10.6.21

ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ


 Ξεπερνώντας τα αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα, αφού έπαιξε χωρίς τους Langford-Slaughter-Moses-Lojeski-Ρογκαβόπουλο, η ομάδα μπάσκετ κέρδισε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τον Προμηθέα με 95-72 και κέρδισε και τη σειρά των μικρών τελικών, τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει κι ένα bonus 150,000 € απο το BCL (που προμοτάρει τις ομάδες του με 400χιλ αν βγουν πρώτες στο πρωτάθλημα, 250χιλ για 2ες και 150χιλ για 3ες, ενώ τίποτα για 4η, συνεπώς η σειρά δεν της ήταν και αδιάφορη οικονομικά)

Ο τερματισμός στην 3η θέση σίγουρα δεν είναι επιτυχία για μια ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι με στόχο τη διεκδίκηση 6 τίτλων (SuperCup, BCL 2020, Διηπειρωτικό, BCL 2021, Κύπελλο & Πρωτάθλημα) και έπαιξε μόνο έναν τελικό (τον οποίο κι έχασε χάνοντας και τη δυνατότητα διεκδίκησης και του Διηπειρωτικού). Σίγουρα όμως η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα playoff ήταν πολύ καλή με τα δεδομένα προβλήματα - και σίγουρα πιστώνεται και στα υπέρ του Βαγγέλη Αγγέλου.
 
Ο αγώνας πιθανότατα ήταν και ο τελευταίος με τα κιτρινόμαυρα τα οποία τίμησαν και με το παραπάνω για τους Δημήτρη Μαυροειδή, Νίκο Ζήση, Jonas Maciulis. Ο πρώτος μάλλον σταματάει και ίσως γίνει team manager, ο δεύτερος θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα αν θα συνεχίσει άλλη μια σεζον και ο τρίτος θα γυρίσει στη Λιθουανία για να κλείσει την καριέρα του στην πατρίδα του. Κρίμα που λόγω covid δεν υπήρχε κόσμος να τους χειροκροτήσει στο αντίο τους...

MVP της αναμέτρησης (12π-7ρ), και μάλλον και της σειράς -παρά την 40ρα του Macon στο 2ο ματς- στην οποία είχε 10,0π-6,5ρ, ο Κωστής Γόντικας που έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία, έδειξε πως μπορεί και με το παραπάνω να σταθεί και εξέθεσε την προηγούμενη τεχνική ηγεσια για τον παραγκωνισμό του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: