Ξανθόπουλο (και κανονικό Theodore) θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση στη σειρά.. Όμως με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Μόνο περηφάνια για την ομάδα που υπερασπίστηκε όσο μπορούσε τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι και έφτασε ένα σουτ μακριά από το φετινό Final Four. Οι τραυματισμοί και οι απώλειες (αλλά και τα λάθη στο σχεδιασμό) δεν επέτρεψαν στην ομάδα να συνεχίσει στο ρυθμό που είχε στη regular.. Φάνηκε από τη σειρά με τον ΠΑΟΚ πως η ομαδα δεν ήταν όπως πριν.. Ακόμα κι έτσι πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα σε ένα αντίπαλο που και τα σφυρίγματα του τα πήρε όταν χρειάστηκε (όχι όταν έκαιγε η μπάλα σήμερα πάντως) και κυρίως είχε πολυ πιο ποιοτικό ρόστερ.. Βγηκε με 5 φαουλ ο Hickman και μπήκε ο Taylor που έβαλε 3 σερί..


Κρίμα για τον κόσμο που γέμισε ξανά το ΟΑΚΑ και δε μπόρεσε να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση..18310 εισιτήρια ανακοίνωσε η FIBA.. H προσέλευση αυτή (που είναι νέο ρεκόρ της διοργάνωσης) και το γεγονός πως το μπάσκετ έχει γίνει ξανά μέρος της κιτρινόμαυρης καθημερινότητας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρακαταθήκες για τη συνέχεια.


Δείτε ένα βίντεο από το ματς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα θετικα οτι η ομαδα μας που συμφωνα με τους ειδικους που δεν εχει μπασκετικο κοσμο που της εχει γυρισει την πλατη κλπ κλπ μια ακομη φορα στη διοργανωση του τσαμπιονς λιγκ που παλι συμφωνα με τους ιδιους μαζεψε τοσο κοσμο. Προφανως θα περιμενουν να δουν 2000-3000 με κανα λαυριο ξερω εγω και να αρχισουν παλι να λενε για τον αχαριστο αεκτζη. Επισης να πω μπραβο στον κοσμο που παρα την πικρα δειχνει οτι κατανοει οτι φετος γινεται προσπαθεια και παρα τα στραβα τα λαθη εχουμε ομαδα. Αλλες χρονιες μετα απο τετοιο αποκλεισμο στα σχολια θα γινονταν χαμος και το κραξιμο κατα παντων θα πηγαινε συννεφο. Πικρα το χτεσινο βεβαια απιστευτη πικρα αλλα ας μην ακυρωσουμε ολη την προσπαθεια.
Επειδη ακουγονται πολλα τον ειδαμε το Ζηση σε 3 ματς φετος κοντρα στην ομαδα η γνωμη σου ποια ειναι. Να γυρισει να κλεισει εδω την καριερα του εστω και σε αυτη την ηλικια?

haridimos είπε...

Θα ήθελα να γυρίσει ο Ζήσης και να κλείσει σε μας την καριέρα του (όπως και ο Μπουρούσης).
Με Paris Lee κλεισμένο όπως λέγεται χρειάζεται καποιος ψηλότερος που να δίνει ηρεμία στα 10-15' που θα παίζει. Μπορεί να το προσφέρει αυτό ο Νίκος.