7.4.19

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗ

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Βασίλισσας και από το κλειστό του Λαυρίου όπου παρά τις σημαντικές της ελλείψεις (Theodore, Maciulis, Καββαδάς) που μεγάλωσαν μέσα στο ματς (τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Τσαλμπούρης και θα μείνει τουλάχιστον 10 μέρες εκτός δράσης) πήρε τη νίκη έστω και στην παράταση με 94-100. Με το διπλό αυτό και σε συνδυασμό με τις ήττες των άλλων τριών συνδιεκδικητών της 3ης (μέχρι πρότινος) θέσης, έχει αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 2ης (πλέον, μετά τις ερυθρόλευκες τιμωρίες) θέσης στην κανονική περίοδο, για πρώτη φορά μετά από το 2002/03, καθώς χρειάζεται φυσιολογικά μια νίκη στα επόμενα τέσσερα ματς για να το πετύχει. Βέβαια δεν αποκλείεται η 2η θέση να φέρει αντίπαλο στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Οι -εναπομείναντες- παίκτες του Banchi μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι και σίγουρα επηρεασμένοι από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και χωρίς να παίζουν άμυνα με συνέπεια να δεχτούν 28π στο 1ο δεκάλεπτο (28-20). Αντίστοιχα φαινόμενα χαλαρότητας και μη χρησιμοποίησης των διαθέσιμων φάουλ για ανακοπή επιθέσεων των αντιπάλων είχαμε και στο 2ο δεκάλεπτο με το επιμέρους σκορ να είναι 27-20 για τους γηπεδούχους. Τελικά έστω και στην παράταση ήρθε η νίκη με την πεντάδα των Sakota, Sant-Roos, Hunter, James, Λαρεντζάκη να τραβάνε το περισσότερο "κουπί".
Στα θετικά του αγώνα σίγουρα η επιστροφή του Βασίλη Ξανθόπουλου στα παρκέ μετά από περίπου 50 μέρες και τον τελικό με τη Flamengo στο Rio. Αναμφισβήτητα έλλειψε στα playoff του BCL (ειδικά με τον παράλληλο τραυματισμό του Theodore) και θα χρειαστεί η εμπειρία του και στη συνέχεια της σεζόν.
 Αρκετά θετική παρουσία είχε και ο Μωραϊτης, που βοήθησε σημαντικά στην ανατροπή της εικόνας στο 2ο δεκάλεπτο (μπήκε στο 33-24 και πήγαμε στα αποδυτήρια μπροστά με 42-49). Με δεδομένη την απουσία του Theodore στα επόμενα παιχνίδια σίγουρα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να βοηθήσει..


Δείτε το ματς όπως το μετέδωσε η ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: